Az elrontott első félidő után már csak ráijeszteni tudott riválisára együttesünk.
 
Két fontos győzelemmel a háta mögött, s elvben megnövekedett önbizalommal várhatta a jó erőkből álló, ám a pontvadászat eddigi részében meglehetősen rapszodikusan szereplő MAFC vendégjátékát az SKSE csapata, éppen ezért alapos hidegzuhanyként érhette a szombat esti összecsapásra a korábbiaknál némileg nagyobb számban kilátogató hazai szurkolókat együttesük első félidei gyámoltalan, kedvetlen, erőtlen játéka. Riválisuk bágyadtságát kihasználva a látogatók rögtön egy Csapai palánkszaggató zsákolásával lezárt 9–0-ás rohammal kezdtek, aminek következtében a tarjániak alig másfél perc elteltével máris időt kértek. Noha úgy tűnt, a pontgyűjtögetést egy-egy szép duplával és triplával beindító Dragasevics és társai a megbeszélésről visszatérve végre valahára riválisuk nyomába erednek, a röpke hazai fellángolás után megint a fővárosiak sorozatos találatai következtek. A mieink gyermeteg hibái nyomán Bordácsék gyakorlatilag tetszés szerint érték el a kosarakat, s mindez, egy feszes, pattogós védekezéssel párosulva, a nyitó negyed hajrájára máris tizenöt pontos előnyhöz juttatta a Garai-tanítványokat. Akik azonban az igazi feketelevest csak ezután szolgálták fel: a remekül beszálló Lakits vezérletével a kisszünetet egy 15–0-ás futással foglalták keretbe, s így a második felvonás elejére immár kerek harminc egységgel húztak el (11–41). A mezőnyből hetvenhárom százalékkal tüzelő műegyetemisták ekkor megszerzett előnyüket, a tarjáni támadójáték feljavulása ellenére, a hátralévő időben könnyedén meg is őrizték, ezáltal a bajnoki pontok sorsát a nagyszünetre látszólag el is rendezték (34–62).
A térfélcserét követően eleinte a második negyed második felében látott mederben csordogáltak tovább események, kosár itt, kosár ott – nem nagyon kerültek közelebb egymáshoz a felek. Hazai részről főként Nshimba és Takács csipkedték magukat, míg a túloldalon Tóth Péter és Csapai szállították a pontokat. A harmadik periódus zárása előtt nem sokkal a játékukat helyenként picit már túl is „színező” vendégek éppen 80–51-re vezettek és igazából semmilyen jel sem mutatott arra, hogy a továbbiakban itt még különösebb izgalmak lehetnek. Csakhogy a támadásban a fordulás után már kifejezetten szép dolgokat mutató tarjáni legénység az utolsó kisszünet környékén védekezésben is összekapta magát, s a következő ötperces szakaszban egyetlen mezőnygólon, s mindössze négy ponton tartotta riválisát. Az egyre inkább magára találó Rosemond által felpörgetett SKSE, az amerikai játékmester találatai mellett többek között Dragasevics és Monye Martin tripláira alapozva, az ominózus etapot 23–4-re nyerte, s 74–84-nél, bő hét perccel a zárás előtt, már korántsem tűnt annyira reménytelennek a gárda helyzete. Sajnálatos módon azonban a kulcspillanatokban taktikai és képzetlenségi hibákat elkövető tarjániak a folytatásban fokozatosan veszítettek lendületükből, a 79–90-ről induló végjátékban pedig teljesen meg is torpantak, így a vendégek a lefújás előtt nem csak bebiztosították, de fölényessé is tették megérdemelt diadalukat.     
 
NB I/B, Piros-csoport, 23. forduló
Salgótarjáni KSE – MAFC 81–100 (11–33, 23–29, 28–19, 19–19)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Makrai, Sallai, Domán.
Salgótarján: Molnár M. 7, Rosemond 12/3, DRAGASEVICS 23/9, Kuttor 5/3, Takács A. 11/3. Csere: Karanfilovszki 2, NSHIMBA 16/3, Monye M. 3/3, Hargitai 2. Edző: Király Márió.
MAFC: TÓTH P. 24/9, Pfandler 2, Kovács Á. 9, CSAPAI 19, BORDÁCS 16. Csere: Polgárdy 2, LAKITS 15/6, Bősze 6/3, Komma 7, Herló. Edző: Garai Péter.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 0–9, 7. perc: 9–23, 13. perc: 11–41, 18. perc: 25–56, 24. perc: 42–72, 28. perc: 53–80, 33. perc: 74–84, 37. perc: 79–95.
 
Király Márió: – Gratulálok a MAFC csapatának! Ezért a vereségért engem terhel a felelősség.
Garai Péter: – Nagyon jól játszottunk, hetven százalék fölött dobtunk az első félidőben. Rosszul jöttünk vissza és kicsit leültünk a harmadik negyedre, de ki tudtuk húzni magunkat a végére. Mindenki megtette a magáét, gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Mostantól a következő mérkőzésre koncentrálunk.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .