Jó erőkből álló, de hullámzóan szereplő riválishoz látogatunk a hét végén.
 
Zsinórban elszenvedett hat vereséget követően múlt szombaton, a mezőny első felében tanyázó PVSK-Cargate elleni hazai összecsapás alkalmával ismét győzelemnek örülhetett felnőtt együttesünk, amely az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának tizedik fordulójában a MAFC (10., 4-5) csapatának vendége lesz. A Gabányi László Sportcsarnokban szombaton 17.30 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Végletekig kiélezett, rendkívül küzdelmes mérkőzésen gyűjtötte be idei második sikerét csapatunk. Hogyan élte meg a pécsi fiatalok elleni összecsapást?
– Egy nagyon jó szerkezetű, jól felkészített, fiatal, ambiciózus csapatot fogadtunk múlt hét végén, akik véleményem szerint nem véletlenül állnak a tabella első harmadában. Meggyőző volt, amit csináltak, jó volt látni, hogy sok egyforma képességű játékos miként alkot egy homogén együttest, de mindez a részükről most kevésnek bizonyult, mert le tudtuk győzni őket. Méghozzá annak ellenére, hogy katasztrofális dobóteljesítményünk volt, de a védekezésben sikerült pótolni, amit a támadásban elherdáltunk. Lehet látni, hogy hétről-hétre változik a csapat hozzáállása, sebessége, küzdeni tudása és azt gondolom, ezzel sikerült most egy nagyon fontos meccset nyernünk. Leginkább azért, mert kapaszkodnunk kell, jó lenne minél hamarabb a rájátszást jelentő helyek egyikén tanyázni, aztán onnan, ha lehet, még feljebb rugaszkodni. A néhány héttel ezelőtti mélypont után talán sikerült változásokat elérni, tettünk jó néhány olyan lépést, ami ezt szolgálta és az elkövetkezendőkben is fogunk még tenni. Elképzelésem szerint január elejére, közepére lehet meg az a szerkezet, az a csapat, az a szakmai munka, amivel bekerülhetünk a rájátszásba és elérhetünk legalább olyan sikert, mint az elmúlt években. A mérkőzés előtt egyébként elmondtam a fiúknak, hogy azért is fontos ez az összecsapás és ennek a megnyerése, mert ezzel szeretnénk adózni Juhász Béla barátom emléke előtt, aki kilenc évvel ezelőtt hagyott itt minket. A múltunk tisztelete nélkül ugyanis nem tudunk tisztességesen dolgozni a jelenben és tervezni a jövőt. Egyébként ezért is haragszom kifejezetten az SKSE százhúsz éves fennállását beárnyékoló tiszteletlenségek miatt.
– Pontosan mire gondol?
– Nagyon egyszerű a dolog, ha nem lennék ennyire intelligens, olvasott, kulturált, akkor röviden csak annyit mondanék, hogy büdös paraszt, bunkó dolog volt, hogy sem a jubileumi könyv megírása kapcsán, sem annak bemutatójára nem hívtak meg senkit a klubunktól. Attól a klubtól, amelyik egyedül viseli az SKSE nevet és amelyik az elmúlt harminc év legsikeresebb Nógrád megyei labdajátékcsapatát működteti. Ennek a harminc évnek a történései, képei, a mi címerünk egyszerűen nem fért bele ebbe a könyvbe. Azt is meg kell mondanom, hogy személy szerint engem is rendkívül bánt, hogy az én több mint harminc éves vezetői múltamat is semmibe nézték. Nyilván megszoktuk az elmúlt időszakban az ütlegeket, a bántást, a nyomást, mert csak elüldözött minket innen néhány évre Puszta Béla, csak megvonta a támogatást az A-csoportban szereplő együttesünktől Székyné, de sorolhatnám tovább az ilyen és hasonló attakokat. Mi mégis csináltuk, csináljuk, dolgozunk, de azért egy ilyen gusztustalan dolog mellett nem fogok szó nélkül elmenni. Igazából Boronyai Tamásnak a reakciója jutott eszembe először, aki igen egyszerűen rendezte le az ilyen jellegű konfliktusait. Füttyentett egyet a páciensnek, akinek utána megmutatta két nagyujjával a déli irányt és csak annyit mondott: …. .. jelzésig, a többit meg ragaszd föl állszakállnak. Legyen ennyi most is elég.
– Visszatérve a felnőttcsapat bajnoki szereplésére, a hét végén a jó erőkből álló MAFC otthonában lép pályára Király Márió legénysége. Milyen mérkőzésre, eredményre számít a fővárosban?
– Az elmúlt héten is kőkeményen dolgoztunk tovább és készültünk a MAFC elleni összecsapásra, ami szintén nem lesz egyszerű, mert ott is történtek változások. Garai Peti menetrendszerűen átvette a vezetőedzői posztot és megpróbálja rendbe kapni a társaságot, ami úgy néz ki sikerül is neki, mert ő is egy nagy megszállott ebben a műfajban. De mi is napról-napra, hétről-hétre jobbak vagyunk, erősebbek, magabiztosabbak. Folyamatosan próbáljuk megerősíteni a játékosállományt is, ezért a héten, sérülése után, műtétéből felgyógyulva visszaérkezett hozzánk Joel Nshimba is, akinek ugyan van még jócskán lemaradása, meg be is kell illeszkednie a csapatba, de nagy segítséget jelent majd az elkövetkezendőkben. Ha sikerül jól felkészülnünk erre az összecsapásra és nem lesznek olyan zavaró tényezők, amik befolyásolhatják a meccs kimenetelét, akkor egy jót játszhatunk és majd meglátjuk, hogy mindez mire lehet elég.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .