Egy győzelemmel nagy lépést tenne a négybe kerülés felé a Szabó-legénység.
 
Múlt hét végi, bajai vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a harmadik-negyedik helyek megszerzéséért folytatott versenyfutásban közvetlen riválisának számító Vasas Akadémia (3., 15-9) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő (és a Sport Salgó Kft. YouTube csatornáján a szokásoknak megfelelően élő egyenesben nyomon követhető) összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Tulajdonképpen végig hátrányban játszott, s összességében bántóan sima vereséget szenvedett csapatunk Baján. Miként értékeli a múlt szombati találkozót?
– Az a baj, hogy az élet sorozatban ajánlja föl a lehetőségeket, mi pedig nem tudunk élni ezekkel. Bár nyilván nem a legkönnyebb mutatvány Baján nyerni, de az utóbbi hetekben azért jó pár csapatnak sikerült. A COVID őket is megroppantotta, mert volt egy olyan időszakuk, amikor, ha a gemenci erdőből bement volna egy vadmalac-csapat, még azokat sem tudták volna legyőzni, de azóta ez a hullámvölgy elmúlt, kilábaltak belőle és ellenünk már ugyanolyan harcosak voltak, mint ahogy azt tőlük megszoktuk. Ez a mi pechünk, de én azért nem erre alapoztam az esetleges győzelmünket, hanem arra, hogy jobb csapat vagyunk és esetlegesen jobban akarjuk a sikert. Nem akartuk jobban, sőt, azt kell mondanom, hogy ritka rossz hozzáállást tapasztaltam ezen a meccsen, mert a játékosok egy részének a feje fölött volt egy buborék, amiben az állt: tudjuk le, aztán menjünk haza. Letudtuk. Hogy ennek az enervált, hitetlen produkciónak nincs súlyosabb következménye, gondolok itt egy még rosszabb helyezésre, az csak annak köszönhető, hogy borzasztóan kiegyensúlyozott a mezőny, ezért folyamatosan körbe verik egymást a csapatok. Így most megint ott tartunk, hogy ha a hátralévő két meccset megnyerjük, akkor nagy valószínűséggel négyben vagyunk, s kis szerencsével a harmadik helyet is meg tudjuk csípni. Egy győzelem esetén a hatodik hely tűnik biztosnak, még a két vereség akár a hetedik-nyolcadik pozíciót is jelentheti. Tehát újabb lehetőség, újra a mi kezünkben a sorsunk, csak nem kellene ismét beleszarni a zongorába.
– Ráadásul, ha létezik dupla szorzójú rangadó, a következő mérkőzés mindenképpen ebbe a kategóriába sorolható. Mit vár a Vasas elleni, szombati összecsapástól?
– Egy olyan Vasas érkezik hozzánk, amelyik remekül kezdte a szezont, aztán a vírus őket is befékezte, így viszonylag magabiztosan tudtunk nyerni az első mérkőzésen idegenben, ami nagyon-nagyon fontos volt. Most viszont azt látom, hogy ismét összeálltak, ismét jó formában vannak, ezáltal mindent, de szó szerint mindent meg fognak azért tenni, hogy győzni tudjanak Salgótarjánban. Ez most az alapszakasz egyik legfontosabb mérkőzése, óriási téttel mindkét együttes számára. Egy percig se legyen illúziónk, mert úgy nekünk fognak esni, mint egy farkasfalka és olyan agresszív játékot játszanak majd, ami nagyon kevés csapatnak ízlik. Nekünk sem fog tetszeni, de ha nyerni akarunk, akkor fel kell vennünk az elénk hajított kesztyűt és meg kell mutatnunk nekik, hogy nem volt véletlen az idegenbeli sikerünk. Most is azt érzem, hogy a védekezés színvonala fogja meghatározni az eredményességet, ezért ez inkább gladiátorküzdelem lesz, mint kosárlabdameccs. A gladiátor-összecsapásokról pedig tudjuk, hogy ott másodiknak sem jó lenni. Azt gondolom, hogy azért a játékosok most érzik a lehetőséget, átlátják a helyzetet és igazából értelmetlennek találnám, ha nem tennének meg mindent a győzelemért. Azért az első négyből rajtolni a rájátszásban sokkal előkelőbb, mint a futottak még kategóriájában kínlódni. Persze ez egy kicsit barokkos túlzás, mert azért arra legyünk büszkék, hogy bent vagyunk a legjobb nyolcban és áprilisban folytathatjuk a küzdelmet akár a bajnoki címért is. Mivel az jól látszik, hogy ez a bajnokság nem az utcák-terek összecsapása, ezért mindenképpen nagy dolog a szereplésünk és ezt még színezhetjük egy kicsit.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .