Amennyire meglepő, éppoly fájó csapatunk számára az idei első hazai fiaskó.
 
Korábbról elhalasztott mérkőzést pótolt szerda este a Szabó-gárda, s a mieink számára előzetesen amolyan kötelező házi feladatnak tűnt a középmezőnyben szerénykedő TF-BP elleni összecsapás két bajnoki pontjának itthon tartása. Ahogyan az várható volt, a feldobás után gyorsan magukhoz is ragadták a kezdeményezést a piros-feketék, akik közül az első percekben szép sorban mindenki letette a névjegyét. Boinitzer, Karanfilovszki, Nshimba és Bán ráadásul egyaránt triplával, míg Sömenek egy kettő plusz egyes akcióval jelentkezett be, így azután a nyitó felvonás második felére, visszafogottabb védőmunkája dacára, máris tíz pont fölé kúszott az SKSE előnye. A parádés dobóformát mutató (75%-os hatékonyság mezőnyből, 6/9 triplával) tarjániak a kisszünetig végül harminchárom egységig meneteltek, a rövid pihenőt követő 7–2-es futásuknak köszönhetően pedig a 14. percben immár 40–26-ra vezettek. Mindazonáltal már ekkor is látható volt, hogy a vendégek által bevetett zónavédekezés egyáltalán nincs a mieink ínyére, az addig ragyogóan működő hazai támadójáték hanyatlását zsinórban öt elhibázott távoli kísérlet és hét labdaeladás jelezte. Utóbbiakat ráadásul Somogyfokiék rendre könnyű gólokkal büntették, aminek következtében a nagyszünethez közeledve mindössze öt pontra zsugorodott a különbség. Ugyan Boinitzer és Joó egy-egy triplája végül 48–37-es félidei állást eredményezett, a folytatás a mieink számára egyáltalán nem ígért diadalmenetet.
Olyan vesszőfutásra persze senki sem számított, amit az ekkorra támadásban végképp lelassuló, statikussá és meglehetősen pontatlanná váló piros-feketék a harmadik periódus első felében bemutattak: bő hat perc alatt csupán egyetlen mezőnygólt és három pontot dobtak, amivel nemcsak eltapsolták maradék fórjukat is, de végképp elhitették az egyre nagyobb önbizalommal játszó vendéggárdával, hogy itt bizony lehet komolyabb keresnivalója. A Bán-Boinitzer kettősnek mindenesetre a Beák-gárda első hatalomátvételi kísérletét sikerül hamar leszerelnie, s 56–59 után zsinórban nyolc pontot berámolva, a végső tíz perc kezdetére visszaragadta a vezetést az SKSE együttese (64–59). Amely ugyan a folytatásban is látványosan nyüglődött a TF területvédekezése ellen, rendre talált egy-egy embert, aki egy kósza triplával, vagy jó egyéni megoldással a döcögő szekeret tovább lendítette. Sőt, a végjátékba fordulva már-már befutónak tűntek a Sömenek két duplájával 78–70-re ellépő tarjániak, akik azonban a siker kapujában újra látványosan megtorpantak. Olyannyira, hogy néhány pillanattal később már a rendkívül lendületes Somogyfoki iránymutatásával egy 10–0-ás száguldást produkáló látogatók vezettek, s bár Sömenek bravúros triplájával és önfeláldozó labdaszerzésével kisvártatva ismét fordult a kocka, Karosi távoli találata nyomán, kevesebb mint egy támadásnyi idővel a dudaszó előtt, egálra álltak a felek. Az utolsó szó joga így is a mieinket illette, ám a remeklő Somogyfoki nemes egyszerűséggel kivette a labdát az elmélázó Molnár kezéből, s kései ziccerével meglepő, ám a látottak alapján korántsem érdemtelen győzelemhez juttatta a fővárosi együttest.
 
NB I/B, Piros-csoport, a 7. fordulóból pótolt mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Tehetséges Fiatalok-BP 83–85 (33–24, 15–13, 16–22, 19–26)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Sörlei, Domán, Marton.
Salgótarján: Herendic 4, Karanfilovszki 12/6, BOINITZER 16/9, Nshimba 10/6, SÖMENEK 15/3. Csere: Bán 14/12, Molnár M. 7/3, Joó 3/3, Bogatin, Hajdu 2. Edző: Szabó Zoltán.
TF-BP: SZÁNTÓ16/3, KERKAI 8/3, KAROSI 16/9, Nagy Sz. 10/6, Timkó 6. Csere: SOMOGYFOKI P. 22/6, Csík 7/3. Edző: Beák Gábor.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 13–7, 7. perc: 26–15, 14. perc: 40–26, 18. perc: 42–37, 24. perc: 50–46, 29. perc: 56–59, 33. perc: 71–66, 37. perc: 78–70, 40. perc: 83–80.
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a TF csapatának a győzelemhez, a jó kezdésünk után védekezést váltottak a vendégek, ami megfogta együttesünket, így a folytatásban már nem tudtunk olyan hatékonyak lenni, mint az első negyedben. Sajnos a mi védekezésünk ezúttal nem működött megfelelően, s bár sok mindent megpróbáltunk, a vége egylabdás meccs lett, amiből ezúttal mi jöttünk ki vesztesen.
Beák Gábor: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk ezen az estén. Egy jó iramú, hajtós mérkőzést vívtunk a salgótarjániakkal, s azt gondolom, elsősorban remek küzdőszellemünknek és hatékony védőmunkánknak köszönhetően tudtunk fordítani és a végén riválisunk fölé kerekedni. Gratulálok csapatomnak és további sok sikert kívánok a hazaiaknak!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .