Szabó Zoltán helyett az év végéig Király Márió irányítja csapatunkat.
 
Az élmezőnyben tanyázó TF-Budapest otthonában javuló játékkal, balszerencsés körülmények között elszenvedett vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, hetedik fordulójában a tavaly még az élvonalban vitézkedő Jászberényi KSE (6., 4-2) együttesét fogadja csapatunk. A városi sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Három súlyos, már-már megalázónak is mondható kudarc után a remek szezont futó TF otthonában ismét szebbik arcát mutatta csapatunk, s noha a két pontot végül nem sikerült megkaparintani, a mutatott produkció azért már a korábbiaknál több bizakodásra adhat okot.
– Kapkodni nem szeretek semmiben, de nyilván figyeltük az eseményeket, a meccseket, a teljesítményt. Sokat beszélgettünk a vezetéssel, Szabó Zolival és arra jutottunk, hogy egy kicsit nyúljunk bele a rendszerbe, mert nagyon rossz irányba mennek a dolgaink. Hangsúlyozom, Szabó Zolival egyeztetve, úgy döntöttünk, hogy az elkövetkezendő két hónapban Király Márió, az eddigi másodedző veszi át a felnőtt csapat irányítását, teljes jogkörrel és megnézzük, hogy tudjuk december 31-ig rendezni a sorokat. Zolira majd más feladatok várnak, de nyilván továbbra is szerves része a klubnak. Márió munkáját, ha egyéb feladatai engedik, Dániel Peti segíti, aki az U16-os csapatot irányítja továbbra is. Ez csak egy lépés, amitől teljes változást nem lehetett várni, de valami folyamat elindult. Annak ellenére, hogy Dragasevics még sérült volt, egy teljesen más szemléletű társaság lépett pályára már múlt szombaton, a listavezető TF otthonában is. Végre sok olyan dolgot lehetett látni a játékosoktól, amit eddig hiányoltunk, volt bennük tűz, akarás, és tudatosan fölépített játék. Ez nyilván az új lehetőségnek, a kabát újra gombolásának szól, mert a játékos így működik: ha valamilyen új impulzus éri, az általában serkentően hat. Én úgy érzem, a mérkőzés nagy részében mi irányítottunk, a TF-nek inkább kapaszkodnia kellett, a végén a mi kezünkben volt a győzelem is, de egy szerencsétlen helyre pattant labda, egy utolsó másodperces dobás elvette tőlünk azt a lehetőséget, hogy egy bravúrral kezdjük meg a felzárkózást. Persze nagyon dühítő, de ez benne van. A megkezdett folyamatot visszük tovább, keményen dolgozunk, és megnézzük, hogy milyen módosítások kellenek ahhoz, hogy a társaság a bajnokságban is a helyére kerüljön.
Egy győzelem nyilván nagyot lendítene a csapaton. Mekkora esélyt lát arra, hogy a jóideje várt siker most szombaton születik majd meg?
– A folytatás sem ígér könnyű métát, de azt gondolom, hogy ebben a mezőnyben tényleg minden összecsapás kétesélyes. Az egyik legjobb kerettel rendelkező csapat jön most hozzánk, a jászberényiek az A-csoportos kaland után tértek vissza ebbe az osztályba és minden bizonnyal vannak céljaik, elképzeléseik arról, hogy mit is szeretnének megvalósítani. Tapasztalt, rutinos edző, sok jó játékos, hosszú kispad, tehát egy ideális összeállítás, ahhoz, hogy sikereket érjenek el. Mi megkezdtük a magunk metamorfózisát, de ennek a folyamatnak még az elején tartunk, szerintem még csak bábozódunk. Tehát eléggé sok minden a mellett szól, hogy a Jászberény a mérkőzés esélyese, de már a miénk sem az a társaság, amelyik hitehagyottan kapott ki Veszprémben, vagy a Honvédnál, illetve legutóbb itthon, a Vasas ellen. Úgy látom valami kezd összeállni, valami kezd formálódni és ha szerencsénk is lesz, akkor egy remek meccset játszhatunk szombat este. Akik megtiszteltek azzal, hogy kínlódásaink közepette is kilátogattak a találkozóinkra, azoknak javaslom, hogy most is nézzék meg a társaságot, hátha látunk valami előrelépést.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .