A mezőny egyik legjobb formában lévő csapata látogat Salgótarjánba.
 
Hétközi, bravúros fővárosi sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 19. fordulójában a zsinórban hét győzelmet számláló Budapesti Honvéd (4., 11-6) gárdáját látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő (és a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján élőben nyomon követhető) összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– A nem különösebben kedvező előjelek dacára Szabó Zoltán legénysége értékes sikert aratott szerdán a dobogóra pályázó Vasas Akadémia ellenében. Hogyan értékeli az inkább küzdelmesre, mintsem látványosra sikeredett fővárosi összecsapást?
– A Nagykőrös elleni, kikínlódott hazai győzelmet, illetve a MAFC otthonában elszenvedett minimális különbségű vereséget követően nem igazán lehetett tudni, hogy milyen irányba halad most a csapat szekere. Normál üzemmódban készültünk a Vasas ellen, de eléggé ambivalens érzéseim voltak a meccs előtt. Csak remélni tudtam, hogy a fiúk most már tényleg átérzik a helyzet komolyságát és nekik sem fűlik a foguk a továbbiakban azért küzdeni, hogy legalább a nyolcban maradhassunk. A kezdés után aztán lehetett látni, hogy van bennünk akarat, meg azt is, hogy eléggé dadog a hazaiak támadó gépezete, mert az első két negyedben borzasztó rosszul dobtak. Mi is csak egy hajszállal voltunk jobbak a játék ezen motívumában, de legalább harcoltunk. Ennek az lett az eredménye, hogy mindkét oldalon kevés pont született, de egy fél nyúlfarknyival mi álltunk jobban a szünetben. Gyakorlatilag ugyanúgy zajlott a második félidő is, mint az első, azt gondolom, végig irányítani tudtuk a találkozó menetét és annak ellenére, hogy nem játszottunk jól, hogy maradtak bennünk tartalékok, ráadásul néhány katasztrofálisnak tűnő hibát is elkövettünk, de csak nyertünk és ez a továbbiak szempontjából nagyon-nagyon fontos lesz még.
– A következő, Honvéd elleni találkozó ugyancsak óriási jelentőséggel bírhat a rájátszásbeli helyek elosztásának szempontjáról. Milyen összecsapásra számít szombaton?
– Valóban akkor ér sokat ez az idegenbeli siker, ha a kötelező hazaiakat is hozzuk. Számolgatni lehet és kell is, de a legegyszerűbb, ha azt tűzzük ki célul, hogy innentől kezdve minden meccset megnyerünk, mert akkor nincs kérdés és elérhetjük akár még a harmadik helyet is. Az őszi összecsapásunkon győzni tudtunk idegenben, de ez senkit ne tévesszen meg. Nekik is voltak hullámvölgyeik, ők is voltak betegek, de mostanra szépen összeálltak és bárkire veszélyesek lehetnek. Elég, ha csak azt említem, hogy a Nyíregyházát egyedül ők tudták megcsípni. Szóval tényleg kiemelten fontos ez a találkozó, mert egy nehéz sorozat utolsó állomása, amely után majd tudunk pihenni egy keveset. Rendezni tudjuk a sorainkat, veszünk egy nagy levegőt az utolsó hét mérkőzés előtt és megpróbáljuk a tavaszt széppé tenni. Bízom abban, hogy a csapat is úgy készül erre a találkozóra, ahogy kell és kiad magából mindent, ami egy magabiztos győzelemhez szükséges. Jobb a játékosállományunk, mint a Honvédé, de ott viszont nagyon sok a sikerre éhes, pimasz fiatal, úgyhogy veszélyesek. Nagyon remélem, hogy nem okozunk kellemetlen meglepetést ismét, ahogy azért januárban voltak ilyen esetek és észnél leszünk ezen a dupla szorzójú összecsapáson.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .