Gyorsan rendezni kell a gondolatokat, különben nem lesz esélyünk Pécsett.
 
A TF csapatától elszenvedett meglepő hétközi vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 16. fordulójában, szombaton 17.30 órától az NKA Pécs (9., 4-7) vendégeként lép pályára együttesünk. A találkozó felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Kötelező győzelemként harangoztuk be TF elleni szerdai, hazai összecsapást, amely azonban végül meglepő fővárosi sikerrel zárult. Milyen okoknak tulajdonítja a nem várt fiaskót?
– Így utólag nyilván egy kicsit hülyén hangzik, de van rá tanúm, hogy már az első negyedben azt mondtam, nem érzem igazán az erőt a csapatban, sok a bizonytalanság, illetve már akkor is látszott, hogy igen tudatosan kosárlabdázik az ellenfél. Ez a tudatosság szinte minden téren látszott, mind a pályán, mind pedig a pályán kívül, mert a vezetőedzőjük szándékosan piszkálta folyamatosan a játékvezetőket, állandóan kommentálta az eseményeket. Ez is része volt a produkciónak, hisz a játékosait ezzel tüzelte, a bírókat pedig fárasztotta. Megkapta azt az egy technikaiját és így tudta, hogy a második félidőben nagyobb tere lesz. Így is lett, mivel az első két negyedben még igazából mi domináltunk, de a fordulás után egyre inkább ők irányították a játékot. Csak annak köszönhetően tudtunk még vezetni, hogy lényegesen jobb játékosokkal rendelkezünk, mint ők, de ez nem elsődleges szempont a csapatjátékoknál. Mert a TF most tényleg csapatként játszott, méghozzá egy agresszív kosárlabdát, amivel folyamatosan presszió alatt tartott minket. Pedig voltak nálunk jó teljesítmények, de ez önmagában most kevés volt. Ráadásul ez a folyamatos nyomás a mi oldalunkon idegességet szült, így olyan játékosokat is pihentetni kellett, akiket azért nem szoktunk, vagy nem ennyit. A viszonylag hosszú padunkról pedig nem nagyon jött segítség - ezen azért el is lehet majd gondolkodni. Összességében azt gondolom, nem készültünk föl fejben erre az összecsapásra, amit a TF nagyon okosan ki is használt és teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset. A baj az, hogy az előző két találkozó láttán ez már valahol benne volt a levegőben.
– A hét végi fordulóban egy fiatal, lendületes és az élcsapatok dolgát is rendre megnehezítő gárdával találkozunk. Milyen mérkőzésre számít az NKA Pécs otthonában?
– Annak ellenére, hogy mi vagyunk egyértelműen a jobb pozícióba sorolt együttes, számomra ebben a helyzetben csodaszámba menne, ha nyerni tudnánk Pécsett. Alaphelyzetben ez szinte kötelező lenne, de úgy látom, hogy most valami félresiklott nálunk, amit villámgyorsan helyre kell rakni, de lehet, hogy ebben a sűrű programban ez igen nehéz lesz. Most nem volt idő tetemre hívásra, ezért vagy minden játékos feldolgozta magában a legutóbbi meccset és levonta a tanulságokat, vagy úgy megyünk Baranyába, hogy megint elég kuszák a gondolataink. Fogalmam sincs, hogy ebből a kevés időből mit tudott Szabó Zoli kihozni, de az elmúlt évek, illetve évtizedek tapasztalata azt mondatja velem, hogy nem lehetnek vérmes reményeink. Ha képesek leszünk fogcsikorgatva csúszni-mászni, fölszántani a padlót, megdögleni a pályán, akkor nyerhetünk. Ha viszont a játékosaink két labdaérintés között sziszegve nyaldossák a sebeiket, akkor hazai sikert fog hozni ez a találkozó. Kétségtelen, hogy képesek vagyunk jó produkciókra, képesek vagyunk idegenben is nyerni, ezt már sokszor megmutattuk, de most azért némi varázsport is elő kellene húzni a zsebünkből.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .