Egyre többet kellene megmutatnia valós tudásából együttesünknek.
 
A sereghajtó MTK elleni hétvégi sikert követően szerdán ismét idehaza lép pályára Szabó Zoltán együttese, amely egy korábbról elhalasztott mérkőzésen a középmezőnyben helyet foglaló TF-Budapest csapatát látja vendégül. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban este hat órakor kezdődő (és a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján élőben megtekinthető) összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Helyenként jó játékkal kivívott, magabiztos különbségű sikert aratott együttesünk múlt vasárnap a sereghajtó MTK ellen. Miként értékeli a 78–60-as végeredménnyel zárult összecsapást?
– Egyáltalán nem egyszerű erről a mérkőzésről értékelést mondani, mert lehet, hogy ez nem is egy, hanem két meccs volt, csak a vírus miatt összevontuk. Legalábbis a fiúk kétféleképpen álltak a dologhoz. Először nagyon profin és nagyon pozitívan, aztán meg nagyon bénán és lelketlenül. Azért azt is hozzá kell tennem, hogy ez az MTK pillanatnyilag sokkal gyengébb, mint volt év elején, ezért egyáltalán nem lehet dicsekednünk azzal, hogy le tudtuk győzni őket. Még azt is mondhatom, hogy meggyőző különbséggel, de látva az első félidőt, meg azon belül is az első negyedet, ez a tizennyolc pontos siker igen szorosnak mondható. Aki a kezdőcsapatban fönn volt a pályán, nagyon fegyelmezett, pontos, kíméletlen játékot mutatott, amivel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Szinte feldőlt a pálya, esélytelen volt minden MTK-s támadás, mi pedig úgy szereztük a pontokat, mintha egy serdülő csapat ellen játszanánk. Aztán valami elkezdett elromlani, hogy ez most a cserék, vagy a túl nagy különbség miatt volt, azt majd talán később kiderítjük, de a második félidőben nagyon nagy kínlódásba kezdtünk. Szabó Zoli megpróbált mindent, de nem sikerült visszatalálni arra az útra, amin az elején elindultunk, így a közel húsz pont ellenére is nyögvenyelős siker kerekedett belőle. Azt hozzá kell tennem, hogy a lényeg persze a győzelem és legalább egy szűk félidőnyi jó játékot is mutattunk, ami azért a BKG otthonában beszedett nagy maflás után mindenképpen pozitívumnak számít. Ettől többet viszont nem ért ez a meccs.
– Hét közben ismét hazai megmérettetés vár a gárdára, mégpedig az eddigiekben meglehetősen hullámzóan teljesítő TF-Budapest ellenében. Milyen várakozásokkal tekint a szerdai találkozó elé?
– A legutóbbi ellenfelünkhöz hasonló szerkezetű és játékerőt képviselő riválist fogadunk, bár a TF csapata azért lényegesen jobban áll, mint az MTK. Szerintem azt le sem kellene írni, hogy győznünk kell, hisz az kötelező, de most már jó lenne, ha a bennünk lévő tudást hosszabb ideig kamatoztatnánk, mint 15-20 perc és megpróbálnánk ezt kitolni a meccs végéig. Ehhez azonban az kell, hogy ne csak öt-hat játékos tegye oda magát, hanem bárki, aki a padról érkezik, az is hasznot hozzon a konyhára. Egyébként azt sem titkolom, hogy vannak olyan játékosok, akiknek a teljesítményével nagyon nem vagyok kibékülve és ezt előbb utóbb szóvá is fogom tenni. De most már inkább előbb. Ugye mindenféleképpen szeretnénk ott lenni a mezőny elején a bajnokság zárásakor is, de ezt a tervünket csak akkor tudjuk megvalósítani, ha nem fél csapattal próbáljuk megoldani az előrehaladást. Remélem ez a meccs jó lesz arra, hogy azok is megmutathassák erényeiket, akik eddig nagyon titkolóztak ezen a téren.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .