A felzárkózás megkezdéséhez feltétlenül itthon kell tartani a két pontot.
 
A dobogóesélyes BKG Príma Akadémia elleni múlt szombati hazai vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hétközi mérkőzésén a tabella utolsó helyén álló Bajai Bácska FKE (14., 0-11) csapatát látja vendégül együttesünk. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban szerdán este hat órakor kezdődő „alsóházi rangadó” felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Mit várt és ehhez képest mit kapott a csapattól a BKG Príma Akadémia elleni múlt hét végi mérkőzésen?
– A találkozó előtt azt gondoltam, hogy játszunk egy jót, hazai pályán megszorítjuk a második helyezettet, aztán megpróbálunk a végén egy-két ponttal nyerni. Ideális volt a heti felkészülés, teljes volt a csapat, amihez új játékosok is csatlakoztak, ezért minden okom megvolt a derűlátásra. Aztán az első negyedben el is intéztük az egészet, mert olyan hátrányba kerültünk, ami egy BKG ellen szinte behozhatatlan. Hiába váltottunk ritmust, hiába kezdtünk el komolyabban védekezni, ez csak arra volt elég, hogy partiban maradjunk, de csak tisztes távolból tudtuk üldözni a vendégeket. Egyik legfanatikusabb szurkolónk úgy fogalmazott, hogy már látszottak életjelek a csapaton, de ez még kevés volt ahhoz, hogy egy bravúrt is be tudjunk mutatni. Mert kétségtelen, hogy ezt a csapatot bárhol megverni, ebben a mezőnyben bravúrnak számít, de erre csak fegyelmezett, akaratgazdag hozzáállással lett volna esélyünk. Nem voltunk sem fegyelmezettek, sőt kifejezetten irritált egy-két játékos megnyilvánulása, illetve egy unott cipészsegéd hozzáállásával tettük ugyan a dolgunkat, de az pont annyira volt elég, amit a végén az eredményjelző mutatott. Gondolom ebből is látszik, hogy kifejezetten elégedetlen vagyok a mutatott teljesítménnyel és ezt közöltem is a fiúkkal, mert továbbra sem vagyok hajlandó beletörődni abba, hogy a futottak még kategóriában vegetálunk. Amit egyébként a siker érdekében lehet tenni, azt én is, a vezetés is, a szakmai stáb is meg fogja tenni, s mindezt addig, amig nem látjuk az eredményét.
– A hét közben újabb hazai összecsapás következik, szerdán a szintén szebb napokat látott sereghajtó, Baja látogat Salgótarjánba. Adódik a kérdés, mikor, ha nem most?
– Senkit ne tévesszen meg a Baja utolsó helye és az, hogy még nem tudtak egyetlen meccset sem nyerni, mert a hagyományaikból, a múltjukból táplálkozva van jó néhány olyan játékosuk, akik képesek tréfás dolgokra. Aztán nehogy meglepődjünk. Úgyhogy ugyanúgy kell készülnünk, mintha az egyik éllovas érkezne, mert akkor van esélyünk a sikerre. Márpedig tény, ezen a mérkőzésen semmi más nem fogadható el, csak magabiztos győzelem. Rövid időnk volt a felkészülésre, a ráhangolódásra, mert a báliszezon miatt szerdai napon kell játszanunk, amely báliszezon, mint így utólag kiderült, hirtelen el is marad. Igaz erről már nem értesítettek minket, mert azért csak jobb lett volna szombaton játszani, de ezek szerint annyira nem vagyunk fontosak. Szombat vagy szerda most már mindegy, ezen nem múlhat a siker. Merem remélni, hogy a srácok rendezték a gondolataikat és úgy állnak ehhez a meccshez, ahogy elvárható.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .