Az NKA Pécs legyőzésével megalapozhatnánk egy szebb idényzárást.
 
Az NB I/B-s pontvadászat alapszakaszának zárófordulójában a jelenleginél némileg kedvezőbb rájátszásbeli besorolásért hajtó együttesünk a Piros-csoport küzdelmeit már biztosan harmadikként befejező NKA Pécs (3., 19-6) gárdáját látja vendégül. A városi sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Nem titok, betegsége miatt több hétre kiesett a napi szintű munkából. Miként élte meg ezt az időszakot, illetve hogy szolgál az egészsége most?
– Valóban volt egy nehezebb periódusom, mert egy kicsit összecsaptak a hullámok a fejem fölött az egészség terén, úgyhogy szóltak „föntről”, hogy egy kicsit vissza kellene venni a tempóból, mennyiségből, stresszből, idegeskedésből. Azoknak, akik valóban aggódtak értem, nagyon köszönöm az együttérzést, a támogatást, a jókívánságokat. Nekik üzenem, hogy lényegesen jobb a helyzet, visszatértem a harctérre, és ha egy kicsit átgondoltabban is, de nyilván folytatom az eddigi munkát. A másik, lényegesen nagyobb tábornak meg üzenem, hogy még ne bontsanak pezsgőt, mert jócskán vannak még terveim, elképzeléseim az elkövetkezendőkre. Tény az is egyébként, hogy a harminckét esztendőnyi klubvezetés sem tett jót, főleg, ha olyan évet futunk, mint az idén. De nem tehetek róla, én nem tudom egy vállrándítással letudni a kudarcot, a vereségeket, mert vagy csinálunk valamit rendesen, vagy nem. Azt azért végiggondoltam, hogy talán érdemes lesz néhány változtatást beiktatni a helyi kosárlabdasport menedzselésébe, született is egy komplett terv, ami minden bizonnyal új lendületet adhat majd a következő bajnoki évtől kezdve. Az „interregnumom” alatt egyébként két laza vereséget szenvedtünk, itthon a MAFC, illetve idegenben a BKG csapataival szemben, de legalább a Baja elleni kötelező győzelmet magabiztosan hoztuk. Méghozzá pont olyan pontkülönbséggel, mint amennyivel annak idején bajnoki döntőt nyertünk ellenük. Ezen kívül más hasonlóságot ugyanakkor a két mérkőzés között nem nagyon tudtam felfedezni, a lényeg viszont, hogy így tartjuk a nem túl kecsegtető, mégis stabil helyünket a playout előtt, s már biztosan pályaelőnnyel kezdjük majd a kiesés elleni harcot.
– Az sem mindegy azonban, hogy ki ellen, s ebben a tekintetben egy esetleges hétvégi bravúr még nagyon sokat érhetne.
– Persze, javíthatunk még a helyzetünkön, hogy ne a pápaiakkal kelljen összecsapnunk, mert náluk mintha egységesebb lenne a társaság, mint Baján, bár őket is sikerült mindkétszer legyőznünk ebben az évben. Részben ezért, részben pedig a lendület megtartása miatt is fontos lenne, hogy meg tudjuk tréfálni az igen jó pozícióban lévő Rátgéber-alakulatot. Véleményem szerint képesek lehetünk erre, alapvetően rendben vagyunk, nincs sérültünk, minden poszton erős játékosaink vannak, úgyhogy, azt gondolom, valóban összejöhet egy ilyen nagy siker. Úgy látom, a csapat játékosai is kezdik fejben átértékelni a dolgokat és talán van bennük annyi betyárbecsület, hogy a végére szebbé teszik a bajnokságunkat. Én nagyon reménykedem abban, hogy nem csak bennmaradunk, hanem följebb is tudunk egy picit kúszni a ranglétrán és valahol közvetlenül a felsőházi rájátszást érő nyolcadik hely mögött fejezhetjük be a 2021/2022-es szezont. Nyilván könnyebb lenne így a folytatás és az újjáépítés is.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .