Nagy hajrával visszajött a meccsbe, de a ráadásban végül elvértett együttesünk.
 
A nyáron szinte teljes keretét kicserélő, s az alapoktól megkezdett csapatépítésben még némi lemaradásban lévő SKSE az NB I/B-s pontvadászat első fordulójában a Piros-csoportba frissen feljutott Óbudai Kaszások otthonába látogatott, s az idénynyitó első tíz perce, a mieink szándékaitól merőben eltérően, valóságos dobóparádét hozott. A valamivel hamarabb lábra kapó házigazdáknál különösen Czura és a három triplát is elsüllyesztő Fekete villogott, míg a menetrendszerű védelmi megingásai miatt riválisától jobbára két-hárompontos lemaradásban lépegető Szabó-legénység Dragasevics, Molnár Dániel, majd a remek, lendületes játékkal beszálló Molnár Marcell révén válaszolgatott (27–24). A kisszünetet követően azután lényegesen alacsonyabb csapásszámra váltottak a felek, ám továbbra is megmaradtak az addigi szerepek. A piros-feketék mindazonáltal leginkább magukat okolhatták azért, hogy hosszú időre az „üldöző” státuszában ragadtak, mert bár védekezésükön valamelyest szigorítottak, támadásban ők is eléggé elbizonytalanodtak. Figuráikat rendszerint túl hosszúra nyújtották, ezáltal sokszor kerültek időzavarba, büntetők sorát hibázták el, s olykor közvetlen közelről sem sikerült betalálniuk a kosárba (44–38).
A nagyszünetről visszatérve ráadásul alaposan bekezdtek a továbbra is az igen agilisan kosárlabdázó Czura által vezérelt óbudaiak, akik a harmadik felvonás első hét percében mindössze két mezőnykosarat engedélyeztek vendégeiknek, s az utolsó rövid pihenőhöz közeledve, a mérkőzés során először, immár kétszámjegyű előnyt birtokoltak. Mindez viszont már a túloldalon is ébresztőként hatott, s 55–44 után az SKSE együttese, minden maradék energiáját latba vetve, hosszú hajrát nyitott. A magukra találó tarjániak egy, főként Takács, a fiatal Monye Martin, valamint a Molnár Marcell-Dragasevics páros találataira alapozott 18–7-es futással foglalták keretbe a kisszünetet, s a záró(nak vélt) játékrész derekára utol is érték megtorpanó ellenfelüket (62–62). S noha az Armaghani-gárda a folytatásban Czibrus és Czura góljaival öt, majd négy ponttal is meglógott, az utolsó perc kezdetén, Dragasevics triplájának és Molnár Dániel duplájának köszönhetően, az eredményjelző hosszú idő után már ismét vendégvezetést mutatott. Az izgalmasan alakuló végjátékban azután Czura és Dragasevics gólváltásával 74–74-re alakult az állás, s mivel a hátralévő nyúlfarknyi időben mindkét gárda elpepecselt egy-egy potenciálisan meccsnyerő támadást, jöhetett a ráadás.
A hosszabbítást az addig gyakorlatilag értékelhetetlen produkciót nyújtó Peruncsics triplája nyitotta, a viharos meccskezdést követően a második húsz percben szintén észrevehetetlen Fekete gyors egymásutánban bevágott nyolc pontja pedig tulajdonképpen el is döntötte a két pont sorsát az extra öt percben jobban koncentráló Kaszások javára. A mieink erejéből 87–79 után már csupán némi kozmetikázásra futotta, így szoros vereséggel kezdte az új idényt Szabó Zoltán alakulata.
 
NB I/B, Piros-csoport, 1. forduló
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 89–84 (27–24, 17–14, 16–13, 14–23, 15–10) - hosszabbítás után
Rádl árok út, 75 néző, vezette: Hervey, Nepp, Ntasis.
Kaszások: CZURA 31/6, FEKETE V. 28/18, Vas-Teplán 3/3, CZIRBUS 15, Horváth M. 2. Csere: Kalassai 3/3, Ruják B. 2, Peruncsics 3/3, Bencsik 2, Vígh, Konta. Edző: Saeed Armaghani.
Salgótarján: Karanfilovszki 5, Molnár D. 9/3, Dragasevics 24/6, Kuttor, TAKÁCS A. 15/3. Csere: MOLNÁR M. 21/12, MONYE M. 8/3, Hargitai 2, Donakovszki, Bán. Edző: Szabó Zoltán.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–9, 8. perc: 22–17, 14. perc: 34–32, 18. perc: 41–35, 22. perc: 51–41, 27. perc: 55–44, 32. perc: 62–54, 37. perc: 67–66, 40. perc: 71–72, 43. perc: 82–76, 45. perc: 87–79.
Kipontozódott: Horváth M. (34.).
 
Saeed Armaghani: – Minden bajnokság kezdete nehéz, különösen egy újonc csapat számára. Nagyon nagy szívvel játszottunk az egész mérkőzésen, a harmadik negyedben azonban sok közeli dobást hibáztunk, amivel magunkra húztuk az ellenfelet. Azt gondolom, a Salgótarján egy nagyon jó csapat, és örülök, hogy győzelemmel tudtuk kezdeni, de ez nem jelenti azt, hogy bármi különleges történt volna, ugyanígy kell tovább dolgoznunk és készülnünk a következő összecsapásokra.
Szabó Zoltán: – Rossz ritmusban kezdtük a mérkőzést, nagyon sok pontot kaptunk olyan szituációkból, amiket előre megbeszéltünk, hogyan kellene megoldanunk. A második félidőre szigorítottunk a védekezésen, viszont támadásban sokszor hibás döntéseket hoztunk, így nem tudtuk a rendes játékidőben a magunk javára fordítani a találkozót. A hosszabbítást azután ismét rossz felfogásban kezdtük, s ezt kihasználva a hazai csapat bebiztosította győzelmét. A tizenkét kihagyott büntető egy ilyen meccsen nem fér bele!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .