A Nagykőrös ellen „el kell indulni fölfelé, visszakapasz-kodni a helyünkre.”
 
Az utóbbi hetekben látványosan gyengélkedő együttesünk az NB I/B-s pontvadászat 9. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Nagykőrösi Sólymok (11., 6-9) csapatát fogadja. A városi sportcsarnokban szerda este hét órakor kezdődő (és a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján élőben megtekinthető) összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– A két gárda aktuális formája alapján vélhetően keveseket lepett meg az éllovas Nyíregyháza múlt hét végi, salgótarjáni sikerének ténye, annál inkább annak mikéntje. Gondolom azért Ön sem számított ilyen tükörsima vereségre.
– Szombat este már én is kiestem egy picit a szerepemből, mert nekem is sok volt így sorozatban ez az újabb, mondjuk ki, megalázó vereség. Rendben van, hogy ez a Nyíregyháza nagyon jól össze van rakva, rendkívül tudatosan és komolyan készülnek a céljaik elérésére, de azért, azt gondolom, hazai pályán nem illik így kikapni. Még a mérkőzés elején csak-csak volt valami tartásunk, csináltunk olyan dolgokat, ami az ellenfelünket is meglepte, de aztán valahogy megcsappant a lelkesedés, elfogyott a koncentráció és gyakorlatilag szétestünk. Úgy láttam, leginkább a hátvédsorunk adta meg magát, mert a nagy emberek még valahogy próbálták menteni a mundér becsületét, de ez most kevés volt. Számomra tényleg az az igazi motiváció ebben a kosárlabdában, hogy jó csapatot tudunk összerakni, sikereket érünk el, örömet szerzünk szurkolóinknak. Így nyilván érthető, hogy igen szomorúan vettem tudomásul az újabb kudarcot, meg azt, hogy a hullámvölgy még mindig tart.
– Mit lehet ilyenkor tenni, mivel próbálják a gárdát az utóbbi találkozókon tapasztalt apatikus hangulatból felrázni?
– Vannak bevett praktikák, amik általában úgy kezdődnek, hogy kirúgják az edzőt, lecserélnek vagy három játékost, illetve megbüntetik a csapatot. Van amikor ezek működnek, de én most nem ebben hiszek. Számomra egyértelmű, hogy Szabó Zoliék remek munkát végeznek és abban is biztos vagyok, hogy a játékosállomány alkalmas a nagyobb feladatok megoldására is. Magyarul én továbbra is bízom bennük és ezt a bizalmat megpróbáljuk úgy kifejezni az irányukba, hogy egy új motivációs rendszert készítettünk, ami segítheti a kilábalást, segítheti, hogy újra győzni tudjunk, de keményen bünteti, ha továbbra is olyan lesz a hozzáállás, mint az elmúlt hetekben. Egyébként meggyőződésem, hogy a TF ellen, ott az utolsó másodpercekben tört el valami és ennek a hozadéka ez az enervált, semmilyen játék. Nincs más, el kell felejtenünk, ami mögöttünk van és arra kell koncentrálni, ami következik.
– Szerdán egy újabb hazai összecsapás jön, mégpedig a jobb napjain mindenkire veszélyes Nagykőrös ellenében.
– Ezek után nyilván csak egy dolgot tudok mondani, a Nagykőröst meg kell verni és el kell indulni fölfelé, visszakapaszkodni a helyünkre. Most tényleg mindenkitől elvárom, hogy úgy lépjen pályára, hogy ez élete egyik legfontosabb mérkőzése. Nem zuhanhatunk tovább, mert nem akarjuk azt a biztos megoldást választani, mint a hajhullásnál szokták, hogy azt is legtutibban a padló állítja meg.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .