Nincs sok időnk a sorok rendezésére a szigetszent-miklósi fiaskót követően.
 
Az NB I/B-s pontvadászat alapszakaszának visszavágó körét remek pozícióból kezdhette, ám idei első fellépésén, a nagy rivális BKG Príma Akadémia otthonában, kijózanító pofonba szaladt bele Szabó Zoltán legénysége. A mieink számára azonban máris itt a remek alkalom a javításra, hiszen a bajnokság hét végi, 15. fordulójában a Piros-csoport sereghajtója, az MTK-Elite Basket együttese látogat Salgótarjánba. A vasárnap 18 órakor kezdődő (s a Sport Saló Kft. YouTube csatornáján élőben követhető) összecsapás előtt Dániel Tamástól kértünk röpke helyzetértékelést.
– Az álmainkat kétféleképpen tudjuk beteljesíteni – kezdte klubmenedzserünk. – Az egyik lehetőség, hogy rendkívül sokat dolgozunk értük és minden téren megteszünk mindent azért, hogy megvalósuljanak. A másik lehetőség pedig, hogy visszafekszünk és alszunk tovább. No, mi ezt az utóbbit tettük a BKG otthonában, ezért én kérek elnézést a csapat helyett a csütörtöki, undorító produkciónkért. Egyéb irányú elfoglaltságaim miatt csak az internetes közvetítést tudtam nézni, de azt is csak az első félidő végéig. Utána sokkal vonzóbbnak tűnt a Két pasi, meg egy kicsi sorozat. A statisztikát, a végeredményt nézve, szerintem jól tettem, hogy váltottam.
– Mennyire érte váratlanul a gárda teljesítménye, s talált-e már esetleg magyarázatot a gyengélkedésre?
– Akik ismernek, tudják jól, hogy életem a kosárlabda, mindent megtennék a csapatomért, és ha kell meg is védem őket. Most nem tudom és nem is akarom mentegetni ezt a minősíthetetlen produkciót. Nem hiszem, hogy a BKG ennyivel jobb nálunk, ezért ennek a katasztrofális vereségnek, hitehagyott produkciónak meg kell keresni az okait. Ha viszont ennyivel jobb a szigetszentmiklósi csapat nálunk, akkor meg abba kell hagyni az álmodozást és el kell fogadnunk a biztos középcsapat kategóriát. Szóval pillanatnyilag semmi okosat nem tudok mondani, mert úgy gondoltam, hogy minden rendben van, jól sikerült a felkészülés, mindenki tudja a dolgát és fogja is tenni, hisz jó játékosaink vannak és jó a csapatunk. Egymás után jönnek a mérkőzések, hamar ki fog derülni, hogy ez egy kisiklás volt, s egyszerűen csak rossz napot fogtunk ki, vagy esetleg rendszerszintű a probléma.
– Némi könnyebbség, hogy a hét végén a mezőny pillanatnyi állás szerint leggyengébb csapata, a sereghajtó MTK ellen kezdhetjük újból felépíteni magunkat. Milyen mérkőzésre számít vasárnap?
– Valóban máris itt a következő megmérettetés, egy, az eddigi eredményei dacára, korántsem könnyen emészthető csapattal szemben. Semmit nem jelent, hogy idegenben le tudtuk győzni őket az ősszel, mert azt gondolom, most a legnagyobb ellenfelünk mi magunk vagyunk. Gyorsan le kell nyelnünk azt a keserű pirulát, amit csütörtökön a pofánkba tömtek, aztán meg kell mutatni, hogy melyik is a mi igazi arcunk. Ez egyáltalán nem lesz könnyű, mert azért most csak keresi mindenki az okokat, remélhetőleg mindenkit marcangol az önvád, furdal a lelkiismeret, de ezen hamar túl kell tenni magunkat, ha ott szeretnénk folytatni, ahol tavaly abbahagytuk. Nyilván bízom a fiúkban, bízom a szakvezetésben, de ezt a kilábalást, ezt a megújulást, most minden segítség nélkül, maguknak kell megoldaniuk. Úgyhogy jöjjön, aminek jönnie kell…

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .