Bombaformában lévő riválist látunk vendégül a hét végi fordulóban.
 
A Vasas Akadémia otthonában, foghíjas csapattal elszenvedett múlt hét végi vereségét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 18. fordulójában a legutóbbi tizenöt bajnoki találkozóját győzelemmel abszolváló, listavezető Budapesti Honvéd (1., 15-1) gárdáját látja vendégül együttesünk. A városi sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás felvezetésében Dániel Tamás klubmenedzsere volt segítségünkre.
– Elsősorban a tisztes helytállás reményében utaztunk múlt szombaton a fővárosba, s mindent összevetve tulajdonképpen el is értük a célunkat…
– Most azért is leszek kevésbé kritikus a csapattal szemben, mert a Vasas elleni meccs előtt nagyon sok problémánk volt, a változatosság kedvéért ugyanis a sérülések mellett megfázás, influenza is tizedelte a társaságot. Természetesen az előírásoknak megfelelően teszteltünk, így legalább tudtuk, hogy most nem a COVID-vírus szól bele az életünkbe. Éppen ezért arra kértem Mészáros Zalánt, a Vasas vezetőjét, hogy halasszuk el a meccset, de ő ettől elzárkózott, annak ellenére, hogy mikor nekik volt hasonló problémájuk, akkor feléjük toleránsabbak voltak az ellenfelek. Így sok sebből vérezve utaztunk el a találkozóra, aminek a vége nagyjából az lett, ami várható is volt. Támadásban még csak-csak tudtunk valamit alkotni, de a védekezésünk katasztrofális volt, főleg az első félidőben, mikor finoman szólva is nem annyira sült a zónánk. Azt azért lehetett tudni, hogy nem fogunk száztíz-százra nyerni, így a százegy kapott pont egyértelmű hazai fölényt mutat. Azt gondolom, ha a későbbiekben sem tudunk ezen változtatni, akkor nagyon kevés hús jut majd nekünk a hátralévő meccseken.
– A hét végén a mezőny egyik legerősebb, legjobb formában lévő együttesét fogadjuk. Milyen találkozóra számít a Honvéd ellen?
– Nyugisabban telt a mögöttünk levő hét, jobban tudtunk készülni, de hát csak a listavezető érkezik hozzánk, úgyhogy a feladat egyáltalán nem egyszerű. Ősszel is viszonylag sima vereséget szenvedtünk tőlük, bár ott azért voltak érdekes momentumok, gondolok itt elsősorban Dragasevics sérülésére. Csapatunkból Cooper továbbra is harcképtelen, s azt gondolom, jelenlegi helyzetünkben ennél többet nem tudunk tolerálni felé és mivel a szabályok szerint van még egy hónapunk arra, hogy változtassunk a játékoskereten, valószínűleg lépünk is ez ügyben. Mindent összevetve azért azt elvárom a társaságtól, hogy tegyék oda magukat, nem szeretnék hazai pályán még egy olyan produkciót látni, mint például a legutóbbi, Veszprém elleni összecsapás volt.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .