Csak helyenként tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, ami a bravúrhoz kellett volna.
 
Az alsóházi pozícióharcban közvetlen riválisainak számító Pápa és PVSK újabb vereségei következtében az SKSE csapata számára egy esetleges fővárosi bravúrral karnyújtásnyi közelségbe kerülhetett volna az alapszakasz szinte biztos bennmaradást jelentő tizenegyedik helye, ám, amint azt a vasárnapi összecsapás előtt Király Márió vezetőedző kifejtette, együttesének az idén is a legjobb négybe kerülést megcélzó BKG ellenében csakis a tökéleteshez közeli védőmunkával és okos, tudatos támadójátékkal lehet győzelmi esélye. Nos, a tarjáni legénység tagjai a találkozó nyitó negyedében csak félig-meddig tudtak megfelelni trénerük elvárásainak, mert bár hátul tulajdonképpen nem teljesítettek rosszul, a gólokkal igencsak adósak maradtak. A mieink az első bő nyolc percben csupán hat pontot szereztek, s hiába duplázta meg a játékrész hajrájában ezt az igencsak szegényesnek mondható termést Rosemond és Dragasevics egy-egy hármasa, az egyre jobban belelendülő vendéglátók az első rövid pihenőhöz érve már nyolc egységgel, 20–12-re vezettek. A második felvonás elején azután nagyon hamar tíz fölé srófolták a különbséget a hazaiak, akik a játékrész hátralévő részében kialakuló dobópárbajban leginkább a nagyszünetig nem kevesebb, mint hét triplát bepörkölő Nagy Botond találataira támaszkodtak. A túloldalon Dragasevics, Takács és Nshimba volt többször is eredményes, ám hatékonyabb támadójátéka ellenére sem tudott közelebb kerülni riválisához, sőt, védőmunkájának drasztikus visszaesése miatt, egyre jobban lemaradt a tarjáni együttes (51–33).
A harmadik periódust a Nagy-testvérek egy-egy távoli kosara nyitotta, amivel először növelte húsz pont fölé a feleket elválasztó távolságot a BKG csapata. A mieinknél a folytatásban a mérkőzések többségén rá osztott epizódszerepből kitörve ezúttal igen komoly „alakítást” bemutató Hargitai igyekezett menteni a menthetőt, meglehetős sikerrel, hisz energikus játékára és tucatnyi pontjára alapozva az SKSE gárdájának a záró negyed elejére sikerült megfeleznie a hazai előnyt. Csakhogy a meccsbe úgy tűnt kicsit „belekényelmesedő” Nagy-legénységnek 71–58 után szinte pillanatok alatt sikerült ismét ritmust váltania, s az ugyancsak a tartaléksorból vezérré előlépő Halász, valamint a mezőny legjobbjának bizonyuló Nagy Botond találataira alapozott 15–2-es futásával a legfontosabb kérdésre a hajrához közeledve immár végső és megfellebbezhetetlen választ adnia (86–60). A meglepetés tehát az utolsó percekben az eredményen némileg azért még kozmetikázó piros-feketék részről ezúttal elmaradt, így, ha komolyan gondolkodik az előbbre lépésben, az utolsó két fordulóban nem hibázhat a tarjáni alakulat.  
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 24. forduló
BKG Príma Akadémia – Salgótarjáni KSE 91–75 (20–12, 31–21, 20–23, 20–19)
Acsády Ignác u., 50 néző, vezette: Vida, Földi, Utasi.
BKG: Nagy Benedek 3/3, NAGY BOTOND 35/18, Buzás 11/3, Lakatos P. 2, Allen 13/6. Csere: Ormai 4, Reizer 4, Szeleczki 2, HALÁSZ 17/3, Ben-Kane, Molnár Cs., Petrovics. Edző: dr. Nagy Ágoston.
Salgótarján: Molnár M. 10/3, Karanfilovszki 5/3, Dragasevics 17/12, Kuttor 2, Nshimba 4. Csere: Takács A. 11, Rosemond 7/3, Monye M. 2, HARGITAI 17/9, Monye J. Edző: Király Márió.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 8–5, 9. perc: 15–12, 12. perc: 25–12, 18. perc: 41–23, 22. perc: 57–33, 27. perc: 64–51, 33. perc: 79–58, 36. perc: 86–60.
Kipontozódott: Molnár M. (35.).
 
Dr. Nagy Ágoston: – Dániel Tamásnak mielőbbi felépülést kívánunk a betegségből, a Salgótarján csapatának pedig sok sikert a bennmaradáshoz. Megérdemelnék!
Király Márió: – Gratulálok a BKG csapatának! Mi nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk a pálya mindkét oldalán, helyenként okos támadójátékot és agresszív védekezést produkáltunk, olykor azonban gyermeteg hibákat vétettünk. Azt gondolom, hogy több is lehetett volna számunkra ebben a meccsben, így viszont leginkább csak annak tudok örülni, hogy a második játékrészben összességében jobbak voltunk. Krisztián kiválóan játszott a mai napon, az ő teljesítményéhez külön gratulálok! Dolgozunk tovább, próbálunk megfelelően felkészülni a playoutra.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .