Az ötödik hely megszerzéséhez elsőként a pécsi akadémistákon kell túljutnunk.
 
A vártnál lényegesen egyoldalúbb csatát vívott, s csalódást keltő három-nullás összesítéssel búcsúzott a Vasas Akadémia ellen az NB I/B-csoportos pontvadászat Piros-csoportjának negyeddöntőjében csapatunk, amely így a vágyott dobogós pozíciók helyett a folytatásban csupán az 5-8. helyek egyikének megszerzéséért csatázhat. Szabó Zoltán tanítványai a rájátszás ezen szakaszban elsőként azzal az NKA Péccsel mérik össze tudásukat, amellyel szemben az alapszakaszban, nagy meglepetésre, mindkétszer alulmaradtak. A kuparendszerű párharc szombati kora esti, pécsi nyitó összecsapása kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Milyen érzésekkel tekint vissza az idejekorán véget ért negyeddöntős párharcra?
– Tisztázzuk a legelején: a Vasas sokkal jobban akarta a sikert, mint mi, sokkal jobban fölkészült erre a párharcra, játékosai sokkal tudatosabbak, összeszedettebbek voltak, tehát egyértelmű, hogy megérdemelték a győzelmeket és a továbbjutást. A null-három azért egy kicsit túlzás, de ha a körülményeket is figyelembe vesszük, akkor csak ez lehetett a párharc eredménye.
– Mely körülményekre gondol, s meglátása szerint ezek milyen mértékben befolyásolták a sorozat kimenetelét?
– A negyeddöntő alatt is jeleztem, hogy a játékvezetéssel nem vagyok elégedett, s azt kell mondjam, minden mérkőzésen hozzátettek valamit a sípmesterek a Vasas győzelméhez. A legfájóbbak az első összecsapáson elszenvedett igazságtalanságok voltak, amik két-három olyan fújásban nyilvánultak meg, melyek nem csak befolyásolták, hanem el is döntötték azt a meccset. Akkor is jobb volt a Vasas, de egyenlő feltételekkel esélyünk lett volna győzni, ezáltal minden másképp alakulhatott volna. De ezzel együtt el kell fogadnunk ezt az eredményt. Háttérinformációként azért elmondom, hogy volt egy vitás ügyünk az egyik játékvezető kapcsán, még a párharc előtt, amiben a szövetség illetékesei nekünk adtak igazat és eltiltották az illetőt. Biztos vagyok abban, hogy ez az ügy is vetett olyan hullámokat, amik nem jó irányba terelték a hajónkat. De azt gondolom, hogy ennyit kell ezzel foglalkozni, talán nem voltunk még fölkészülve a nagyobb előre lépésre, sőt az is lehet, hogy én gondoltam többet, mint ami a realitás. Megyünk tovább, meg kell szereznünk az ötödik helyet, aminek leginkább presztízsértéke van, illetve jól segítheti a jövő évi újabb, talán nagyobb előrelépést. Mert senki ne gondolja, hogy egy ilyen apró kis kudarc eltántorít minket attól, hogy mindig jobbra, mindig magasabbra törekedjünk, törjünk.
– Az ötödik hely megkaparintása érdekében elsőként az NKA Pécs együttesét kell legyőznünk. Mire számít a kétmérkőzéses párharcban?
– Sajnos jól ismerjük a pécsieket, a két legfájóbb vereséget tőlük szenvedtük el, úgyhogy épp ideje törleszteni. A kiírás szerint egy kisebb idegenbeli kudarc belefér, ha itthon többel tudunk nyerni, de azért én egy ilyen forgatókönyvvel elégedetlen lennék. Kutya kötelessége a csapatnak normális hozzáállással, magabiztosan legyűrni ezt a pécsi csapatot és várni a következő ellenfelet, a következő fordulóban. Nincs kompromisszum, nincs magyarázkodás, mert egyértelműen jobb a csapatunk, úgyhogy ezt kell tudniuk a játékosoknak is.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .