Végig vezetve, a harmadik negyedben ellépve győztük le a miskolciakat.
 
Egyik legjobb formában lévő játékosa, a betegeskedő Joó Tamás nélkül várta az SKSE együttese a szombat esti északi rangadót, melynek első néhány percében egyik társaság sem alkotott igazán maradandót. Sömenek nyitótalálatát ugyan Kozák Márton gyorsan megválaszolta, a folytatásban ugyanakkor itt is, ott is számos akció fulladt kudarcba. A kezdeti kapkodást követően azután a mieink találtak hamarabb magukra, s a Boinitzer-Herendic páros tripláival, illetve Sömenek centergóljaival a nyitó negyed derekára nyolc, nem sokkal a kisszünet előtt pedig, a remekül beszálló Molnár távoli kosarával, immár kilenc ponttal is ellépett riválisától Szabó Zoltán alakulata. A rövid pihenő környékén mindazonáltal, főként Homoki, Tóth Viktor és a Kozák testvérek jóvoltából, támadásban már a vendégek is kezdték összekapni magukat, aminek eredményeként a második felvonásban többször is két-háromegységnyire szűkítette a különbséget a miskolci csapat. Az előre játékban, főként Molnár és Boinitzer révén, továbbra is jól muzsikáltak ugyan a tarjániak, védekezésbeli kihagyásaik miatt azonban a nagyszünetig már nem is tudták lőtávolon kívülre tessékelni az egyetemistákat (44–41).
Az elsővel ellentétben a második félidő kezdeti szakasza valóságos kosáresőt hozott, a palánk alatt tarthatatlan Sömenek dupláira Homoki, Lippai és Érsek eleinte lelkesen válaszolgatott. Az utolsó negyedórához közeledve viszont a piros-feketék végre hátul is rendezték soraikat, s feljavuló védőmunkájukra, valamint az idénybeli legjobb játékával előrukkoló Molnár gyors öt pontjára alapozott 14–5-ös futásukkal egykettőre faképnél hagyták a megtorpanó miskolciakat. Mivel pedig a vendégek a folytatásban sem igazán tudták felvenni a mieink által diktált iramot, a remeklő Boinitzer, újabb hármasával, a negyedik negyed közepére immár húszpontos vezetéshez jutatta a játékot magabiztosan irányító tarjáni csapatot. Csakhogy még hátra volt a meccs mieink számára mindig kritikus utolsó öt perce, melyet ugyanakkor a kulcsjátékosai közül Sömeneket a végső periódusban már be sem vető Szabó-gárdának ez alkalommal a megszokottól valamivel zökkenőmentesebben sikerült lemenedzselnie. Most ugyanis „csupán” tizenegy pontot adtak le előnyükből a 86–66 után ellenfelüket egy 12–1-es etaphoz hozzásegítő piros-feketék, akik a mezőny legjobbjának bizonyuló Boinitzer jóvoltából a mindig kétes kimenetelű éles végjáték rémképét azért viszonylag könnyedén elhessegették. Összességében az SKSE együttese végig vezetve, megérdemelten gyűjtötte be a kötelező két pontot, s kedvező helyzetből várhatja az utolsó három alapszakasz-fordulót.
 
NB I/B, Piros-csoport, 23. forduló
Salgótarjáni KSE – MEAFC-Miskolc 90–78 (24–20, 20–21, 27–16, 19–21)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Vida, Nepp, Gaál N.
Salgótarján: Herendic 6/3, Karanfilovszki 7/3, BOINITZER 26/12, Nshimba 4, SÖMENEK 20. Csere: MOLNÁR M. 17/9, Hajdu 7, Bogatin 1, Bán 2. Edző: Szabó Zoltán.
Miskolc: Tóth B., Kozák M. 7, Érsek 9/9, Lippai 10, HOMOKI 25/3. Csere: Kozák B. 6, Montai 2, TÓTH V. 16, Sándor B., Orliczki M., Szekeres 3/3. Edző: Szollár Gergő.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 5–2, 7. perc: 16–9, 14. perc: 33–28, 18. perc: 39–36, 24. perc: 55–48, 29. perc: 69–55, 35. perc: 82–62, 39. perc: 87–78.
Kipontozódott: Nshimba (40.).
 
Szabó Zoltán: – Ezzel a győzelemmel sikerült bebiztosítani helyünket a rájátszásban, de a hátralévő meccseken próbáljuk minél jobban pozícionálni magunkat, hogy kedvezőbb helyzetből tudjunk majd nekivágni a folytatásnak. Voltak hibáink, főleg a kettő-kettő védéseknél, de támadásban tudtunk szép dolgokat mutatni és, azt gondolom, megérdemelten nyertünk. Sok sikert kívánok a miskolciaknak a bajnokság hátralévő részében, remélem, elérik a céljaikat.
Szollár Gergő: – Gratulálok a Salgótarjánnak, szépen játszottak és sebességben a második félidőben felőröltek minket a hazaiak. Az első húsz percben, azt gondolom, szépen tartottuk magunkat, viszont huszonkét százalékos triplázással és 29-46-os lepattanó-aránnyal sajnos nem lehet meccset nyerni vendégként. Otthon már alakulunk, idegenbeli formánk viszont egyelőre még akadozik, ezen mindenképpen próbálunk majd javítani. Dolgozunk tovább és meglátjuk mi lesz a folytatásban.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .