Történelmi mélypontra zuhant együttesünk a jászberényiek ellen.
 
Sorozatban elszenvedett megrendítő csapások után az előző fordulóban végre életjeleket mutatott a pocsék idénykezdést produkáló tarjáni gárda, amely a TF-Budapest elleni „majdnem bravúrt” követően, ha nem is győzelmi reményekkel, de önbizalmában némileg azért megerősödve készülhetett a bajnokesélyes Jászberény elleni összecsapásra. Ehhez képest az immár Király Márió által gardírozott piros-feketék minden korábbinál gyámoltalanabb, szárnyaszegettebb teljesítménnyel „tisztelték meg” a találkozóra kilátogató maroknyi szurkolójukat, s úgy szenvedtek történelmi mélységet jelentő, ötvenpontos vereséget, hogy ahhoz a látogatóknak kis túlzással meg sem kellett erőltetniük magukat.
Már a kezdés is sejteni engedte, hogy hazai szempontból nem lesz ez egy vidám szombat este, Molnár Dániel meccsnyitó tripláját ugyanis a folytatásban egy letaglózó, 26–2-es (!) berényi roham követte. A kisszünet környékén ugyan néhány pillanatig úgy tűnt, első padlóztatásuk után a mieink esetleg még talpra kászálódhatnak, ám hiába szerezett az SKSE együttese az első negyedfordulón zsinórban nyolc pontot, a felizzó parázs egykettőre elhamvadt. A félidő hátralévő részében már ismét macska-egér harc folyt a pályán, s a fájóan egyoldalú csata végül 21–53-ra állt húsz perc játék után. Különösebb változást tarjáni oldalon az öltözői válságtanácskozás sem hozott, sőt, a térfélcserét követően a piros-fekete kompánia, ha lehet, csak még inkább elbizonytalanodott. A harmadik felvonás első felében erejükből egyetlen mezőnykosárra sem futotta, ezáltal a legendás mester, Földi Sándor alakulata ezt a tíz percet egy 17–2-es etappal nyitotta. Miközben a parádézó Velkey és a szintén kiválóan kosárlabdázó Olasz-Lewis páros vezette vendégek továbbra is úgy és akkor szereztek kosarat, ahogy és amikor csak kedvük tartotta, a parketten csak lézengő hazai legénység a legegyszerűbbnek tűnő dobásokat is rendre elrontotta. Mindennek egyenes következményeként a záró periódus elején, 32–86-nál, immár félszáznál is több pont választotta el egymástól a feleket, így a berényiek fokozatosan ki is vonták a mészárlássá fajuló összecsapásból legjobb embereiket. Ezt kihasználva az utolsó öt percben öt triplát is a helyére küldő Molnár Marcell és Hargitai legalább az ötven egységig elvonszolták együttesüket, melynek szombati tevékenysége így is egyetlen szóban összefoglalható: szégyen!
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 7. forduló
Salgótarjáni KSE – Jászberényi KSE 51–101 (8–26, 13–27, 11–23, 19–25)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 70 néző, vezette: Tőzsér, Bagi, Gruber.
Salgótarján: Molnár M. 21/12, Karanfilovszki 2, Molnár D. 3/3, Kuttor, Takács A. 8. Csere: Hargitai 6/6, Bán 8/6, Monye M. 1, Gulyás, Donakovszki 2. Edző: Király Márió.
Jászberény: Várbíró 4, VELKEY 24/12, Rakics 2, Meleg K. 3, OLASZ 20. Csere: LEWIS 13/9, Nagy S. 9/9, Rosic 14/9, Homoki 12, Fekete D. Edző: Földi Sándor.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 3–0, 8. perc: 3–20, 11. perc: 13–26, 16. perc: 17–40, 24. perc: 21–64, 29. perc: 29–76, 34. perc: 32–86.
 
Király Márió: – Az előző fordulóban, a listavezető csapat otthonában csupán egy dobáson múlt a győzelmünk, most pedig, hazai pályán, megalázó vereséget szenvedtünk. Úgy gondolom, egy hét alatt semmi sem változott. A hozzáállás nem volt ma elfogadható és a küzdés nyomokban sem volt felfedezhető. Bízom benne, hogy a csapat újra visszatér a helyes útra.
Földi Sándor: – Nagyobb küzdelmet vártam… Az első csalódást azonban az jelentette számomra, hogy amikor én azelőtt itt játszottam a csapataimmal, mindig majdnem telt, vagy telt csarnok várt, ezt most hiányoltam, szerintem ez a legnagyobb veszteség a helyi kosárlabdának és nem a mai mérkőzés. Az elején sikerült lefutnunk a hazaiakat, bejöttek a dobásaink is és ez eredményezte azt, hogy utána már könnyedebben tudtunk játszani és végül fölényes győzelmet arattunk.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .