Szinte teljes állománycsere és zaklatott felkészülés után várjuk az idénynyitót...
 
A hét végén megkezdi szereplését az NB I/B-s kosárlabdabajnokság 2021/2022. évi pontvadászatban felnőtt együttesünk. Szabó Zoltán alapos vérfrissítésen átesett legénysége szombaton 17 órai kezdettel a Piros-csoportban újonc Óbudai Kaszások csarnokában lép parkettre. Az idény(nyitó) felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzsere volt segítségünkre.  
– A nyári szünetben szinte teljes állománycserét vezényeltek le. Mindent összevetve mennyire ítéli sikeresnek ezt az egyszerűnek egyáltalán nem nevezhető „műveletet”?
– Ha a mostani helyzetünket kell röviden összefoglalni, akkor szerintem félkész állapotban vagyunk. Sokkal nehezebb volt most csapatot építeni, mint az elmúlt években, bár ehhez hozzá tartozik az is, hogy ugye sokan is távoztak, ezért új és megfelelő játékosokat kellett keresni. Nem volt könnyű, de nagyrészt megoldottuk a feladatot. Van még hiányérzetem a kerettel kapcsolatban, nézegetünk, vadászunk még, de azt megbeszéltük, hogy csak azért nem hozunk újabb kosarast, hogy többen legyünk. Olyan játékosokat keresünk még, akik érdemben hozzá tudnak tenni a produkcióhoz és segíthetnek abban, hogy a végelszámolásnál ott legyünk az elején.
– Miként értékeli a gárda felkészülést?
– Augusztus 9-én kezdtük a munkát, de biztos vagyok abban, hogy két hétnél többet kompletten még nem tudott edzeni a társaság, de az is lehet, hogy sokat mondtam. Sérülések, betegségek nehezítették a dolgunkat, úgyhogy egyáltalán nem volt ideális az elmúlt másfél hónap. Ezért is nem erőltettük a még több edzőmérkőzést, mert nem lett volna értelme. Hat meccset tudtunk összesen játszani, amik mutattak is valamit, meg nem is, de legalább teszteltük a csapatot, a játékosokat, egyáltalán az elképzelést. Véleményem szerint erősödött a mezőny, jócskán volt mozgás és igazán nem tudok most olyan társaságot mondani, akiket félvállról lehetne venni. Nagyon nehéz idény elé nézünk, de azt is tudni kell, hogy hosszú lesz ez a bajnokság, ezért nem kell kapkodnunk, hanem próbáljuk folyamatosan építeni a produkciót. Gyors egymásutánban három bajnoki meccsünk lesz, megyünk Óbudára, utána nagy megtiszteltetés, hogy ide is eljön a Pápa, illetve Veszprémben fejezzük be azt a rövid szakaszt, ami után lesz két hetünk, hogy rendezzük a sorokat.
– Mire számít a szombati, Óbudai Kaszások elleni idénynyitó összecsapáson?
– Igencsak megerősödtek az elmúlt hetekben-hónapokban, mert nagy lendületet adott nekik, hogy feljutottak a Zöld-csoportból, ezért gondolom a hozzáállással, lelkesedéssel sincs problémájuk. Amúgy is marha nehéz játszani abban az XS-es csarnokban, ahol Hartvich Tamás annak idején a WC-ből is bedobta a hármast. Ráadásul ez komoly. Azt nem mondom, hogy ismerjük az ellenfelet, mert szerintem ők is keresik az új keret új játékrendszerét, de azt tudjuk, hogy jó kosarasaik vannak és biztos, hogy kíméletlenül nekünk esnek majd. De azt kell, hogy mondjam, nálunk is jó társaság verbuválódott össze, ezért bízom abban, hogy elég kemények és harciasak leszünk ahhoz, hogy meg tudjuk állítani a kezdeti rohamokat és egy higgadt, okos játékkal, egy nyitó sikert sem lehetetlen elérnünk. A hét elején még csatlakozott hozzánk a tavalyi keretből Bán Tibor, akinek a hozzáállása, bizonyítási vágya szintén segítségünkre lehet. Így azért már van bőven olyan emberünk, akik tudnak futni, labdabiztosak és akár be is tudnak találni. Bizonyára érződik, de nem látom még tisztán a végleges fazonunkat, ezért azt gondolom, néhány hétnek még el kell telnie ahhoz, hogy ismét egy markáns és mindenkire veszélyes Salgótarján álljon össze. Addig meg fogcsikorgatva, csúszva-mászva, de meg kell küzdenünk minden bajnoki győzelemért.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .