A mezőny egyik legjobb formában lévő csapatához látogatunk.
 
A Vasas együttesétől elszenvedett súlyos hétközi vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hatodik fordulójában a várakozáson felüli, remek rajtot produkáló TF-Budapest (2., 4-1) otthonában vendégeskedik együttesünk. A budapesti Sport11 Sportcentrumban szombaton este fél hétkor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Soha korábban nem szenvedett olyan különbségű vereséget hazai NB I/B-s találkozón együttesünk, mint szerdán, az idei szezonban ugyancsak botladozó Vasas elleni 50–86-os végeredménnyel záruló összecsapáson...
– A legnagyobb probléma az, hogy sajnos erre lehetett számítani. Egy mentálisan ennyire mélyponton lévő csapat képtelen igazi ellenállást kifejteni egy ilyen remekül összeállított és motivált Vasassal szemben. Úgyhogy ezt a teljesítményt látva, azt gondolom, bár nehéz azért ezt így kimondani, még a különbség is teljesen reális. Rég voltunk ilyen gödörben, ahogy annak idején Gantner Peti barátom találóan megjegyzete, ez már nem is hullámvölgy, hanem hullámsír. De talán erre jó az a több évtized, ami mögöttünk van, hogy nem esünk pánikba, hanem keressük a megoldást. Sajnos itt a hagyományos gyógymódok már nem segítenek, valószínűleg sebészre van szükség ahhoz, hogy változzanak a dolgok.
– Miben látja a gyenge szereplés legfőbb okát?
– Igen sokrétű a problémánk, mert azt gondolom, hogy képességekkel, felfogással, hozzáállással vannak gondok. Ahogy említettem mentálisan is igen alacsonyan van a társaság és a szinkron a szakmai vezetés és a játékosok között körülbelül a nyolcvanas évek német pornófilmjeinek színvonalán van. Tehát korántsem egyszerű a feladat, de ez adja meg a szépségét. Egyébként én azt gondoltam, hogy vannak még meccseink, ahol erőből tudunk valamit kezdeni, ezáltal van még időnk keresgetni, de a szerdai vereség után rá kellett döbbenni, hogy sürgősen kell lépéseket tenni, mert csak akkor lesz változás. Ráadásul olyan hátrányba kerülnénk a többiekkel szemben, hogy esélyünk sem lenne valamelyik jó helyezés elcsípésére. Így is iszonyatosan nehéz lesz fölkapaszkodni, de én hiszek abban, hogy meg fogjuk tudni oldani. Visszatérve a Vasas elleni mérkőzésre, lehetett látni, annak ellenére, hogy riválisunk egy jobb szerkezetű társaság, ha úgy védekeztünk volna, ahogy mi egyébként tudunk, akkor azért ez egy tisztes vereség kategóriába sorolható összecsapás lett volna.
– A hét végi fordulóban a mezőny egyik legjobb formában lévő együtteséhez látogatunk. Milyen mérkőzésre számít a TF-Budapest otthonában?
– Nincsenek illúzióim, hiszen a vendéglátónk szárnyal, nekünk pedig mindenünk sérült, fájdalmas, ezért nagyon nehéz lesz helytállni. Viszont, hogy pozitív gondolattal fejezzem be, azért én látom az alagút végén a fényt, bár igen messze van, de ígérem, hogy leszünk még jobbak is. Külön köszönöm a nézőinknek, hogy ilyen helyzetben is kitartanak a csapat mellett és hálával tartozom minden munkatársamnak, hogy együtt gondolkodva, együtt küzdve csináljuk tovább ezt az egyáltalán nem könnyű produkciót.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .