Egy pápai győzelem remek kezdőlökés lenne egy sikere-sebb tavaszi szerepléshez.
 
„Négypontos rangadóval” kezdi a Piros-csoport alapszakaszának visszavágó körét csapatunk, amely idei első találkozóján a vele azonos mérleggel álló Conoil Pápa KC (13., 3-10) otthonába látogat. A Pápai Városi Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzser volt segítségünkre.
– Utolsó decemberi mérkőzésünk, akárcsak az azt megelőzőek többsége, csalódáskeltő eredménnyel zárult, hiszen a dobogóra pályázó NKA Pécs több mint húszpontos sikerrel tartotta otthon a két pontot. Milyen érzésekkel tekint vissza az évzáró mérkőzésre, illetve az őszi szezon egészére?
– Bíztam benne, hogy úgy tudjuk zárni az óévet, hogy egy kicsit jobb szájízzel menjünk el az ünnepekre, de ez nem sikerült. Úgy vagyok ezzel, hogy az őszi szereplésünket egy az egyben el kell engedni, mert valamiért nem működött a csapatjáték és hangsúlyozom, hogy a csapat nem állt össze, annak ellenére, hogy ismét igen jó játékosok alkotják a salgótarjáni együttest. A bajnokság alapszakaszának első része tehát kuka, gyakorlatilag egy mérkőzésen sem sikerült végig úgy játszanunk, hogy egyértelmű legyen a győzelmünk. Talán a TF elleni idegenbeli meccset emelhetem ki, meg esetleg még az Kaszások ellenit, amikor tényleg azt láttam, hogy nagyon-nagyon akartunk, nagyon-nagyon küzdöttünk, de a végén mégis elbuktunk. Az egyiket egy utolsó másodperces kosárral, a másikat pedig hosszabbítás után. A társaság pedig adott, minden posztra megfelelő szintű kosárlabdázóink vannak, ezért én továbbra is hiszek abban, hogy nem a kiesés ellen kell majd küzdenünk áprilistól. Természetesen dolgoztunk az ünnepek előtt, alatt és után is, mert pillanatnyilag arra készülünk, hogy élethalálharcot vívjuk a kisesésizóna elkerüléséért.
– Ebben óriási segítséget jelentene az idei első összecsapás megnyerése, hiszen a pápaiak legyőzésével éppen az egyik „sorstársunkkal” szemben kerülhetnénk lépéselőnybe. Milyen mérkőzésre számít vasárnap?
– Igen, mindjárt itt van az egyik közvetlen riválisunk, akiket ugyan két teljes ponttal sikerült legyőznünk az októberi, hazai szezonnyitón, de már akkor is látszott, hogy a két csapat közti különbségnek nem ennyinek kellene lennie. Most viszont idegenben lépünk pályára, Pápán, ahol azért sokkal veszélyesebb az ellenfelünk, mint idegenben. Jó pár éve nem játszottunk ott, de arra tisztán emlékszünk, hogy mindig rohadt kellemetlen volt. Sokat kell utaznunk, talán nem a legideálisabb a terem sem, illetve azért szokott némileg dőlni is a pálya. Mivel azonban nálunk mindenki egészséges, mindenki rendesen végig dolgozta az elmúlt heteket, én hiszek abban, hogy egy lényegesen jobb tavaszunk lesz, mint amilyen őszünk volt. Futószalagon jönnek a meccsek, hisz januárban, a kupafordulóval együtt, hat találkozó vár ránk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy miként kezdjük ezt a sorozatot. Egy jó kezdés, egy idegenbeli győzelem sokat javítana a lelkiállapotunkon és akkor azt gondolom, már nagyobb skalpok begyűjtésére is ácsingózhatunk. Hosszú még a bajnokság, sok változás lehet, de most már komolyan kell vennünk a feladatainkat.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .