Egy röpke fellángolástól eltekintve nem tudtuk megnehezíteni az NKA dolgát.
 
 
Idei utolsó fellépésükön első idegenbeli győzelmük megszerzésében bizakodtak a sereghajtó Baja elleni fölényes sikerrel az előző fordulóban végre némi „önbizalomfröccshöz” jutó tarjániak, akik azonban a szombat esti találkozón igencsak gyenge rajtot produkáltak. A mieink erejéből az első bő öt percben csupán egyetlen találatra futotta, s ezt kihasználva a nyitó negyed második felére máris tekintélyes előnyre tett szert, a hajrájába fordulva pedig, Djordjevics második triplájával, immár 25–12-re is vezetett a bajnokság élmezőnyéhez tartozó NKA Pécs csapata. A rövid pihenő előtt mindazonáltal a Király-legénység is kezdett megérkezni a meccsbe, olyannyira, hogy mieink a kisszünetet egy felettébb reménykeltő, 14–3-as rohammal foglalták keretbe. Csakhogy hiába közelítették meg Takácsék a második felvonás első felében többször is egyetlen dobásnyira ellenfelüket, a remeklő Benke-Djordjevics páros jó ütemű találatai, valamint néhány fura játékvezetői ítélet nyomán a félidő finisére tarjáni oldalon szép lassan teljesen oda lett a korábbi lendület. Az ismét magára találó mecsekaljai gárda a játékrészt egy 18–6-os futással zárta le, így a felek végül 49–34-es állásnál vonulhattak az öltözőbe.
Az akadémisták ráadásul remek dobóformájukat a harmadik periódusra is átmentették: a Mavrenszki-tanítványok az újrakezdést követően zsinórban kilenc ponttal nyitottak, amivel a mérkőzést jószerivel el is döntötték. A mindenféle elképzelés híján levő, támadásban jobbára egyénileg erőlködő, de legalább védekezésben sem jeleskedő piros-feketék célja innentől tulajdonképpen már csak az újabb megalázó vereség elkerülése lehetett, amiért a kosárszerzésben élen járó Takács, valamint a mindkét palánk alatt hasznos dolgokat produkáló Nshimba mellett a hazai szakvezetés is elég sokat tett. Tekintélyes előnyük birtokában ugyanis a pécsiek a mezőny két legjobbját, a huszonhárom pontos Djordjevicset és a huszonegyig jutó Benkét a 72–47-ről induló záró tíz percben egyáltalán nem küldték pályára, a 80–51-nél elérkező, abszolút tét nélküli végjátékban pedig már kizárólag a legfiatalabbak kaptak esélyt a bizonyításra. Noha utóbbiak ellen a lefújásra némileg sikerült közelebb lopakodnia, erre a produkcióra, ami azt illeti, megint nem lehet túlságosan büszke az alapszakasz első felét 3-10-es mutatóval a tabella utolsó előtti helyén befejező tarjáni gárda. Nem kérdés, a vágyott előbbre lépéshez a mieinknek óriási formajavuláson kell átesniük az újévi folytatásra… 
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 13. forduló
NKA Pécs – Salgótarjáni KSE 89–67 (27–17, 22–17, 23–13, 17–20)
Pécs, NKA-csarnok, 100 néző, vezette: Horváth A., Esztergályos, Csák.
NKA: Bíró L. 6/6, BENKE K. 21/12, Meszlényi 4, Rátvay B. 7, DJORDJEVICS 23/15. Csere: Kocsis 8, Váits 6, Scherer 7/3, Kármán, Lados 1, Kollár B. 4, Kazy 2. Edző: Ivica Mavrenszki.
Salgótarján: Molnár D., Cooper 6, Dragasevics 15/3, Kuttor 3/3, TAKÁCS A. 18/6. Csere: Molnár M. 12, Karanfilovszki 3, Nshimba 10/3, Monye M., Hargitai. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 6–3, 7. perc: 16–6, 14. perc: 28–26, 18. perc: 41–30, 23. perc: 58–34, 28. perc: 68–42, 32. perc: 78–49, 36. perc: 87–58.
 
Ivica Mavrenszki: – Gratulálok a srácoknak a győzelemhez! A mérkőzés elején akadtak problémáink, de miután felgyorsítottuk a játékunkat, elkezdtünk futni, könnyű kosarakat tudtunk szerezni, ráadásul kintről is betaláltunk. Sok sikert kívánunk a Salgótarjánnak a folytatásban!
Király Márió: – Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez! Sajnos két kulcsjátékosunk nagyon gyenge teljesítményt nyújtott és ezt nem bírta el a csapat. Többször hibáztunk olyan szituációkban is, amelyekre felkészültünk, így csak időszakonként tudtunk partiban lenni a pécsiekkel.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .