Fegyelmezett játék és kemény védekezés kell a pécsi akadémisták legyőzéséhez.
 
A sereghajtó Baja elleni gólzáporos, 126–99-es hazai sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának idei utolsó fordulójában az élcsoporthoz tartozó NKA Pécs (4., 8-4) otthonában vendégszerepel együttesünk. A pécsi NKA-csarnokban szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Idei legfölényesebb bajnoki győzelmét aratta csapatunk múlt szerdán. Mennyire volt elégedett a Baja elleni összecsapáson látottakkal?
– A legjobb talán az egész mérkőzésben az volt, hogy végre nemcsak játszani láttam a játékosainkat, hanem észrevehetően élvezték is, amit csinálnak. Nem volt bennünk görcsösség, nem dadogott a labda, hanem tették, amit tenni kell. Lehet persze azt mondani, hogy a nyeretlen, utolsó helyen lévő Baja érkezett hozzánk és ez kötelező győzelem volt. Van is benne igazság, de azért tudjuk, hogy egyrészről a kötelező mindig a legnehezebb, másrészről pedig a vendégek számára nem volt tétje ennek a meccsnek sem, szabadon kosárlabdázhattak a játékosok, ilyenkor pedig még az a labda is bemegy, amit el sem dobnak. Ez azért látszott is rajtuk. Hozzáteszem, hogy nem volt kellemes egyébként tudni, hogy pillanatnyilag még mi vagyunk az utolsó előttiek és hozzánk érkezik a sereghajtó Baja, akikkel kilenc évvel ezelőtt még NB I/B-s döntőt játszottunk az A-csoportos feljutásért. Hosszú Pista barátommal beszéltünk is róla néhány keserű mondat erejéig. Visszatérve a mérkőzésre, én azt gondolom, hogy a támadójátékunk igen parádésra sikeredett, viszont a hazai pályán kapott kilencvenkilenc pont azért soknak tűnik. Jó lenne persze mindig ilyen tüzeskezűnek lenni, de a továbbiakban inkább egy kemény védekezésre alapozva szeretnénk nyerni. Reményeim szerint ez a győzelem ad egy kis lendületet a folytatásra, mert azt látom, hogy nagyon becsülettel készülnek a srácok és folytathatjuk a felzárkózást, az előrelépést.
– Ezen a találkozón már a kerethez nemrégiben csatlakozott Nshimba-Cooper duó is komolyabb szerepet vállalt. Az ő teljesítményük mennyire nyerte el a tetszését?
– Joelt nyilván ismertük, de kifejezetten örömünkre szolgál, hogy tényleg jó a lába a beavatkozás után és ugyanazzal a harci kedvvel érkezett vissza, amiről ismerhettük őt. Már most sokat segít a palánk alatt, de biztos vagyok abban, hogy néhány hét múlva még markánsabb produkciót láthatunk tőle. Cooper is jó benyomást tett már ezen a meccsen, mert az előzőn még nem nagyon tudott beilleszkedni az együttesünkbe. Egy nagyon jó szellemű, intelligens, normális pali, akit villámgyorsan elfogadtak a társak és úgy gondolom, hogy a maga helyén nagyon sok hasznot fog tudni nekünk hozni. Szerződése még nem végleges, de egyeztetünk az ő dolgáról is.
– Idei utolsó fellépésünkön egy, talán várakozáson felül is, jól szereplő gárdával találkozunk. Milyen mérkőzésre számít szombaton, az NKA Pécs otthonában?
– Úgy látszik, hogy a Rátgéber-csapat kezd beleerősödni a Piros csoportba, nagyon szép győzelmeket arattak az elmúlt hónapokban és ezáltal jó helyen is vannak. Már a tavalyi együttesükkel is megszenvedtünk és nagy valószínűséggel ez nem lesz másként most sem. Viszont volt időnk felkészülni erre az összecsapásra, becsülettel meg is tettünk mindent annak érdekében, hogy győzni tudjunk Pécsett. A kulcs itt mindenféleképpen a hatékony védekezés, a koncentrált kosárlabdázás és az, hogy próbáljunk meg végig észnél lenni. Tíz napot készülhettünk nyugodtan, nincs olyan dolog, ami miatt izgulnunk kellene, mert látszik, hogy hétről-hétre erősebbek, hatékonyabbak vagyunk és hogyha nem lesz olyan zavaró tényező, ami alapvetően befolyásolja a mérkőzés kimenetelét, akkor nyerhetünk. Csak szebb lenne a karácsony és könnyebb a jövő évi kezdés, ha sikerrel fejezhetnénk be ezt az évet.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .