Gyenge első félidőt követően még éppen időben találtunk magunkra.
 
Az újoncként a legjobb nyolc közé jutásról csupán hajszállal lemaradó Kaszások pályaelőnyét a múlt szombati, óbudai találkozón egy összességében magabiztosnak mondható sikerrel elcsaklizó SKSE számára egy újabb győzelem immár az alsóházi rájátszás döntőjébe kerülést jelenthette, s Király Márió legénysége ennek megfelelően a szerda esti, hazai összecsapást is meglehetősen vehemensen kezdte. Csakhogy a Hargitai bemutatkozó triplájára egy 11–5-ös meccsnyitó futást alapozó piros-feketék kezdeti lendülete meglehetősen hamar alábbhagyott, s a tarjániak sorozatos védekezésbeli megingásait rendre könnyű kosarakkal büntető vendéggárda a nyitó negyed derekán pillanatok alatt fordítani tudott. A mieinknek ráadásul nem csak hátul akadtak komoly gondjaik ekkortájt, támadójátékuk is alaposan visszaesett, aminek következményeként a játékrész utolsó hat percét egy 20–5-ös részsikerrel abszolváló Armaghani-csapat az első kisszünethez érve immár egy híján tíz ponttal vezetett. Az odavágó tapasztalataiból láthatóan okuló Kaszások, főként Boinitzer és Karavdic villanásaival, a meglehetősen feledhetőre sikeredett második periódusban pedig ennek a különbségnek a javát meg is tudták őrizni, így a felek végül 30–38-as állásnál mehettek pihenni.
Másfél negyednyi semmittevés után viszont a harmadik felvonásban már ismét egy lényegesen igyekvőbb tarjáni alakulat futott ki a parkettre, amely Hargitai és Dragasevics két-két kosarával hátránya javát villámgyorsan el is tüntette. Az ebben az időszakban leginkább Vas-Teplán és Czura találataival lépegető óbudai legénység mindazonáltal a vezetés átadását egyelőre még sikerrel halogatta, sőt az utolsó negyedforduló környékén ismét öt-hatpontnyira távolodott el egymástól a két gárda (56–61). Csakhogy a záró tíz perc elejére, oly sok keresgélés után, Király Márió végre rátalált egy igazán működőképes ötösre, amely már nem csak támadásban jeleskedett, de a védekezését is alaposan felpörgette. Dragasevics egyazon akcióból szerzett öt pontjával 63–61-nél hosszú idő után már újra az SKSE járt előbbre, ráadásul Karavdic egyenlítő találatát a folytatásban egy Dragasevics és Monye Martin triplái, valamint Takács centergóljai által fűtött nagyszabású, 11–0-ás hazai roham követte. Mindez pedig, mint kiderült, a legfontosabb kérdéseket el is döntötte, az elbizonytalanodó vendéggárdának ugyanis 74–63 után egy újabb ritmusváltásra már nem maradt sem ideje, sem ereje. A végeredményben ismét tucatnyi ponttal jobbnak bizonyuló SKSE így 2-0-ás összesítéssel múlta felül az óbudai legénységet, s a rájátszás utolsó körében a kilencedik helyért mérkőzhet.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 9-12. helyért, 2. mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Óbudai Kaszások 85–73 (16–25, 14–13, 26–21, 29–14)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 50 néző, vezette: Lengyel, Gál J., Marton.
Salgótarján: Molnár M. 5, Dragasevics 23/12, Hargitai 15/3, Kuttor 10, Nshimba 2. Csere: Takács A. 18/3, Rosemond, Karanfilovszki 3/3, Monye M. 9/9. Edző: Király Márió.
Kaszások: Czura 17/3, Vas-Teplán 11/3, Fekete V. 3/3, Boinitzer 17/3, Karavdic 16. Csere: Mészáros B. 2, Kalassai, Bartos, Bencsik 5/3, Dócs, Vígh 2. Edző: Saeed Armaghani.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 11–5, 7. perc: 14–19, 14. perc: 20–31, 19. perc: 26–36, 23. perc: 39–41, 28. perc: 50–55, 33. perc: 63–61, 37. perc: 74–63.
A párharc győztese: a Salgótarjáni KSE, 2–0-ás összesítéssel.
 
Király Márió: – Teljesen más arcunkat mutattunk ma az első és második félidőben. A nagyszünet előtt könnyelmű játékot produkáltunk a pálya mindkét oldalán, a fordulás után viszont megjött a tűz és nagy fordítást mutattunk be, amihez gratulálok a játékosoknak. Elismerés illeti ugyanakkor az óbudaiakat is, hisz nagyon szépen felkészültek belőlünk. További sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!
Saeed Armaghani: – Gratulálok a salgótarjániaknak és további sok sikert kívánok nekik! Mi pedig megyünk, dolgozunk tovább.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .