Nem lenne szerencsés belemenni egy adok-napokba a veszprémiek ellen.

 
A TF-Budapest otthonában aratott múlt szombati, fölényes győzelmét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hétközi fordulójában közvetlen riválisát, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém (4., 12-7) együttesét látja vendégül Szabó Zoltán legénysége. A szerda este hat órakor kezdődő (és a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján élőben megtekinthető) összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– A vártnál is könnyebben sikerült visszavágnunk a TF csapatának az egy hónappal korábbi, fájó hazai vereségért. Miként értékeli a múlt szombati, fővárosi mérkőzést?
– Az egyik szemem sír, a másik viszont nyilván nevet, hisz nagyon magabiztosan nyertünk a TF otthonában, de sajnos ebből a győzelemből csak a fél csapat vette ki a részét. A baj az, hogy öt-hat emberrel lehet egy-egy nagy diadalt aratni, de hosszú távon, a sorozatterheléseknél ez kevés lesz. Amíg vannak olyan játékosaink, akik az egyéni, önös érdekeiket a csapat elé helyezik, addig nagyon nehéz lesz egy olyan ütőképes közösséget összekovácsolni, amelyik valóban képes lehet bárkit megverni. Ezen felül további problémának látom, hogy néhány kosarasunk akkora önérzettel rendelkezik, hogy azt egyszerűen nem tudja elfojtani és annak ellenére, hogy mindenki tudja, hogy a legnagyobb hiba egy játékvezetői döntés után reklamálni, teátrális jelenetek sorozatát bemutatni, azért vannak, akik mégis ezzel szórakoznak, ily módon is a csapatot sújtva. Számomra egyébként két ellentétes félidőt játszottunk a TF ellen, mert ugyan vezettünk az első két negyedben is, de nem volt olyan egyértelmű fölényünk, mint a fordulás után. Sajnos ki kell mondanom, hogy ennek oka az volt, hogy néhány játékos nem tudott hozzátenni a produkcióhoz, sőt, inkább hátráltatták az eredményességet. Utána pedig durciztak egy kicsit. Én emellett nem tudok és nem is akarok szó nélkül elmenni, ezért a szünetben mondtam is Szabó Zolinak, hogy ne foglalkozzon ezzel, azokat játszassa, akik kompromisszumot nem ismerve teszik ki a lelküket a pályán és küzdenek, harcolnak. Meg is lett az eredménye, mert egyszerűen képtelen volt pontot dobni a TF, annyira mozgékony és agresszív volt a védekezésünk, így rengeteg labdát szereztünk, sok könnyű gólt dobtunk, mind ehhez pedig törvényszerűen megjött a dobókedv is. Ilyenkor már a bab is hús, meg a kapanyél is elsül. Szóval bőven van tanulsága ennek a nagyarányú győzelemnek is, ami egyébként remek kezdése lehet az alapszakasz utolsó periódusának. Ha…
– Ha?
– Természetesen minden mérkőzés fontos, de most lesznek olyan találkozóink, amelyek újra dupla szorzójúak, hisz olyan csapatokkal játszunk, akik a közvetlen környezetünkben téblábolnak a tabellán. Mindjárt itt van a Veszprém, eggyel előttünk, egy vereség különbséggel, tehát adott a feladat, hogy őket legyőzve ismét feljebb lopakodjunk egy picit a közvetlen élmezőnybe. Ők egy kicsit dadogósan kezdték a bajnokságot, sok új fiatallal, néhány ismert, rutinos öreggel, ezért nehezebben álltak össze, de mostanra összeálltak. Általában sok dobott ponttal nyerik a meccseiket, a védekezéshez kevésbé fűlik a foguk, de eddig nagyrészt bejött ez a harcmodor, mivel a negyedik helyen állnak. Mi viszont pont a fordított stílust erőltetjük, ahol inkább a védekezésre alapozunk és nálunk a támadás megy egy picit nehezebben. Ez egy érdekes párosítás lesz. A győzelmet az fogja eldönteni, hogy esetleg a Veszprém támad-e jobban, mint ahogy mi védekezünk, vagy mi védekezünk jobban, ahogy a Veszprém támad. Egyértelmű, hogy ez utóbbi variáció jobban tetszene, de ehhez mindenkinek, hangsúlyozom, mindenkinek hozzá kell tudni tenni a meccshez. Nincsenek egyéni allűrök, nincsen primadonnáskodás, sértődés, durcázás. Csak kőkemény meló, csúszás-mászás, hasonló figurák. Ha viszonylag alacsony ponton tudjuk tartani a vendégeket, akkor fogunk tudni nyerni, ami a terveink megvalósításához nélkülözhetetlen, de megmondom őszintén, hogy egy adok-kapokba nem biztos, hogy bele kellene menni. Szerintem a szombati győzelemnek azért lesz jótékony hatása is, néhány játékos önbizalmának azért jót tett egy ilyen látványos erődemonstráció, a feladat az, hogy most mindenki ezen a szintem pörögjön és kosárlabdázzon, mert akkor nem lehet probléma.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .