Sikerünknek köszönhetően a sereghajtóval csatázhatunk a bennmaradásért.
 
Igazán komoly tétje már csak a tizenegyedik pozícióra, s ezáltal egy szinte biztos sikerrel kecsegtető Baja elleni playin-párharcra pályázó SKSE számára volt a vasárnapi találkozónak, ennek megfelelően a piros-feketék, némi kezdeti bizonytalankodás után, alaposan nekiestek az utolsó forduló eredményétől függetlenül az alapszakaszt csoportharmadikként záró pécsi fiataloknak. A Takács és Molnár eredményességére alapozva többek között egy 11–2-es rohanást is bemutató tarjániak, főként hatékony támadójátékuknak köszönhetően, a nyitó felvonás hajrájáig jobbára négy-öt ponttal vezettek, ám a folytatásban elég volt egy aprócska rövidzárlat, s a kiválóan beszálló Herger sorozatos kosaraival az első kisszünetre máris fordítottak a 9–1-es negyedzáró futást produkáló vendégek (24–28). A rövid pihenőt követően viszont a mieink ismét megrázták magukat, s az addig meglehetősen elhanyagolt védőmunkájukat is alaposan felpörgetve, kezdésként mindjárt egy fergeteges, 14–2-es nyitánnyal lepték meg hosszú percekig gólképtelen riválisukat. A remekül mozgó Nshimba centertalálataival a félidő finisébe fordulva, a találkozó folyamán először, immár kétszámjegyű távolság választotta el egymástól a feleket, s noha két kései vendégtripla a nagyszünetre megfelezte a különbséget, addigi játékuk és főként hozzáállásuk így is komoly reményekre jogosíthatta a Király-legényeket (46–41).
A harmadik periódust ugyanakkor némileg tompábban kezdték a piros-feketék, amit kihasználva a pécsiek gyorsan kiegyenlítettek, sőt Djordjevics duplájával, ha csupán közjátéknyi időre is, de a vezetést is átvették. A nagyszerű dobóformát kifogó Takács két hármasával, valamint Dragasevics kettő plusz egyes akciójával mindenesetre a játékrész derekán pillanatok alatt helyreállt a „világ rendje”, a roppant hasznosan kosárlabdázó Kuttor hét pontja pedig a mieinket az utolsó kisszünetre immár ismét megnyugtatóbb, hétegységnyi előnyhöz segítette (68–61). A végső szakaszt azután Takács hárompontos játéka vezette be, amivel újból egy kerek tízessel lépett meg ellenfelétől az SKSE együttese. S noha nem lehet azt mondani, hogy a Mavrenszki-tanítványok egykönnyen beletörődtek volna a számukra már tétnélküli összecsapás elvesztésébe, Hargitai remekül időzített tripláival, valamint a ragyogóan játszó Molnár idegnyugtató dupláival a tarjáni gárda az akadémisták felzárkózási kísérleteit a hátralévő időben sorra visszaverte. A pontvadászat számukra eddigi legfontosabb találkozóján szezonbeli legakaratosabb, legösszeszedettebb teljesítményükkel kirukkoló piros-feketék produkciójára a legvégén Kuttor szépségdíjas kosara tette fel a koronát: bravúros sikerüknek köszönhetően Karanfilovszkiék a nyeretlen sereghajtó Baja ellen vívhatják meg a Piros-csoportban maradásról döntő pároscsatát.
 
NB I/B, Piros-csoport, 26. forduló
Salgótarjáni KSE – NKA Pécs 92–81 (24–28, 22–13, 22–20, 24–20)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Lengyel, Sallai, Marton.
Salgótarjáni KSE: MOLNÁR M. 21/3, Karanfilovszki 8/3, Dragasevics 9, KUTTOR 13/3, TAKÁCS A. 20/9. Csere: HARGITAI 10/9, Nshimba 8, Rosemond 3, Monye J. Edző: Király Márió.
NKA Pécs: Lados 6/3, Meszlényi 5/3, Scherer 12/6, DJORDJEVICS 13/9, Rátvay B. 8. Csere: HERGER 14/3, Bíró L. 5, Benke 2, KOLLÁR B. 14/6, Váits 2. Edző: Ivica Mavrenszki.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 11–6, 9. perc: 23–24, 14. perc: 34–28, 18. perc: 43–33, 25. perc: 50–52, 29. perc: 66–58, 32. perc: 71–66, 38. perc: 86–76.
 
Király Márió: – Nagyon magas színvonalú mérkőzéssel sikerült zárni az alapszakaszt, azt gondolom, igazi nagybetűs csapatként tudtunk győzelmet aratni. Sok sikert kívánok a pécsi együttesnek a rájátszásra!
Ivica Mavrenszki: – Gratulálok a Salgótarjánnak a győzelemhez! A hazaiak gyakorlatilag végig vezettek, harcoltak, kézben tartották a meccset. Mi nem tudtunk abban a ritmusban játszani, amiben szerettünk volna. Láttuk a problémáinkat, amiken dolgoznunk kell a rájátszás kezdetéig. Sok sikert kívánunk ellenfelünknek a playoutra!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .