Harmincöt percnyi szenvedés után a végjátékban fordított csapatunk.
 

Nem kezdte túl nagy vehemenciával idei utolsó hazai fellépését a szerda esti találkozóra hétmeccses győzelmi sorozattal a háta mögött készülődő tarjáni gárda, ám, mint a nyitó negyed derekára kiderült, a piros-feketék még ebből a lagymatag tempóból is visszább tudtak venni a folytatásra. A szűk egy héttel korábbi, idegenbeli sikerüket követően a kilencedik helyért vívott párharcot tudat alatt talán már lefutottnak tekintő vendéglátók az első húsz perc java részében enervált, lassú, ütemtelen játékkal riogatták közönségüket, így nem csoda, hogy a nagyszünetig szinte kizárólag a jóval agilisabban és pontosabban kosárlabdázó nagykőrösi gárda vezetett. Amíg tarjáni oldalon, talán az egy szem Molnár Marcell kivételével, sorjáztak az átlagos, vagy az alatti teljesítmények, a kevéske hadra fogható emberüket sokkal jobban forgató látogatóknál mindenki kitett magáért, Mester és Timkó pedig helyenként kimondottan remekeltek. Az addig látottak alapján a 41–44-es félidei állás egyértelműen a mieink számára tűnt hízelgőbbnek, s ha valakik azt gondolták, hogy a fordulás után majd gyorsan változik a szereposztás, azok bizony alaposan tévedtek. A támadásban kapkodó, védekezésben gyakran figyelmetlen tarjániak egész egyszerűen képtelenek voltak felpörögni, így a Sólymok a harmadik felvonásban is könnyedén őrizgették időközben hét-nyolcpontosra hízott előnyüket, amiből Rosemond egy-egy szép egyéni villanása dacára azt utolsó kisszünetig már nem is sikerült faragni (53–61). A záró periódus elején mindazonáltal mintha kicsit megélénkült volna a tarjáni csapat, s Takács centergóljaival, illetve Rosemond tripláival a végjátékba fordulva a mieink utol is érték lefékező riválisukat. S bár a kőrösiek a végjáték előtt még egyszer egérutat nyertek, 66–70 után már kizárólag hazai kosarak következtek. Így azután, ha kínkeserves küzdelemben is, de megszületett a 10–0-ás meccszáró futást produkáló SKSE újabb sikere, s hibátlan rájátszásbeli menetelést bemutatva, végül kilencedikként zárta a Piros-csoport idei küzdelmeit Király Márió együttese.

 

NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 9. helyért, 2. mérkőzés
Salgótarjáni KSE – Nagykőrösi Sólymok KE 76–70 (24–27, 17–17, 12–17, 23–9)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Jakab L., Gaál I., Jankovics.
Salgótarján: MOLNÁR MARCELL 15, Karanfilovszki 6, Dragasevics 10/6, Monye M 7, Nshimba 2. Csere: Kuttor 6, Takács A. 9/3, ROSEMOND 17/9, Hargitai 4. Edző: Király Márió.
Nagykőrös: Lakosa Á. 10/3, Molnár Miklós 13/6, Fehér P. 8/6, MESTER 19/6, TIMKÓ 14. Csere: Jókai, Kocsis 6, Filep. Edző: Kovács Sándor.
Az eredmény alakulása. 5. perc: 9–15, 9. perc: 24–25, 15. perc: 26–35, 19. perc: 36–44, 24. perc: 43–50, 30. perc: 53–61, 36. perc: 66–70.
A párharc győztese: a Salgótarjáni KSE, 2–0-ás összesítéssel.

 
Király Márió: – Gratulálok a nagykőrösieknek, hiszen mindent megtettek azért, hogy ma győztesen távozzanak tőlünk. Újra szoros végjátékban nyertünk, a hasonló meccseket a szezon elején rendre elbuktuk, most viszont szerencsére sikerült fordítanunk. Köszönöm a játékosoknak az egész éves munkájukat!
Kovács Sándor: – Gratulálok ellenfelünknek a kilencedik hely megszerzéséhez! Azt gondolom, annak ellenére, hogy ilyen foghíjas kerettel jöttünk ma el, jó mérkőzést tudtunk játszani a salgótarjániakkal. Sajnos a harminchat-harmincnyolcadik perc környékén láthatóan elfáradtunk, és ezáltal a végére kiütközött a tudásbeli különbség.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Jászberényi KSE

2024. április 19., péntek, 16:30 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .