Szenzációs kezdés, fokozatos visszaesés, s végül simának mondható vereség.
 
A bajnoki cím egyik legfőbb várományosának számító, s a pontvadászat első három fordulóját ennek megfelelően hibapont nélkül abszolváló Rátgéber-akadémisták ellen a játékukat egyelőre még keresgélő piros-feketék csak tökéleteshez közeli produkcióval számíthattak sikerre, s a szombat esti összecsapás elején a mieink meg is mutatták, hogy jelenlegi, „félkész” állapotunkban is képesek igencsak magas szintű teljesítményre. Szédületes dobóformában kezdte ugyanis a találkozót az SKSE együttese, amely, Dragasevics, Hargitai, Takács és Vas-Teplán jóvoltából, első hat triplakísérletét kivétel nélkül értékesítette! Így azután, noha a Djordjevics-Meleg centerpáros tagjai eleinte még bőszen válaszolgattak a hazai találatokra, a nyitó felvonás második felére máris nyolcpontos lemaradásban találta magát Ivica Mavrenszki alakulata. A kisszünethez közeledve mindazonáltal némileg azért már szelídült a tarjáni „fergeteg”, a 27–19-es részeredmény láttán mégis joggal gondolhattuk: soha rosszabb negyedet. Sajnos azonban amilyen parádés volt a nyitány, a folytatás épp oly' hervasztóra sikeredett, mert bár Geiger duplájával a második periódus elején gyorsan tízegységnyire duzzadt a Dániel-legénység előnye, a félidő hátralévő részében a mieink játékából egycsapásra minden ötlet és lendület kiveszett. Ezt kihasználva pedig a védekezésükön jócskán szigorító pécsiek, Lados vezetésével, percről-percre közeledtek, majd a hajrában fordítottak, s a nagyszünetre immár 41–37-es vezetéssel mehettek.
A harmadik felvonást sem kezdték valami fényesen a piros-feketék, a mieink elkapkodott támadásait és labdaeladásait ugyanis a találkozó irányítását immár egyértelműen magukhoz ragadó látogatók egy korai, 8–0-ás futással büntették. Az ekkor kialakított, megnyugtató előnyét pedig a vendégcsapat nem csak, hogy könnyedén megtartotta, de a fiatal Kazy találataival némileg még meg is tudta fejelni, aminek következtében az egész játékrészben csupán három mezőnygólt jegyző tarjániak bravúrról szőtt álmai az utolsó rövid pihenőhöz érve kezdtek végképp elillanni (48–63). Habár Dragasevicsék a záró tíz perc elején még tettek egy bíztatóan induló kísérletet a felzárkózásra, végső rohamukat az ekkortájt ismét a Djordjevics-Meleg duó palánk alatti uralmára támaszkodó mecsekaljai legénység viszonylag korai stádiumában elfojtotta, sőt azzal a lendülettel alaposan meg is kontrázta. Így azután a felek közötti távolság hamarosan huszonkét pontra hízott, s bár a tét nélküli végjátékra valamelyest kiengedett, az NKA Pécs gárdája végül, a papírformát igazolva, magabiztos győzelmmel távozott.
 
NB I/B, Piros-csoport, 4. forduló
Salgótarjáni KSE – NKA Pécs 65–82 (27–19, 10–22, 11–22, 17–19)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 200 néző, vezette: Gál J., Menyhárt, Földi.
Salgótarján: Herendic 4, VAS-TEPLÁN 8/6, DRAGASEVICS 20/12, Hargitai 8/6, Takács A. 9/6. Csere: Molnár M. 7, Monye M. 2, Nshimba 2, Geiger 5/3. Edző: Dániel Péter.
NKA Pécs: Kerpel-Fronius G., Kovács P. 10/3, Meszlényi 2, MELEG G. 22/3, DJORDJEVICS 19. Csere: LADOS 10/3, BENKE K. 6, Kazy 11/9, Rátvay B., Scherer 2, Rátgéber T., Herger. Edző: Ivica Mavrenszki.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 10–7, 7. perc: 23–15, 13. perc: 29–26, 18. perc: 35–38, 24. perc: 39–49, 28. perc: 43–58, 32. perc: 54–67, 38. perc: 60–82.
Kipontozódott: Nshimba (38.), Takács A. (38.).
 
Dániel Péter: – Azt gondolom, az első negyedbeli játékunkkal sikerült meglepnünk a Rátgéber csapatát, azt viszont látni kell, hogy az ilyen szintű együttesek ellen nagyon alacsonyan van a hibahatár. Egyrészt bele is kényszerítenek ezekbe a bakikba, másrészt ezúttal saját dolgunkat is többször megnehezítettük, gondolok itt elsősorban arra, hogy szinte minden negyedzárást elrontottunk. Ugyan ezek a figyelmetlenségeink csak két-két kosarat jelentettek a vendégeknek a második és harmadik játékrész végén, tehát nem ez döntötte el a meccset, ám az korántsem mindegy, hogy jó szájízzel, vagy lógó orral zárunk egy-egy negyedet. Ezekben a dolgokban kell elsősorban előre lépnünk ahhoz, hogy a mezőny legjobb csapataival is sikerüljön negyven percen keresztül partiban lennünk és esetleg győzni is tudjunk ellenük. Mindenesetre gratulálok a srácoknak, mert helyenként megmutatták, hogy magas szinten is tudnak játszani, ezeket a jó időszakokat kell majd a folytatásban egyre hosszabbra nyújtani.
Ivica Marvrenszki: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez! Nem a mi ritmusunkban kezdtük a mérkőzést, emiatt az első negyedet ellenfelünk irányította. A második és harmadik tíz percben azonban tudtunk váltani, így előbb egyenlítenünk sikerült, majd kialakítottunk egy nagyobb különbséget, amit a negyedik negyedben meg is tudtunk őrizni. Gratulálok a salgótarjániaknak is és sok sikert kívánok nekik a folytatásra!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .