A bajnokaspiráns csak a hajrára tudta megtörni csapatunk ellenállását.
 
Már a péntek koraesti találkozó első néhány perce alapján is nyilvánvaló volt, hogy az immár „deklaráltan” a kiesés elkerülését megcélzó tarjániak ezúttal korántsem azzal az erőtől duzzadó jászberényi gárdával kerültek szembe, amely az ősszel otthonukban gyakorlatilag felmosta velük a padlót. A bajnokaspiráns játékosai szinte csak lézengtek a pályán a nyitó felvonásban, látszott rajtuk, hogy a gárdán az utóbbi hetekben végigsöprő betegséghullám után még közel sincsenek csúcsformában. A Király-legénység riválisa gyengélkedését kihasználva egy 6–2-es etappal kezdett, az első rövid pihenőhöz közeledve pedig, a remekül beszálló Molnár Dániel tripláival, nyolc ponttal is ellépett. A játék színvonala a folytatásban is meglehetősen alacsony maradt, a második periódus első közel négy percében például egyáltalán nem tudott betalálni a két csapat. A jeget végül Nshimba hármasa törte meg, amivel a piros-feketék már egy kerek tízessel, 22–12-re vezettek. Nem csoda hát, hogy Földi Sándor kisvártatva tanácskozásra hívta tanítványait, s a rutinos mesternek kétségtelenül sikerült is rendeznie együttese sorait. Olyannyira, hogy a megbeszélésről visszatérő vendéglátók Lewis vezérletével egy 13–0-ás szakaszt repesztettek, amiben a játékvezetők és az SKSE játékosai egyaránt „ajándéklabdákkal” segítették a berényieket. A félidő hajrájára mindazonáltal a mieink is újból összekapták magukat, így végül döntetlen állással vonulhatott az öltözőbe a két alakulat (31–31).
A harmadik negyedet Dragasevics triplája vezette be, ám mint kiderült az este folyamán ez volt az utolsó alkalom, hogy jobban állt riválisánál az SKSE együttese. A vendéglátók ugyanis, a lendületesen kosárlabdázó Lewis két duplájával, valamint az addig valamennyi dobását elhibázó Velkey zsinórban bevágott nyolc pontjával, egy 14–0-ás szériával válaszoltak, s pillanatok alatt kilenc egységgel elhúztak. A Dragasevics, majd a remek napot kifogó Molnár Dániel találataival lépegető piros-feketék ettől jobban ugyan egyelőre nem engedték leszakítani magukat, felzárkózási kísérleteiket viszont, Meleg és Olasz révén, rendre sikerrel verte vissza a támadásban lényegesen több lábon álló hazai csapat. A záró tíz perc derekához közeledve azután a mieink még egyszer nekidurálták magukat, s Molnár Dániel újabb távoli kosarával, valamint Molnár Marcell ziccerével 58–53-ra közelítették meg riválisukat. Ámde a következő négy kosarat kivétel nélkül jászberényi játékos jegyezte, s a némi játékvezetői támogatást is kapó „kürtösök” 11–0-ás rohama a lényegi kérdéseket végleg el is döntötte (69–53). A tartásukat ezúttal mindvégig megőrző tarjániaknak az utolsó percekben azért még sikerült tíz pont alá szorítaniuk a különbséget, ami így azért kétségtelenül sokkal jobban megfelelt a mérkőzés összképének.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 20. forduló
Jászberényi KSE – Salgótarjáni KSE 71–63 (12–19, 19–12, 25–17, 15–15)
Jászberény, Bercsényi-tornacsarnok, 200 néző, vezette: Jakab L., dr. Németh P., Nepp.
Jászberény: LEWIS 17, VELKEY 16/12, Nagy S. 3/3, Dukics 9, OLASZ 11. Csere: Várbíró, Rosic 4, Kucsora 2, Meleg K. 6, Fekete D. 3/3, Homoki. Edző: Földi Sándor.
Salgótarján: Molnár M. 9, DRAGASEVICS 15/9, Kuttor 2, Nshimba 5/3, Takács A. 9. Csere: MOLNÁR D. 21/15, Karanfilovszki, Hargitai, Monye M., Monye J., Gulyás. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–6, 8. perc: 10–16, 14. perc: 12–22, 18. perc: 25–22, 24. perc: 43–34, 28. perc: 49–43, 34. perc: 58–53, 38. perc: 71–56.
 
Földi Sándor: – Sajnos a mai napon csak a győzelemmel lehetek elégedett. Megmondom őszintén, az előző fordulóban, a Vasas elleni találkozón szégyelltem magam. Nem volt tűz a fiúkban és sajnos ez ma is így volt. Nagyon nehezen találtam meg azt az ötöst, amely képes volt a gyűrűbe találni. Ez azért érthetetlen számomra, mert edzésen mindenki jól dolgozik, sokkal jobban védekezünk és támadunk is, míg a mérkőzésen szinte semmit sem látok vissza abból, amit gyakoroltunk. Nem tudom, hogy mi, miért történik a pályán, de amit most nyújtunk, az nagyon kevés. Erre az sem lehet magyarázat, hogy a Covid miatt kiestünk a játékból. Ennek ellenére 2-3 percig mindenkinek mindent bele kellene adni a játékba, s ha elfáradt, kérjen cserét. Egyben gratulálok az ellenfélnek, mert nem azt nézték, hogy ki hol áll a tabellán, hajtottak, jól is játszottak, s ez az eredményben is realizálódott. Nagyon sokat kell javulnunk. Köszönöm a közönségnek a szurkolást!
Király Márió: – Azt gondolom, erre a mérkőzésre sikerült a csapatot megfelelő mentális állapotba hozni, s játékosaink megmutatták, hogy tudnak egymásért küzdeni. Nyilván védekezésben és támadásban is van még hová javulnunk, de a fiúk hozzáállására ma nem lehetett panaszom.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .