Jelentős javulásra lesz szükségünk a pályaelőny visszaszerzéséhez.
 
Vereséggel kezdte az NB I/B Piros-csoportjának rájátszását Szabó Zoltán legénysége, amely a negyeddöntő múlt pénteki, salgótarjáni nyitó felvonásán 81–75 arányban maradt alul a Vasas Akadémia együttesével szemben. A Kánai úti Sport 11 Sportcentrumban szerdán este hét órakor kezdődő második találkozó kapcsán Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.
– A párharc múlt pénteki nyitó összecsapását előzetesen kulcsmeccsnek nevezte, melyet csapatunknak „ha törik, ha szakad” meg kell nyernie. Ehhez képest a mérkőzés egészét tekintve jóval fókuszáltabbnak tűnő fővárosi együttesnek máris sikerült a pályaelőnyt elcsennie. Milyen okoknak tulajdonítja a vereséget?
– Három tényező vezetett oda, hogy ezt a rendkívül fontos mérkőzést elveszítettük. Az első, hogy a Vasas sikerre éhesen, alaposan felkészülve belőlünk, tüzes hangulatban érkezett Salgótarjánba. Azt kell mondjam, teljesen megérdemelten nyerték meg az első csatát. A másik tényező, hogy mi viszont egyáltalán nem készültünk fel erre a találkozóra. Sem fejben, sem taktikailag, sem erőnlétben nem tudtuk felvenni a versenyt a vendégekkel. Nyilván ki többet, ki kevesebbet, de mindenki jócskán hibázott pályán belül és pályán kívül is, ami ehhez az igen elgondolkodtató vereséghez vezetett. Egyedül Bán Tibi csupaszív és ponterős játékát tudom dicsérni, ami sajnos csak arra volt elég, hogy csökkentsük a különbséget és ne legyen kétszámjegyű a zakó. A harmadik tényező a legkevésbé fontos, mert én abban hiszek, hogy ha mi rendben vagyunk, és úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor nem kell külső tényezőkkel foglalkozni. Ebben a helyzetben viszont a három játékvezető pont annyit segített a Vasasnak, amennyivel végül is nyertek. Hangsúlyozom, nem ezért kaptunk ki, de volt néhány olyan hibás fújás, ami fordulópontot jelentett, és igenis befolyásolta a mérkőzés menetét.
– Így viszont a második találkozó is egyértelműen „kulcsmeccsé” lépett elő, hiszen kettő-nullás hátrányból már felettébb nehéznek ígérkezne a fordítás. Mindezek fényében mire számít szerdán?
– Az mindenképpen jó, hogy három győztes mérkőzésig megy egy párharc, ami inkább annak a csapatnak kedvez, amelyik tényleg a jobb és ezt érvényesíteni is tudja. Nem kell elkeseredni, bár az nem ártana, ha néhányan magukba szállnának, mert vannak olyan teljesítmények, amelyek mellett nem fogok szó nélkül elmenni, ha így maradnak. A hét végén mindenki kipihente magát, fejben, testben, lélekben megújult. Össze kell rakni a játékunkat és nyerni kell a Vasas otthonában. Ennyire egyszerű.

 

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .