A Vasas Akadémia három-nullás összesítéssel ütötte el csapatunkat az elődöntőtől.
 
A negyeddöntő első két találkozóját követően kettő-nullás hátrányba kerülő SKSE számára az életben maradás volt a szombat esti, salgótarjáni összecsapás tétje, s a feldobás után úgy látszott, a mieink ennek megfelelő motivációval lépnek parkettre. A hazai játékosok frissnek, elszántnak tűntek, s jó ütemű akciók végén, Sömenek, illetve a duplázó Nshimba révén, szép kosarakat szereztek. Mint hamarosan kiderült azonban alig több mint két percig repítette a piros-feketéket a kezdeti lendület, 6–3 után ugyanis egykettőre átvették az irányítást a védekezésükön szigorító, támadójátékukon pontosító vendégek. A Vasas a fiatal Krasovec hét pontjára a folytatásban egy 14–2-es futást alapozott, s a nyitó negyed derekára megszerzett kilencpontos előnyéből nyolcat az első rövid pihenőig meg is tartott (16–24). A második felvonásban a Szabó-legénység zónavédekezéssel próbálkozott, amivel sikerült is valamelyest lelassítania a vendégcsapatot. Bán és Sömenek triplái azonban egyelőre csak átmenetileg szűkítették a különbséget, a Faragó-gárda, Radics két hármasával, a játékrész közepén sikerrel verte vissza az első komolyabb felzárkózási kísérletet. A következővel ugyanakkor már lényegesen nehezebben boldogultak, s a kapitányhoz méltóan övéi élére álló Sömenek találataival a félidő végére immár egyértelműen lőtávolságba kerültek a tarjániak (38–41).
A térfélcserét követően továbbra is Sömenek húzta-vonszolta előre a tarjániak szekerét, s legjobbjuk második hárompontosa után, 44–47-nél, a mieinknek remek lehetőségük adódott, hogy még szorosabbá tegyék az eredményt. Amíg azonban a ziccerbe keveredő Nshimbát büntetlenül taszigálhatták dobás közben a vendégek, az ellentámadás során az – előző két összecsapáshoz hasonlóan ezúttal is – inkább a piros-kékek kottájából játszó sípmesterek Molnár „mezei” faultjára, roppant szigorúan, sportszerűtlen hibát ítéltek. Boros annak rendje és módja szerint el is süllyesztette a két büntetőt, majd a visszakapott labdából Moravcsik triplát dobott, így egy helyett máris újból nyolc egység választotta el egymástól a két csapatot. Az a bizonyos „momentum” egyik pillanatról a másikra szépen visszavándorolt tehát a Vasas együtteséhez, amely ezt remekül kihasználva, 44–52 után zsinórban újabb kilenc pontot bevágva, gyakorlatilag dűlőre is vitte a meccset. A fővárosiak dolgát persze jócskán megkönnyítette, hogy miközben náluk gyakorlatilag minden beesett (9/10 mezőnyből, 4/4 büntető a harmadik tíz percben), a védekezésben is elemi hibákat elkövető piros-feketék számára ekkortájt nem létezett elhibázhatatlan helyzet. A 48–64-ről startoló záró periódus így tulajdonképpen már csupán formalitásnak bizonyult, a hajrában helyenként örömjátékot bemutató látogatók összességében teljesen megérdemelten, egy roppant sima győzelemmel fosztották meg (v)érmes reményeitől a saját árnyékát átlépni képtelen, a párharcban mutatott teljesítményével nagy csalódást okozó tarjáni alakulatot.
 
NB I/B, Piros-csoport, Play-off, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Vasas Akadémia 75–90 (16–24, 22–17, 10–23, 27–26)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött, vezette: dr. Mészáros, Sallai, Gergely.
Salgótarján: Herendic 5, Karanfilovszki 10, Boinitzer 7, Nshimba 9, SÖMENEK 21/9. Csere: Molnár M. 7/3, Hajdu, Bán 12/9, Bogatin 2, Joó 2. Edző: Szabó Zoltán.
Vasas Akadémia: MORAVCSIK 12/6, RADICS 12/6, BOROS M. 15/3, MEDVE 12/3, KRASOVEC 19. Csere: Farkas A., Kelenföldi 5, Debreceni D. 10, Dormán, Sólyom 5. Edző: Faragó Péter.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 6–3, 5. perc: 8–17, 12. perc: 21–28, 18. perc: 36–37, 24. perc: 44–47, 27. perc: 44–61, 34. perc: 54–71, 37. perc: 69–79.
Kipontozódott: Herendic (34.).
 
Szabó Zoltán: – Gratulálok a Vasasnak a megérdemelt továbbjutáshoz! Mindhárom találkozón volt esélyünk a győzelemre, de nagyon rossz százalékkal dobtunk végig a párharc során. A mai harmadik negyedben is mi huszonegyből négyszer találtunk be mezőnyből, míg ellenfelünk tízből kilencszer. Sajnálom, hogy így alakult és nem jutottunk be az elődöntőbe. Van még pár meccs hátra a szezonból, próbáljuk úgy befejezni, hogy legalább az ötödik hely meglegyen. Sok sikert a Vasasnak az elődöntőben.
Faragó Péter: – Örülök, hogy az előző mérkőzés után megint fel tudtuk szívni magunkat és úgy jöttünk erre a harmadik találkozóra, mintha most kezdődne a párharc. Az első félidőben megint összehoztunk egy komolyabb előnyt, amiből visszajött a Salgótarján, a másodikban viszont, szerencsére, már nem tudott. Boldog vagyok, hogy így hoztuk ezt a szériát, gratulálok a srácoknak!

Következő mérkőzés

Jászberényi KSE

Salgótarjáni KSE

2024. április 17., szerda, 19:00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .