Egy utolsó másodperces tripla ütötte el együttesünket a bravúrtól.
 
Három lélek- és önbizalomromboló vereséggel a hátuk mögött, ráadásul legjobb pontszerzőjük, a továbbra is harcképtelen Dragasevics Veljko, valamint vezetőedzőjük, a családi okok miatt távol maradó Szabó Zoltán nélkül várták a piros-feketék a fővárosi összecsapást, ám minden baljós előjel dacára a mieinknek a feldobás után sikerült alaposan meglepniük a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulatát. Molnár Dániel és Molnár Marcell triplái egy felettébb reménykeltő, 12–2-es meccsnyitó rohamot foglaltak mutatós keretbe, aminek következtében a TF együttesének alig néhány perc játék után máris időt kellett kérnie. A gyors eligazítás mindenesetre hatott, s a soraikat rendező Beák-tanítványok haladéktalanul üldözőbe vették, Bartos közeli-, valamint a Csík-Tichov páros távoli találataival pedig a második felvonás elejére be is érték némileg megtorpadó, s a kisszünetig már mindössze egyetlen mezőnykosarat jegyző tarjáni csapatot. Amely ugyanakkor a folytatásban is csupán pillanatokra engedte maga elé ellenfelét: Molnár Dániel, majd a félidő hajrájában Hargitai tett különösen sokat azért, hogy az SKSE a nagyszünetben is magánál tudhassa a vezetést (34–35).
A harmadik felvonás elején ugyanakkor a piros-feketék eléggé beragadtak, így a rivális könnyelműen eladott labdáit „olcsó” gólokra váltó budapestiek hamar fordítottak. Az álmos kezdést mindazonáltal vendégrészről gyors ébredés követte, olyannyira, hogy a „beugró” Király Márió legénysége, egy Takács és Hargitai által levezényelt 12–2-es ellenrohammal, kisvártatva a vezetést is visszavette. Csakhogy a hullámzóan alakuló játékrész derekán megint fordult a kocka, ráadásul úgy tűnt a remek szériát kifogó házigazdák második komolyabb elszakadási kísérletét már teljes siker koronázhatja. Kevéssel az utolsó rövid pihenő előtt a TF 62–53-ra ellépett, ami a tarjániak számára, utóbbi találkozóik fényében, bizony nem sok jóval kecsegtetett. Ám a mieink a korábbiakkal ellentétben ezúttal egy pillanatra sem veszítették el tartásukat, s a játékukba be-becsúszó gyengébb periódusok, néhány perces üresjáratok dacára küzdőszellemük mindvégig töretlen maradt. Ráadásul a kritikus szituációkban mindig akadt valaki, aki továbblendítette a lassulni látszó szekeret, a záró felvonásban különösen a két Molnár, Marcell és Dániel jeleskedett. Utóbbi triplája nyomán a végjátéknak 74–74-es állásról vágtak neki a felek, Takács zsákolásával és sikeres büntetőivel pedig 79–80-nál a mieink immár a jelen helyzetükben egy falat kenyérrel felérő siker közvetlen közelébe értek. Tichov azonban mindezt másképp gondolta: a „góllövőlista” éllovasa a Csík dobása után a lecsorgó labdát valahogy összekaparta, majd, pillanatokkal a dudaszó előtt, fordulásból, bravúros mozdulattal a gyűrűbe bombázta – igazolva ezáltal a tételt, miszerint szegény embert még az ág is húzza...   
 
NB I/B, Piros-csoport, 6. forduló
TF-Budapest – Salgótarjáni KSE 82–80 (14–17, 20–18, 28–21, 20–24)
Sport11 Sportcentrum, 50 néző, vezette: Tóth K., Szalai, dr. Magyari.
TF-BP: CSÍK 13/3, TICHOV 22/9, Béres B. 3/3, BARTOS 17, Nagy Sz. 13/3. Csere: Oroszi 2, Magda, SZÁNTÓ 10/3, Tóth K. 2. Edző: Beák Gábor.
Salgótarján: MOLNÁR M. 23/6, Karanfilovszki 5, MOLNÁR D. 19/9, Kuttor, HARGITAI 20/3. Csere: Bán 2, TAKÁCS A. 11, Monye M., Donakovszki. Megbízott edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–12, 8. perc: 14–14, 14. perc: 21–23, 18. perc: 29–30, 22. perc: 42–37, 25. perc: 44–47, 29. perc: 62–53, 34. perc: 66–67, 38. perc: 77–74, 40. perc: 79–80.
Kipontozódott: Karanfilovszki (38.), Kuttor (38.).
 
Beák Gábor: – A nézők biztosan izgalmas mérkőzést láthattak – nekem nem tetszett ennyire. Az elejétől kezdve kézben kellett volna tartanunk az irányítást, ehelyett alacsony energiaszinttel kezdtünk és végig sok támadólepattanót engedtünk a Salgótarjánnak. Örülök, hogy így alakult a végén, de nem vagyok elégedett. Nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk.
Király Márió: – Végre kiélezett meccset játszottunk. Nem biztos, hogy az elmúlt találkozókon a kosárlabdázással voltak gondjaink, a fejekben próbáltunk meg rendet rakni ma estére. Sok sérüléssel küszködünk, ami kihatott az edzésmunkára is, de még így is jó mérkőzést tudtunk játszani. Sajnálom, hogy nem sikerült megörvendeztetnünk a minket elkísérőket egy győzelemmel.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .