Revánsot vehetünk a Kaszásokon a bosszantó alapszakaszbeli vereségekért.
 
A Baja elleni kiesési rangadót a várakozásoknak megfelelően fölényes kettős győzelemmel abszolválta Király Márió együttese, amely a Piros-csoport alsóházi rájátszásának második körében az Óbudai Kaszások gárdájával csap össze. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc nyitómérkőzését szombaton 17 órától rendezik a Rádl árok utcai Kaszások Sportcsarnokban. A találkozó kapcsán Dániel Tamás klubmenedzser adott rövid helyzetjelentést a csapat háza tájáról.
– A kiütéses hazai siker után idegenben is fölényesen győztük le a nem túl acélos bajai együttest, amivel eldőlt, hogy a következő idényben is az NB I/B Piros-csoportjában szerepelhetünk.
– Lenin után szabadon, mi is fölállítottunk az év elején egy minimális- és egy maximális programot, amit aztán folyamatosan módosítanunk kellett, de maradjunk annyiban, hogy a bennmaradással a minimális programot végül teljesítette a csapat. Most nem kezdem el megint mondani, hogy mennyivel többre lettünk volna hivatottak, inkább nézzünk előre, így ez a bennmaradás pont arra jó, hogy újra gondolhatjuk a dolgainkat, frissíthetjük a játékosállományt és alapjában véve a teljes szakmai vonalat meg fogjuk újítani. Ezt a munkát már el is kezdtük, hisz’ keressük azokat a szereplőket, akik az új koncepcióhoz hozzá tudnak majd tenni. Párhuzamosan viszont az újratervezett maximális program végrehajtását is szeretnénk befejezni, ami ugye nem lehet más, mint a kilencedik hely megszerzése, hiszen azért az egy fokkal csak jobban nézne ki, mint a pillanatnyi tizenegyedik. Bár alapvetően nyilván nem oszt, nem szoroz, de azért legalább a lelkünk megnyugvása érdekében csak meg kellene szerezni ezt a pozíciót, hogy azután pár év múlva majd elmondhassuk, épphogy lemaradtunk a playoff-ról. Mert a mai világban, azért ez jól látszik, tálalás kérdése az egész...
– Ellenben ennek a kilencedik helynek a megszerzése azért nem ígérkezik egyszerű feladatnak…
– Valóban, mert először mindjárt egy olyan csapaton kell hozzá túljutnunk, amelyik kétszer is megvert minket az idén. Igaz, mindkétszer hosszabbítás után, ami még jobban fáj, pedig az óbudaiaké semmivel sem jobb együttes, mint a miénk. Sőt, most is azt mondom, hogy a játékosállományunk alapján az első hatban lenne a helyünk, de ez már történelem. Gyakorlatilag ezek a párharcok már csak arról szólnak, hogy elővesszük-e az összes színesceruzát a kifestő befejezéséhez, vagy megelégszünk azzal a két színnel, amelyiket eddig használtuk. Mert talán a végére egy pici halványrózsaszín odakerült, de egyébként csak a B-s grafitot variáltuk egész évben. Szóval annak ellenére, hogy alapvetően nagy tétje már nincs ezeknek az összecsapásoknak, azért minden csapat szeret győzni, még ha év közben voltak is kételyeim ezen a téren. Ezért én egy felszabadult, jó játékkal párosuló, közönségszórakoztató meccsre, illetve párharcra számítok. Az azért látszik, hogy a végére összeértünk, kellően motiváltak is a fiúk, hogy szebben fejezzük be az évet, és azt gondolom, hogy ez nekünk kedvezhet.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .