Fegyelmezett, pontos játék és kőkemény védekezés kell a sikerhez.
 
Az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának legutóbbi fordulójában ragyogó kezdése dacára végül simának mondható vereséget szenvedett a bajnokesélyes NKA Pécs gárdájával szemben együttesünk, így Dániel Péter legénysége 1-3-as győzelem-vereség mutatóval készülhet a hasonló mérleggel álló TF-Budapest elleni, pénteki fellépésére. A Kánai úti Sport 11 Sportcentrumban 18.45 órakor kezdődő találkozóval kapcsolatos várakozásairól Dániel Tamás klubmenedzsert kérdeztük.
– Rendkívül bíztatóan indult, ám végül a papírformának megfelelően vendéggyőzelemmel zárult az NKA Pécs elleni hazai összecsapásunk. Miben látja a bajnoki címre aspiráló vendégek sikerének legfőbb okát?
– Úgy gondolom, azzal mindenki egyetért, hogy az első negyedben olyan álomkosárlabdát mutattunk, amire rég nem volt példa. Védekezésben ugyan ekkor is akadtak kisebb problémáink, de a támadójátékunk minden képzeletet felülmúlt. Persze akkor mindenki úgy gondolta, hogy ez egy számunkra nyerhető mérkőzés lesz és nem is olyan erős ez a Rátgéber Akadémia, mint ahogyan hírlett, de aztán szép lassan visszatértünk a valóságba. A második negyed már egy jóval kiegyensúlyozottabb játékot hozott, míg a fordulás után lassan, de biztosan felőrölték az erőinket. Mert ez a mérkőzés ott dőlt el, hogy a pécsiek erővel és ezáltal koncentrációval is sokkal jobban bírták. Itt persze mindjárt fölvetődhet, hogy akkor bizonyára nem olyan az edzésmunkánk, amivel egy ilyen csatát is bírnánk, de ez így nem igaz. E mögött a felnőtt csapat és az egész akadémia mögött olyan orvosi-, erőnléti szakmai stáb áll, amivel egyszerűen nem lehet versenyezni. A két klub között minimum tíz-tizenkétszeres a szorzó a költségvetések terén. Kiemelt nemzeti akadémiáról beszélünk, kiemelt egyedi támogatással, tökéletes infrastruktúrával, amiből nyilván ilyen minőségi munkát lehet kihozni. Persze, nem mondom, hogy nem voltak olyan lehetőségeink a mérkőzésen, ahol közelebb lopódzhattunk volna, de eléggé elfogytunk a második húsz percre. Mindenképpen abból kell építkeznünk, amit az első negyedben láttunk, mert az lenne az az út, amire rá kellene fokozatosan találnunk. De ehhez rengeteget kell még dolgoznunk, sok-sok türelemmel és kitartással.
– A következő fordulóban a TF-Budapest csapatához látogatunk. Mire számít a pénteki esti, fővárosi találkozón?
– A pillanatnyi erőviszonyokat látva, azt gondolom, ez az a párharc, amit idegenben is meg kell tudnunk nyerni, de azért óvatos vagyok. Nagyon sok fog múlni azon, hogy miként kezdünk, mennyire lehetünk dominánsak, mennyire fog minden úgy történni a pályán, ahogy mi szeretnénk. Ha gyorsan tudunk előnyt szerezni, a sebességünket rá tudjuk erőltetni a vendéglátókra, akkor egy hozható mérkőzés, ha belemegyünk az adok-kapokba, hagyjuk magunkat lassítani, akkor kínlódni fogunk. A TF csapata nem jól kezdte a szezont, de ettől függetlenül tudjuk, hogy szívós és nehéz ellenfél. Nagyon észnél kell lennünk, de fegyelmezett, pontos játékkal és kőkemény védekezéssel, azt gondolom, megnyerhetjük ezt a meccset.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .