Egyre távolabb a dobogótól az ezúttal Pécsett kapituláló csapatunk.
 
Meglehetősen rossz formában, egy lélekromboló hazai vereséget követően utazott Baranyába a tarjáni gárda, amely ráadásul a nyolc közé kerülésért hajtó NKA Pécs otthonában nem számíthatott egyik legjobb védőjátékosa, a TF-Budapest elleni hétközi összecsapáson fejsérülést szenvedett Joel Nshimba szolgálataira. Az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az SKSE boldogulása leginkább azon múlik majd, hogy mennyire sikerül tehetséges fiatalokból álló vendéglátójának lendületét lefékeznie, ám a szombat kora esti derbi első tíz percében igazából még csak hellyel-közzel tudott ezen feladatának eleget tenni Szabó Zoltán legénysége. A nyitó játékrész ezáltal még leginkább dobópárbajra hasonlított, fej-fej mellett, váltott vezetéssel lépegettek, s végül egyaránt huszonhárom egységig jutottak a kimondottan jó hatásfokkal tüzelő (56, illetve 62 százalék), a mezőnyjátékban ugyanakkor viszonylag sokat bakizó (6, illetve 5 eladott labda) riválisok. A folytatásban viszont vendégoldalon már a védekezés is kezdett egyre inkább összeállni, olyannyira, hogy az alaposan megtorpanó akadémisták a második felvonás első bő hat percében csupán egyetlen Rosic-triplát voltak képesek felmutatni. Így, bár az igazat megvallva a gólgyártásban ők sem jeleskedtek, a félidő hajrájára a Herendic vezérelte piros-feketék tisztesnek mondható, nyolcpontos előnyt szereztek. Ebből, főként Benke igyekezetének köszönhetően, a nagyszünetig ugyan kettő „lekopott”, a játék képe a 35–41-es állásról induló harmadik negyedben sem sokat változott. A mieink zónavédekezése továbbra is igen hatékonyan működött, s noha az előre játék ekkortájt is eléggé döcögött, egy Herendic-Sömenek koprodukcióban bemutatott 8–0-ás tarjáni futás nyomán az utolsó rövid pihenőhöz közeledve immár az addigi legnagyobb, tizenegy pontos differencia mutatkozott a felek között. Ez a különbség pedig, a hasznos játékkal beugró Hajdu találatainak hála, a kisszünetig csupán minimálisan apadt, így a záró tíz percnek 47–56-ról futott neki a két alakulat. A végső szakasz azonban a mieink számára már semmi jót sem hozott: a védekezés intenzitása jelentősen lanyhult, az addig kimondottan jó dobószázalék a mélybe zuhant (majdnem hatvanról tizenkilencre), az amúgy sem kisszámú labdaeladáshoz újabb fél tucat társult, a magára találó Mavrenszki-gárda pedig hamar szagot fogott. A hazaiak a Váits-Rosic duó révén egy 16–5-ös etappal nyitottak, s a hajrára 63–61-re fordítottak. Noha a finisben a piros-feketék nagy tűzijátékot rendeztek, Bánék ekkor már kizárólag vaktölténnyel lövöldöztek. A kegyelemdöfést végül a szlovén Karavdic két centergólja adta meg a tarjániaknak, akik ezáltal az új esztendőben megvívott négy összecsapásuk közül immár harmadszor kapituláltak.
 
NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló
NKA Pécs – Salgótarjáni KSE 70–65 (23–23, 12–18, 12–15, 23–9)
Pécs, NKA-csarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Radnóti, Reisz, Földi.
NKA Pécs: Fülöp Zs. 3/3, Benke K. 12/6, Scherer 5/3, Kocsis Z. 6, KARAVDIC 16. Csere: ROSIC 10/6, VÁITS 11/3, Gáspár M. 2, Lados 3, Kollár B. 2, Herger. Edző: Ivica Mavrenszki.
Salgótarján: HERENDIC 22, Karanfilovszki 4, Boinitzer 2, Joó 2, SÖMENEK 15/3. Csere: Bán 8/3, Molnár M. 2, Hajdu 8, Bogatin 2. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–9, 8. perc: 20–21, 15. perc: 26–34, 18. perc: 31–37, 24. perc: 41–44, 26. perc: 41–52, 34. perc: 56–58, 38. perc: 63–63.
 
Ivica Mavrenszki: – Tudtuk, hogy kemény, nehéz mérkőzés lesz. Nagyon jó ellenféllel, jó játékosokkal találkoztunk. Az első félidőben sok problémánk volt, főleg védekezésben. A második félidőre váltottunk védekezésben, ami hatásos volt, innentől kezdve jobb ritmusban kosárlabdáztunk. Az utolsó negyed pedig kiválóan sikerült, ennek köszönhetően nyertünk. Gratulálok játékosaimnak a győzelemhez!
Szabó Zoltán: – A mérkőzés jelentős részében sikerült végrehajtani azt, amit megbeszéltünk, de az utolsó negyedben sajnos megint előjöttek a mostanában előforduló hibáink. Ameddig ezeket nem tudjuk egy teljes meccsre kiküszöbölni, nem fogunk tudni nyerni! Gratulálok a pécsieknek, szerdán megpróbálunk visszavágni!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .