Remek csapatjáték és sok jó egyéni teljesítmény eredménye a siker.
 
A pontvadászat első négy fordulóban jobbára az élmezőnyhöz tartozó riválisokkal összeakadó, s ennek megfelelően kevés sikerélménnyel gazdagodó tarjáni gárda nem titkolt győzelmi reményekkel készült az ötödik játéknapot hozzá hasonló mutatóval váró TF-Budapest elleni fővárosi összecsapásra, melynek elejét, szándékainak komolyságát mintegy alátámasztandó, alaposan meg is hajtotta Dániel Péter alakulata. A Geiger Bálintot sérülés miatt nélkülöző piros-feketék Takács gyors öt pontjára alapozva valóságos villámrajtot produkáltak, s hatékony triplázásuknak, valamint a játék szervezése mellett a gyűrűt is felettébb eredményesen támadó Herendic közeli találatainak köszönhetően a nyitó felvonás derekára hét, majd a játékrész hajrájára nyolc egységgel is elhúztak. A második periódus elején ráadásul a közelről és távolról is betaláló Nshimba és társai egy 12–6-os nyitánnyal lepték meg riválisukat, így a játékrész közepére a feleket elválasztó távolság immár több mint tíz pontra duzzadt (28–40). Csakhogy ezzel, úgy tűnt, az SKSE együttese az első félidőre rendelt puskaporadagjának javát el is lőtte, a túloldalon ugyanakkor az addig is igen aktív Dancsecs csak ekkor lendült igazán bele. Tűzforró kezű vezérük remeklésére pedig a vendéglátók egy 19–6-os negyedzáró futást építettek, aminek következtében a nagyszünetre már 54–50-es vezetéssel mehettek.
A térfélcserét követően, bár legfőbb gólfelelősének a mozgásterét az első húsz perc tapasztalataiból okuló tarjáni legénység gyakorlatilag nullára redukálta, Oroszi és Anda kosarai révén eleinte sikeresen őrizgette négy-hatpontos előnyét a fővárosi gárda. A harmadik negyed második felében azonban ismét az SKSE számára kedvező fordulatot vettek az események, köszönhetően elsősorban annak, hogy a mieink, egy viszonylag aszályosabb időszakot maguk mögött tudva, ismét jóval szaporább ponttermelésbe kezdtek. Hargitai két szép távoli találata egy 17–6-os vendégrohamot foglalt keretbe, ami ugyan perdöntőnek még nem bizonyult, ám az utolsó rövid pihenőre már ismét a piros-feketék vezetését eredményezte (71–73). A záró szakaszban pedig immár ismét teljes fordulatszámra pörgette fel támadógépezetét Dániel Péter együttese, amely győzelmét igazi csapatmunkával biztosította be: a kosárszerzésből a finisben hatan is kivették a részüket, a tizenegy tarjáni mezőnygólból ráadásul tízet is gólpassz előzött meg. Noha eleinte, főként a Gémes-Simon páros, valamint Nagy Szabolcs révén még próbálta tartani a lépést riválisával Beák Gábor csapata, a végjátékban zsinórbán bevágott öt vendégtripla, egy remek Takács-zsákolással megspékelve, a legfontosabb kérdéséket végérvényesen lezárta.
A találkozó összképe alapján végső soron elmondható, hogy reális eredmény született, az SKSE (melynek tagjai közül heten jutottak el legalább kilenc pontig) együttese ugyanis ezen az estén a játék minden elemében jobban teljesített vendéglátójánál valamelyest.  
 
NB I/B, Piros-csoport, 5. forduló
TF-Budapest – Salgótarjáni KSE 94–101 (22–28, 32–22, 17–23, 23–28)
Kánai út, 100 néző, vezette: Gaál I., Gruber, Gaál N.
TF-Budapest: Szántó D. 3, DANCSECS 31/15, Simon B. 5/3, Oroszi 13/9, Nagy Sz. 13/3. Csere: ANDA 19, Hegedűs D. 2, Gémes 8/6. Edző: Beák Gábor.
Salgótarján: HERENDIC 23/3, Vas-Teplán 10/6, DRAGASEVICS 21/9, HARGITAI 13/9, Takács A. 11/3. Csere: Molnár M. 11/3, Monye M. 3/3, Nshimba 9/3, Kuttor. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–10, 8. perc: 14–20, 13. perc: 28–40, 18. perc: 46–46, 23. perc: 59–54, 28. perc: 68–68, 34. perc: 77–81, 38. perc: 86–95.
Kipontozódott: Herendic (40.).
 
Beák Gábor: – Az első félidő második felére valamelyest összeállt a védekezésünk és az első húsz percben a labdáinkat is megbecsültük, ezért tudtuk behozni az ellenfelünket a nagyszünetre. A fordulás után viszont megint nem volt meg az összhang a csapatban, fegyelmezetlenségekből rendre könnyű kosarakat kaptunk, ráadásul ebben szakaszban nagyon sok labdaeladást produkáltunk. A vendégek végül több mint száz pontot dobtak, holott nekünk az erősségünknek kellene lennie a védekezésnek.
Dániel Péter: – Az első félidőben sikerült komolyabb előnyt kialakítanunk, ettől azonban talán túlságosan is megnyugodtunk, a hajrábeli rövidzárlatunkat kihasználva a TF fordított, így a folytatásban újra meg kellett nyernünk a találkozót. A győzelmünk elsősorban annak köszönhető, hogy a félidőben rájöttünk arra, hogy nem egy vadnyugati pisztolypárbajon vagyunk, s nem elég találatokat bevinni, hanem el is kell hajolni a golyók elől. A fordulás után sikerült a hazai csapatot negyven, az első félidőben huszonhatig jutó kulcsemberüket pedig öt ponton tartanunk, ami döntőnek bizonyult. Nagyon örülök, hogy sikerült az első idegenbeli győzelmünket begyűjtenünk!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .