Némileg esélyesebbnek tűnik a BKG csapata, de a nyomás is nagyobb rajta.
 
Az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának odavágó körét – négy, betegség miatt elhalasztott mérkőzés mellett – hét győzelemmel és két vereséggel harmadik helyezettként abszolváló Szabó-legénység az alapszakasz második etapjának nyitó fordulójában egyik legnagyobb riválisa, a 10-3-as mutatójával a tabella negyedik pozíciójában állomásozó BKG Príma Akadémia otthonába látogat. A Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban csütörtök este hat órakor kezdődő (és a 24-es Körzet TV live YouTube csatornán élőben megtekinthető) összecsapás előtt Dániel Tamás klubmenedzser adott röpke helyzetjelentést a mieink háza tájáról.
– Összességében sikeres, ám korántsem zökkenőmentes őszi szezont tudhatunk maguk mögött. Miként értékelti a gárda eddigi produkcióját?
– Azt gondolom, hogy úgy fejeztük be az évet, ahogy azt elterveztük, hisz utolsó decemberi mérkőzésünkön a lelkes, de kevésbé harapósnak tűnő pécsi fiatalok ellen egy könnyed győzelmet arattunk, annak ellenére, hogy egyáltalán nem játszottunk jól. Így az ünnepek felé ez igen gyakran előfordul, de most igencsak rátett a koronavírusos helyzet, illetve az a hosszú kihagyás, amire ez kényszerített minket. Elméletileg lehetne egy kis hiányérzetem a Veszprémben elszenvedett vereség miatt, de ha reálisan nézem az őszünket, akkor ez így szép, ahogy van. Annak ellenére, hogy a bajnokság eleje viszonylag problémamentes volt nálunk, azért mindig ott lebegett a fejünk fölött, hogy mikor csap le ránk a „nyavalya”. Ez azután október végén meg is történt, de hál istennek szinte mindenkinél enyhe lefolyású volt a betegség, illetve egyszerre kapta el az egész bandát, így nem kellett össze-vissza tologatni a játékosokat, az edzéseket, a programot, kivéve persze azokat a mérkőzéseket, amelyeket akkoriban nem tudtuk lejátszani. Ezért van az, hogy most négy hét alatt tíz bajnokit kell letudnunk, ami nagyon-nagyon megerőltető mutatvány lesz.
– Milyen állapotban várják a fiúk az újévi folytatást?
– Annak ellenére, hogy az újrakezdés utáni eredményeik azt mutatták, hogy a közel öthetes kihagyás nem vetett minket annyira vissza, de azért minden játékoson lehetett érezni az erőnléti visszaesést és a formahanyatlást is. Lényeg, hogy azokat a meccseket, amiket le kellett tudnunk, nagyon szépen hozta a csapat és utána sikerült egy olyan felkészülést produkálnunk, ami véleményem szerint helye tette a dolgainkat. Továbbra is a legnagyobb dicséret hangján tudok beszélni a játékosokról és a szakvezetésről is, mert alig vették figyelembe az ünnepeket és mindenki előtérbe helyezte a kosárlabdát, a munkát, az együttes érdekeit. Ha nem is teljesen, de most nagyjából ott tartunk, mint október közepén, de egy lényegesen jobb pozícióban, amit természetesen szeretnénk megtartani, esetleg egy kicsit fényesíteni.
– Idei első fellépésünkön máris nagy lépést tehetünk céljaink elérése felé, hiszen csütörtökön egy másik dobogóra aspiráló gárda, a BKG Príma Akadémia lesz az ellenfelünk. Milyen várakozásokkal tekint a szigetszentmiklósi összecsapás elé?
– Ez a szezon egyik legnehezebb mérkőzése lesz, mert egy olyan társasághoz látogatunk, amelyik nagyon pontosan tudja, hogy mit akar és azt hogyan érheti el. Igen ritkán lehet őket zavarba hozni, főleg hazai pályán, így a feladat több mint nemes. Velük kezdtük a bajnokságot és sikerült is őket legyőznünk idehaza, ami beigazolódott, hogy igen nagy értéket képvisel, mert hogy a BKG ott lesz a legjobbak között a végelszámolásnál, az szinte biztos. Ismerjük minden erényüket, és talán látjuk azokat a hajszányi réseket is a pajzson, amiket most megpróbálunk majd kihasználni. Fölösleges sorolnom, hogy kik náluk a húzóemberek, kiket kell megfognunk, megállítanunk, ezt szerintem minden szurkolónk kívülről fújja. A meccs nagy kérdése, hogy ki tudja valamelyest is meglepni a másikat, kinek lesz a paklijában olyan lap, amelyikre a másik nem számít. Mondom, én biztos vagyok abban, hogy becsülettel felkészültünk, az más kérdés, hogy ez mire lesz elég. Kétségtelen, hogy valamivel a BKG tűnik esélyesebbnek ezen az összecsapáson, de én azt gondolom, hogy ez egy igazi harc lesz, egy igazi rangadó és ők is legalább úgy tartanak tőlünk, mint mi tőlük. Aztán aki jobban tudja érvényesíteni az akaratát, az előnyhöz juthat és begyűjtheti a győzelmet, ami egyébként nekünk dupla szorzójú lenne, hiszen akkor már oda-vissza vertük őket és ez a végén marha sokat jelenthetne. Ebből adódóan egy kicsit nagyobb a nyomás a vendéglátókon, mert ők most nem hibázhatnak, nekik kötelező lenne a győzelem, amihez viszont természetesen nekünk is lesz egy-két szavunk. Aztán meglátjuk, hogy mi jön majd ki ebből a perlekedésből.

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .