Egy estleges bravúrral tovább javíthatnánk pozíciónkat az alsóházi versenyfutásban.
 
A Nagykőrös, valamint a közvetlen rivális PVSK-Cargate elleni sikereit követően az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának hét végi, 23. fordulójában a jó erőkből álló, ám az idény eddigi részében meglehetősen hullámzóan teljesítő MAFC (7., 11-11) együttesével méri össze tudását Király Márió legénysége. A városi sportcsarnokban szombaton este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– A kiesés elleni küzdelemben nagyon fontos mérkőzést játszottunk, s nyertünk meg múlt vasárnap, ráadásul az alsóházi rivális PVSK elleni győzelem végeredményben meglehetősen magabiztosra is sikeredett.
– Valóban, s így ér valamit is a Nagykőrös elleni győzelmünk, hogy Pécsen is sikerült diadalmaskodnunk. Bár az első félidőben a hazai fiatalok, meg a három játékvezető nagyon lelkesek voltak és egyöntetűen akarták a győzelmet, a kollégám a szünetben megmutatta nekik az értelmező kéziszótárban a korrektség jelentését, aztán a folytatásban mintha kicserélték volna a sípmestereket. Hagyták a csapatokat játszani, így érvényesülhetett a nagyobb tudásunk, fizikai és technikai fölényünk. A játék képe alapján a húszpontos idegenbeli siker sem irreális, mert minden csapatelemünkben jobbak voltunk, így megérdemelt a győzelmünk. Fontos is volt, mert csak el kellene rúgnunk magunkat a tabella végéről, hogy a playout-ban, mert valljuk be sajnos ennek van realitása, a lehető legjobb pozíciónk legyen. Van még négy meccsünk az alapszakaszból, amelyek közül legalább kettőt kellene nyernünk ahhoz, hogy jobb legyen a helyzetünk, de ez azért nem lesz egyszerű.
– Mit gondol, a MAFC hét végi vendégjátéka alkalmával megszülethet a „legalább kettőből” az első?
– Ez a MAFC már nem teljesen az, mint néhány évvel ezelőtt. Úgy látom, hogy edzőjük, mindenesük, Garai Peti is egy kicsit takarékra vette azt a lángot, ami benne szokott lobogni, ezért kifejezetten hektikus a csapatuk szereplése. Legutóbb, nagy meglepetésre, a Vasas ellen is simán tudtak nyerni, úgyhogy erő, meg tudás nyilván van náluk. De mi meg, úgy érzem legalábbis, lendületbe kerültünk. Nagyon hasznosnak bizonyul az újonnan igazolt Rosemond „Pisti” játéka, aki ugyan nem egy pontgyáros, de nem is ilyenre volt szükségünk. Jól szolgálja ki a társakat, akik élnek is a lehetőséggel és nagyrészt sikerrel fejezik be a támadásokat. Szóval, bár, valljuk be, a vendégek azért esélyesebbek nálunk, én bízom abban, hogy tudunk meglepetést okozni és megtréfálhatjuk a MAFC-ot. Két győzelemmel a hátunk mögött, jó hangulatban és normális, megszokott ütemben készültünk a mérkőzésre. Reménykedem benne, hogy, ha csak így a végére is, de kozmetikázni tudjuk a helyezésünket.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .