Akkor érne igazán sokat a múlt heti siker, ha Pécsen is győzni tudnánk.
 
A Nagykőrös elleni, fontos hazai sikerét követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, huszonkettedik fordulójában a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelemben riválisának számító PVSK-Cargate (11., 8-13) otthonába látogat együttesünk. A pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban vasárnap 17 órakor kezdődő mérkőzés kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
Zsinórban hat vesztes találkozót követően ünnepelhettünk ismét győzelmet, ami minden szempontból nagyon ráfért már csapatunkra. Miként értékeli a Nagykőrös elleni produkciót?
– Na, most jól elárulták magukat a srácok, lebuktak! Ugyanis pont olyan játékot és elsősorban hozzáállást mutattak, amit egész évben vártunk tőlük. Tudom, hogy fölösleges megint belemenni abba, hogy mi lett volna, ha, de azért azt érdemes leírni, hogy ilyen teljesítménnyel most nem azt kellene számolgatnunk, hogy ki ellen vívjuk majd a kiesési rangadót. Bőven a nyolc között lehetnénk és most azt néznénk, hogy kivel csapunk össze a legjobb négybe kerülésért. De ez most már nyilván késő, ezért a pillanatnyi feladat az, hogy próbáljuk meg sminkelni a madárijesztőt. Aki látta a mérkőzést, az igazolhatja, hogy egy igen jó szerkezetű, összeszedett játékot mutató társaságot alkotnak a nagykőrösiek és a pillanatnyi helyzetünkben nagy fegyvertény, hogy le tudtuk győzni őket. Ráadásul a mérkőzés nagy részében irányítani is tudtuk a találkozó menetét, így még értékesebb ez a siker. Itt persze el kell mondani ismét, hogy ez akkor ér valamit, ha a továbbiakban is ilyen hozzáállással, ilyen harci kedvvel szerepelünk, mert ebben az esetben még össze tudunk kaparni néhány győzelmet az alapszakasz utolsó mérkőzésein és egy kicsit kedvezőbb pozícióból várhatjuk a playout-ot.
– Ahol az egyik riválisuk várhatóan éppen az a pécsi gárda lesz, melynek otthonában a hét végi fordulóban pályára lépünk. Egy győzelem, amellett, hogy nyilván jelzésértékkel is bírna, további önbizalmat adhatna a pontvadászat hátralévő szakaszára.
– Persze, ám ez abszolút nem lesz könnyű, mert emlékezzünk az őszi mérkőzésünkre, amelyen csak szerencsével és minimális előnnyel tudtuk nyerni a pécsi fiatalok ellenében. Ráadásul most hazai pályán játszanak, válogatott szünet van, tehát az A-csoportos játékosaik egy része is ott lehet, s így azért már egyáltalán nem tűnik könnyűnek a feladat. Azért én bízom abban, hogy kitart a lendület, a Nagykőrös elleni siker talán új impulzust is ad a társaságnak, mert valljuk be őszintén, ha a tudásunk hetven-nyolcvan százalékát ki tudjuk tenni a pályára, akkor ez a meccs is meglesz. A csapat teljes, most már játszhat Steve Rosemond is, így nem látom akadályát annak, hogy tisztességgel és becsülettel utazzunk Pécsre és otthonában is legyűrjük riválisunkat.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .