Végletekig kiélezett küzdelem, pályaelőnyt érő (?) hazai győzelem.
 
A rájátszás első körében pályaelőnyt biztosító harmadik-negyedik helyek megszerzése szempontjából kiemelt jelentőséggel bírt a szombat esti rangadó, melyen az SKSE számára, a fenti okokból, kizárólag a győzelem volt az elfogadható. Ennek megfelelően a Moravcsik-Krasovec, illetve a Sömenek-Boinitzer párosok kezdeti gólváltásait követően hamar magukhoz ragadták az irányítást a tarjániak, s 5–7 után egy 10–0-ás futást produkálva, a nyitó negyed közepére nyolc ponttal elhúztak. Noha Moravcsik és Barócsi tripláival a folytatásban villámgyorsan eltüntették hátrányuk javát a vendégek, a második felvonás kezdetére az utóbbi meccsek gyengélkedése után újra korábbi önmagát idéző, lendületesen és gólerősen kosárlabdázó Herendic igyekezetének köszönhetően már ismét kényelmesebb, 25–18-as előnyt birtokoltak a Szabó-legények. Az addigiakhoz hasonlóan a félidő hátralévő részében is jobbára „hullámokban támadtak” a csapatok: a mieink ötperces gólcsendjét kihasználva a Vasas, a Debreceni-Krasovec centerduó révén, a hajrá kezdetére egy 7–0-ás szériával egalizált, amire azonban a Sömenek által életre pofozott tarjáni gárda egy 9–2-es etappal válaszolt. Az első húsz percet végül Medve két duplája, illetve Nshimba piruettezős hármasa zárta le, így a felek 37–31-es állásnál vonulhattak az öltözőbe.
Ahol azután, ahogy mondani szokás, a mieink egy picit bent is ragadtak, s lagymatag, álmoskás kezdésük eredményeként, Medve, Debreceni és Krasovec kosaraival, a harmadik periódus elején gyorsan át is vették a vezetést a fővárosiak. A Faragó-tanítványok mindazonáltal nem sokáig örülhettek a meccs során először kezükbe kaparintott előnynek, a sorait rendező SKSE ugyanis, a Nshimba-Sömenek páros közeli találataival, egykettőre visszakényszerítette riválisát az üldöző szerepbe. Mi több, a továbbra is igen aktív Herendic öt pontja az utolsó kisszünet előtti pillanatokra már ismét hétegységnyi távolságot eredményezett, amely ugyan döntő fölényt korántsem mutatott, ám mindenképpen jó alapnak tűnt a mieink számára a végső tíz percre. Amely viszont hazai szempontból egyáltalán nem kezdődött jól, a Medve vezérletével szívósan kapaszkodó piros-kékek záró negyedbeli első tíz pontjára ugyanis a túloldalról csupán egy-egy Joó- és Sömenek-dupla érkezett válaszul. Csakhogy 56–57 után ismét fordult a kocka, s Boinitzer sikeres büntetőivel, valamint Joó újabb fontos kettesével négypontos előnnyel futhatott neki a hajrának a tarjáni gárda. Az itt is, ott is sok hibával tarkított, s indulatoktól sem mentes végjátékban azután Herendic vette vállára a piros-feketéket, ám Moravcsik és Medve triplái rendre visszaállították az egydobásnyi különbséget. Sőt, az utolsó fél percben, egy-, illetve kétpontos hátrányban, a vendégcsapat kétszer is fordítási lehetőséghez jutott, ám Radics könnyű(nek tűnő) helyzetben hibázott, Moravcsik pedig, másodpercekkel a dudaszó előtt, a palánk alatti csúcsforgalomban balszerencsésen elbotlott…
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 25. forduló
Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 67–65 (23–18, 14–13, 15–16, 15–18)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: Fodor A., Lengyel, Sömlei.
Salgótarján: HERENDIC 21/6, Karanfilovszki, BOINITZER 11/3, Nshimba 9/3, SÖMENEK 15. Csere: Joó 6, Molnár M. 2, Bán 3/3, Bogatin. Edző: Szabó Zoltán.
Vasas Akadémia: MORAVCSIK 11/9, Boros M. 10/3, Radics 4, MEDVE 18/12, KRASOVEC 10. Csere: Sólyom, Debreceni D. 9, Barócsi 3/3, Dormán. Edző: Faragó Péter.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–7, 6. perc: 15–7, 11. perc: 25–18, 16. perc: 25–25, 19. perc: 34–27, 22. perc: 37–38, 27. perc: 47–43, 32. perc: 54–49, 36. perc: 61–59.
Kipontozódott: Krasovec (39.).

Szabó Zoltán: – Gratulálok a csapatnak, ez a szív diadala volt. Nagyon akarták a srácok a győzelmet és, azt gondolom, összességében megérdemelten nyertük meg a meccset. Sok sikert a Vasasnak a rájátszásban, igaz, ha minden úgy alakul, valószínűleg még találkozunk egymással párszor a bajnokság hátralevő részében.

Faragó Péter: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Mi védekezésben nem tudtunk átlendülni a holtponton, főleg a második félidőben. Ahogy számolgattam, a play-off első körében valószínűleg ismét összecsapunk egymással, igaz a pályaelőnyt most átadtuk a salgótarjániaknak. A mai összecsapás, azt gondolom, jó felvezetése volt annak a csatának. Megpróbálunk javulni addigra!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .