A korán összeszedett, jelentős hátrány megpecsételte a Dániel-legénység sorsát.
 
 
A kiütéses veszprémi sikerük lendületét első hazai összecsapásukra is átmentő újbudaiak valóságos villámrajtot produkáltak, s Csapai és Bordács látványos találataival alig két perc alatt nyolc ponttal meglógtak. Az álmatagon kezdő tarjániak kezében a meccs e korai, ám mint később kiderült sorsdöntő szakaszában, igencsak dadogott a labda, erejükből legtöbbször még dobásra sem futotta. A tragikus helyzen ráadásul Dániel Péter korai időkérése sem sokat segített, Takácsnak csupán a negyedik perc elején sikerült megtörnie a gólcsendet. A műegyetemi „gőzhenger” a folytatásban sem talált szinte semmilyen ellenállásra, így a játékrész hajrájához közeledve immár 18–2-re vezetett a remeklő Lakits-gárda. Vendégrészről az általános kilátástalanságban Geiger triplája jelentette az első reménysugarat, Monye Martin kettő plusz egyes játékával és Molnár hat pontjával pedig, ha jelentős késéssel is, de immár minden kétséget kizáróan megérkezett a meccsbe a tarjáni alakulat. Olyannyira, hogy a magára találó SKSE az első kisszünetet végül egy 21–8-as rohammal foglalta keretbe, s Monye Martin újabb dupáját követően, 26–23-nál, mindössze egyetlen dobásnyira zsugorodott a hazai csapat előnye. Ám a mieink játékában ekkor újabb megtorpanás következett, amit kihasználva a főként Tóth eredményességére építő műegyetemi gárda kisvártatva már ismét több mint tíz egységgel vezetett. Herendicék támadásban megint teljesen elbizonytalanodtak, míg védekezésben rengeteget szabálytalankodtak - más kérdés, hogy a sípmesterek vendégoldalon általában már egy mélyebb lélegzetvételre is rögtön faultot fújtak. Így azután, sorozatos büntetőivel, könnyedén tartotta távol magától riválisát a MAFC csapata: a nagyszünetben 46–34-es állást mutatott az eredményjelző tábla.
A harmadik negyed elején meglehetősen lassan kapták el a fonalat a csapatok, az első három perc mindkét oldalon csupán egy-egy mezőnykosarat hozott. A mieink továbbra is nagyon sokat bizonytalankodtak támadásban, így, az ebben az időszakban viszonylag korrektnek mondható védőmunkájuk dacára, igazából esélyük sem volt egy komolyabb felzárkózásra. Noha a játékrész második felében a Dániel-legénységnek, egy 9–2-es részhajrával, még egyszer sikerült tíz ponton belülre hatolnia, az utolsó rövid pihenő előtt Tóth és Polgárdy tettek róla, hogy a hazai szimpatizánsoknak továbbra se legyen különösebb izgulnivalója (71–55). A MAFC-drukkerek a záró tíz perc elején pedig csak még inkább megnyugodhattak, a fiatal Pintér és a mezőny legjobbjának bizonyuló Tóth találataival kedvenceik ugyanis kisvártatva immár húsz pont fölötti előnyben voltak. Az SKSE együtteséből ráadásul a finisre Nshimba és Geiger is kipontozódott, míg Herendic a kiállítás sorsára jutott, így a fölényes sikerét elsősorban masszív kezdésével megalapozó Lakits-legénység a finisben cseresorával is gond nélkül tartotta látótávolságon kívül a nem csak létszámában, de hitében is alaposan megfogyatkozott tarjáni csapatot.
 
NB I/B, Piros csoport, 2. forduló
MAFC – Salgótarjáni KSE 95–71 (23–17, 23–17, 25–21, 24–16)
Hauszmann u., 200 néző, vezette: Jurák, dr. Oláh, Nepp.
MAFC: TÓTH P. 27, Maly 2, Buzás 6/3, Csapai 14/3, BORDÁCS 15. Csere: POLGÁRDY 19/6, Pintér 7, Biber, Herló, Komma 2, Matejovics 3. Edző: Lakits András.
Salgótarján: Herendic 8/3, Vas-Teplán, Dragasevics 13/3, Hargitai 5/3, Takács A. 4. Csere: MOLNÁR M. 18/3, MONYE M. 11, Geiger 9/3, Nshimba 3, Kuttor, Cserényi Marcell. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–0, 7. perc: 18–2, 11. perc: 23–19, 16. perc: 32–27, 20. perc: 46–32, 25. perc: 54–40, 27. perc: 56–48, 33. perc: 78–55.
Kipontozódott: Buzás (27.), Nshimba (31.), Geiger (36.). Kiállítva: Herendic (34.)
 
Lakits András: – Elképesztően jól kezdtünk, az első negyedben akár el is dönthettük volna a meccset. A folytatásban ugyan némileg megtört a lendületünk, de örülök, hogy ebből sikerült visszajönnünk és végül biztosan győztünk. Gratulálok a csapatnak!
Dániel Péter: – Az első öt percben megijedtünk valami olyan dologtól, ami nem volt itt a csarnokban. A későbbiekben ugyan többször is akadtak biztató momentumaink, azonban fontos pillanatokban rendre hibáztunk, csak futottunk az eredmény után, s ebben a végére mentálisan, és fizikálisan is teljesen felőrlődtünk.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .