Győzelme esetén biztosan az alapszakasz negyedik helyén zár együttesünk.
 
A nagy rivális Vasas Akadémia elleni, múlt szombati fontos hazai sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, záró fordulójában a mezőny hátsó traktusában helyet foglaló Pécsi VSK-Cargate (13., 5-20) otthonába látogat együttesünk. Szabó Zoltán legénysége győzelme esetén, minden más eredménytől függetlenül, egészen biztosan a negyedik pozícióban zárja a bajnokság ezen szakaszát, s pályaelőnnyel kezdheti meg a rájátszás első, a legjobb négy közé kerülésről döntő párharcát - viszont amennyiben a szépreményű vasutas fiatalokkal szembeni összecsapást netán elveszítik, akár a hatodik helyig is hátracsúszhatnak a mieink. A pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő találkozó kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Egy végletekig kiélezett, igazi egylabdás meccsen nagyon fontos győzelmet aratott csapatunk a Vasas Akadémia elleni „négypontos” rangadón. Miként értékeli a múlt szombati, salgótarjáni találkozót?
– Ennek az összecsapásnak a menetét most nagyjából eltaláltam, mert valóban egy harcos, küzdelmes, brusztolós mérkőzés volt, a csapatok fej-fej mellett haladtak, de úgy érzem, hogy azért a találkozó nagy részében mi irányítottuk a dolgok menetét. Se a Vasas, se a mi együttesünk nem tudott annyira felpörögni, hogy a másik fölé kerekedjen egy magabiztos játékkal, aminek az volt az oka, hogy végig kőkemény védekezés, test-test elleni csata folyt a pályán. Az kétségtelen, hogy a srácok nagyon akarták a győzelmet, hittek is benne és tettek is érte. Igazi rangadó volt, igazi presztízscsata, de a Vasas elleni idei párharcból egyelőre mi jöttünk ki jobban. Ennek eredménye, hogy pillanatnyilag a negyedik helyen vagyunk és nagy az esély arra, hogy a most legyőzött ellenfelünk lesz az ötödik, így még néhányszor össze fogunk csapni. Persze, amennyiben úgy alakulnak a mérkőzések az utolsó fordulóban, ahogy mi azt gondoljuk. Egy viszont teljesen bizonyos, ha nyerünk Pécsen, akkor legalább ezt a helyet meg fogjuk tartani.
– Noha a papírforma egyértelműen együttesünk sikerét ígéri az utolsó alapszakasz-találkozón, a fiatal pécsi gárdának a szezon során néhányszor azért erősebb riválisok ellen is sikerült már megvillantania az oroszlánkörmeit. Milyen mérkőzésre számít vasárnap?
– Borzasztó nehéz lesz, mert hosszú utazás után egy fiatal, lelkes, rendkívül tehetséges játékosokból álló házigazdát kell legyűrnünk, ahol még egy-egy A-csoportos játékos is feltűnhet. Tehát biztos, hogy agyon kell izzadnunk magunkat ahhoz, ha az alapszakasz végén is felsőházban szeretnénk lenni. Ilyenkor igazán sokat már nem lehet mondani a srácoknak, hiszen ők is ugyanúgy tudják, hogy mi a helyzet, látják a tétet és biztos, hogy meg fognak tenni mindent. Lehetne most még esélyt latolgatni, számolgatni, hogy mit játszanak majd az ellenfelek, ha ez nyer, ha az nyer, mi lesz, de teljesen fölösleges. Az év során igencsak hullámzó volt a teljesítményünk, amiben nyilván a vírusos helyzet is benne volt, de úgy gondolom, hogy pillanatnyilag a helyünk közelében vagyunk, igazságtalan lenne, ha ettől hátrébb kerülnénk, de az úgy néz ki, hogy csak rajtunk múlik. Nagyon remélem, hogy nem lesz olyan külső tényező, ami befolyásolhatja a sikeres szereplésünket és megtarthatjuk az első körös pályaelőnyünket. Hosszú lesz ez a pécsi túra, de még hosszabb út áll mögöttünk az elmúlt több mint egy naptári évben is. Sokat kínlódtunk, sokat harcoltunk, hogy most itt lehessünk, csak nem kellene elcseszni.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .