Jó második félidei játékával megérdemelt győzelmet aratott együttesünk Pápán.
 
Duplaszorzós találkozóval nyitották az újesztendőt az alapszakasz odavágó körében csalódáskeltően szereplő tarjániak, akik idei első bajnoki találkozójuk alkalmával egyik közvetlen riválisuk, az ugyancsak a kiesőzónában szerénykedő Pápa otthonába látogattak. A tétnek megfelelően a feldobást követően mindkét gárda nagy elánnal vetette magát a küzdelembe, melynek első periódusát viszonylag sok hiba, s enyhe vendégfölény jellemezte. Noha a triplával, majd duplával jelentkező Dragasevics által összeügyeskedett kezdeti fór, a Varga-Murai páros erőfeszítéseinek eredményeként, hamar odalett, a játékrész második felében az ekkortájt elsősorban Molnár Marcell és Takács kosaraival lépegető SKSE négy, majd hat ponttal is vezetett. Csakhogy az első kisszünetet keretező jó ötperces szakaszt igencsak megnyomták a hazaiak, s az egykoron Salgótarjánban is megforduló Koma vezérelte Vajda-tanítványok egy 13–3-as negyedfordulót produkálva 14–20-ról, a második felvonás közepére, 27–23-ra fordítottak. A félidő hajrájára mindazonáltal a mieink is újból felszívták magukat, s a Hódi-Horváth tandem gyors egymásutánban beszórt három tripláját főként a lendületesen és ponterősen kosárlabdázó Molnár Marcell találataival ellensúlyozva utolérték, sőt, egy röpke másodperc híján, csaknem vissza is előzték riválisukat (38–38).
A harmadik tíz percet Koma kosara nyitotta, ám a pápai gárda vezetőgóljára, Molnár Marcell, Karanfilovszki és Dragasevics révén, zsinórban kilenc ponttal válaszolt Király Márió támadásban és védekezésben is élénken kezdő alakulata. A rivális menetrendszerű időkérése nyomán a folytatásban ugyan icipicit megtört a tarjáni csapat lendülete, ám Sonyák tripláját kisvártatva a nagyon hasznosan játszó Kuttor, valamint a remek napot kifogó Molnár Marcell három találata, s, 43–53-nál, a vendéglátók újabb kényszerű játékmegszakítása követte. Bár ennek eredményeként, Horváth két hármasával és Murai kettő plusz egyes akciójával, az utolsó kisszünetre valamelyest közelebb lopakodtak a hazaiak, a záró tíz perc kezdetén a védekezésükön ismét szigorító piros-feketék mindent eldöntő rohamra indultak. A mieink a megszerzett labdáikból gyors ellencsapásokat vezettek, melyek végén Kuttor, Cooper és Dragasevics is könnyedén ziccerezhettek. A hajrához közeledve azután Nshimba egy nagyszerű triplával, Takács szép centergólokkal, a mezőny legjobbjának bizonyuló Molnár Marcell pedig egy újabb mutatós duplával jelentkezett, s a vendégelőny, két perccel a zárás előtt, immár tizenöt pontra növekedett (64–79). Mindez pedig a legfontosabb kérdéseket végképp el is döntötte: a remek második félidőt produkáló SKSE az újesztendőt egy nagyon fontos és a látottak alapján teljességgel megérdemeltnek mondható győzelemmel kezdte. Várjuk a hasonló folytatást szerdán az Óbudai Kaszások, majd szombaton a Veszprém ellen…
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 15. forduló
Conoil Pápa KC – Salgótarjáni KSE 72–82 (19–20, 19–18, 14–21, 20–23)
Pápai Városi Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Győrfy, Tóth K., Kéri.
Pápa: Murai 9/3, Németh A. 3/3, Sonyák 5/3, VARGA B. 19, KOMA 17. Csere: Horváth A. 9/9, Hódi 10/6, Németh G., Lintner, Kocsis. Edző: dr. Vajda Balázs.
Salgótarján: MOLNÁR M. 24/3, Molnár D. 2, DRAGASEVICS 18/9, KUTTOR 12, Takács A. 11. Csere: Nshimba 7/3, Monye M., Karanfilovszki 2, Cooper 6, Hargitai. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 11–11, 9. perc: 14–20, 14. perc: 25–22, 19. perc: 36–31, 23. perc: 40–47, 28. perc: 52–57, 33. perc: 55–67, 38. perc: 64–79.
 
dr. Vajda Balázs: – Gratulálok a Salgótarján csapatának, egy ki-kimérkőzésen fizikai előnyüket nagyon szépen kihasználták mind a gyűrű alatt, mind pedig a mezőnyposztokon. Mindent elmond a meccsről, hogy a vendégek 48-22-re megnyerték a lepattanócsatát, az már más kérdés, hogy milyen körülmények között tehették ezt meg. Megpróbáljuk a saját házunk táján is értékelni ezeknek a következményeit és minden erőnkkel azon leszünk, hogy alkalmazkodjunk a magyarországi viszonyokhoz.
Király Márió: – Az újév első mérkőzése mindig nehéz, pláne idegenben. Meglátásom szerint minden csapat megszenved itt, Pápán, ahogy mi is nehezen harcoltuk ki a győzelmet. Gratulálok a csapatnak, továbbra is hiszem, hogy ki tudunk jönni a rossz szériából, s elindulunk felfelé a tabellán.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .