Jobban kezdtek a kőrösiek, de a fordulás után sikerült a vendégek felé kerekednünk.
 
Bár legújabb szerzeménye, a korábbi óbudai és újpesti Steve Rosemond adminisztratív okokból ezúttal még nem állhatott rendelkezésre, a kiesés elleni küzdelemben egyre szorultabb helyzetbe kerülő SKSE az amerikai játékmester nélkül is egyértelműen a két pont begyűjtésének reményében lépett parkettre péntek este. Persze, nem meglepő módon, az idén masszív középcsapatnak számító, s még a legjobb nyolc közé jutásra is reális eséllyel pályázó nagykőrösiek is hasonló terveket dédelgettek, s ha barokkos túlzás is lenne azt állítani, hogy a vendégek parádésan kezdtek, a nyitó felvonásban Kovács Sándor tanítványai egyértelműen a mienk fölé kerekedtek. Persze a Sólymok dolgát jócskán megkönnyítette, hogy ekkortájt nem csak a szép számú, lelkes szurkolótáboruk keltette hangulat, de a játékvezetők ténykedése is tulajdonképpen hazai pályává varázsolta számukra a tarjáni csarnokot, ráadásul mindez egy meglehetősen indiszponáltnak tűnő, s roppant gyenge dobóformát mutató (tizennyolc próbálkozásból csupán négy találat hazai oldalon) riválissal is párosult. A 10–15-ös állásról induló második tíz percben ugyan, főként Molnár Dániel, Kuttor és Dragasevics révén, a piros-feketék azért már kezdték el-elkapni azt a bizonyos fonalat, a nagyon tudatosan a mieink védelmének gyenge pontjait támadó látogatók, helyenként bántóan könnyű kosarakat szerezve, a félidő végéig így is viszonylag biztosan őrizték pár pontos fórjukat (33–35).
A harmadik periódust fergeteges triplapárbaj vezette be, melynek egyértelműen a gyors egymásutánban négy távoli dobását is a helyére küldő Dragasevics volt a főhőse. Vezérletével, valamint Nshimba és Monye Jonatán értékes „segédpontjaival”, a játékrész derekára védekezésben is alaposan feljavuló piros-feketék 36–43 után egy parádés, 14–2-es etapot repesztettek, amivel nem csak fordítottak, de az utolsó rövid pihenőhöz közeledve öt ponttal meg is léptek. Hargitai találatai nyomán a nagy akarattal kosárlabdázó Király-legénység végül 55–50-es vezetéssel fordulhatott a záró negyedre, melynek első két kosarát ugyanakkor a vendéggárda szerezte. Mindez azonban egyáltalán nem szegte kedvüket a tarjániaknak, akik védekezésben továbbra is nagyon „kapartak”, s többnyire támadásban is jó döntéseket hoztak. Karanfilovszkiék a következő bő négy percben mindössze két pontot engedélyeztek riválisuknak, s Takács centergóljait követően tízpontos előnnyel futhattak neki a hajrának (70–60). A finis mindazonáltal így sem volt izgalommentes, 78–75-nél például már csak egyetlen dobásnyira volt az SKSE csapatától a nagykőrösi együttes. Ám Dragasevicséknek jó büntetőzéssel végül sikerült bebiztosítaniuk összességében teljesen megérdemeltnek mondható győzelmüket, amely úgy kellett már a mieinknek, mint egy falat kenyér az éhezőnek…
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 21. forduló
Salgótarjáni KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 82–77 (10–15, 23–20, 22–15, 27–27)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Gaál I., Bagi, Gaál N.
Salgótarján: Molnár Marcell 5/3, Molnár D. 13/3, Dragasevics 27/15, Kuttor 10, Takács A. 8. Csere: Karanfilovszki 6/3, Monye M., Monye J. 6/6, Nshimba 2, Hargitai 5/3. Edző: Király Márió.
Nagykőrös: Lakosa Á. 19/9, Fehér P. 13/6, Mester 12/6, Mácsai 7, Timkó 8. Csere: Molnár B. 13/3, Molnár Miklós 5, Kakulya, Rozs, Kocsis. Edző: Kovács Sándor.
Az eredmény alakulása. 2. perc: 0–5, 8. perc: 7–12, 14. perc: 22–21, 18. perc: 29–33, 23. perc: 36–43, 28. perc: 50–45, 32. perc: 55–54, 37. perc: 66–56, 40. perc: 78–75.
Kipontozódott: Molnár Marcell (38.), Mester (40.).
 
Király Márió: – Végre egy szoros mérkőzés, amelyből mi jöttünk ki győztesen! A védekezésünk nagyrészt rendben volt, illetve a motivációnk sem csökkent az előző forduló óta. Gratulálok a nagykőrösieknek is, hisz a vendégek nagyon megnehezítették a dolgunkat.
Kovács Sándor: – Gratulálok a hazai csapatnak! Mi jól kezdtünk ugyan a mérkőzést, de sajnos a dobásaink a mai napon is nagyon pontatlanok voltak. Ezen egyébként hetek óta próbálunk javítani, azonban, úgy látszik, éles szituációban ez nehezen megy. Ezen felül ismét volt tíz eladott labdánk, s bár sok pontot nem kaptunk, keveset dobtunk. Az alapszakasz vége felé közeledve egyre nagyobb a teher rajtunk, a következő mérkőzésen már győzelmi kényszerben leszünk. További sok sikert kívánok a Tarjánnak!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .