Nagyot dobna csapatunkon a jó erőkből álló rivális elleni idegenbeli siker.
 
Kéthetes szünetet követően múlt vasárnap a sereghajtó Veszprém hazai legyőzésével folytatta bajnoki szereplését Dániel Péter alakulata, amely a Piros-csoport tizenegyedik fordulójában a jó erőkből álló, ám az idény eddigi részében meglehetősen hullámzóan teljesítő Jászberényi KSE (7., 5-5) vendégeként lép pályára. A Bercsényi-tornacsarnokban szombaton 17 órakor kezdődő összecsapás kapcsán Dániel Tamás klubmenedzserrel beszélgettünk.
– Ha nem is végig sziporkázva, de összességében magabiztosan érvényesítette a papírformát a nyeretlen veszprémi együttessel szemben csapatunk. Miként tekint vissza a múlt vasárnapi találkozóra?
– Az előzetes esélyek alapján egyértelmű hazai sikernek kellett születnie, de tudtuk, hogy ez nem így lesz, mert egyrészről van egy-két nagy küzdő a Veszprém csapatában, másrészről pedig két rutinos játékossal erősítettek is a mérkőzés előtt. És valóban így is alakult a találkozó eleje, kapaszkodtak, sőt többször vezettek is a vendégek, elsősorban Szabó Peti rendkívül hatékony játékának köszönhetően. Mindez azonban nem zökkentett ki minket, mert az utóbbi hetekben látszik a csapaton az az elvégzett munka és az az új szemlélet, ami azt eredményezi, hogy képesek vagyunk küzdeni akár negyven percen keresztül is. Most is daráltunk, mindenki tette a dolgát, bár egy kicsit ijesztőnek tűnt az első negyedben kapott gólszám. A második félidőre viszont már ez is kezelhető szintre apadt és a hatékony támadásunkkal végül sikerült biztosan begyűjtenünk a két pontot. Így újabb lépést tettünk a tabellán, ami azt mutatja, hogy pillanatnyilag jónak tűnik az irány. Szomorú apropója is volt ennek a találkozónak, hisz’ bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy most tíz éve hunyt el Juhász Béla, a salgótarjáni kosárlabda legnagyobb alakja. Ezért ezt a győzelmet az ő emlékének ajánljuk, illetve ezzel együtt bejelentem, hogy tavasszal indítunk egy aláírásgyűjtéssel egybekötött kampányt, mert szeretnénk, ha a városi sportcsarnokunkat Juhász Béláról nevezné el Salgótarján önkormányzata.
– A gárda következő ellenfele az előző idényben döntőt játszó, ám idén eddig eléggé rapszodikusan szereplő jászberényi alakulat lesz. Mire számít szombaton?
– Ezekre a meccsekre mondják azt, hogy dupla szorzójú, hisz’ egy olyan csapathoz utazunk, amelyik közvetlenül mögöttünk van, így egy esetleges idegenbeli sikerrel lépéselőnybe tudunk kerülni. Ez azonban egyáltalán nem lesz egyszerű, annak ellenére sem, hogy ez a Jászberény, nem az a Jászberény, amelyik tavaly a bajnoki címért küzdött. Nyilván akkor nagyon sokat lapátoltak a kohóba, hogy pörögjön a rendszer, így most valószínű, hogy egy pici böjti időszak is van náluk, de úgy gondolom, hogy egyáltalán nem engedték el a jó szereplés lehetőségét. Változtatnak, erősítenek, így minden bizonnyal nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Amiben én bízom, az a következetes, kemény munka, amilyenhez hasonlóra évek óta nem volt példa nálunk és egy olyan csapatszellem, ami most már nagyon szépen alakul, összerázza a fiúkat és talán végre megtanulunk egymásért is küzdeni. Na, ez lehet a kulcsa a jászberényi sikerünknek, ami ugye nagyon sokat dobna rajtunk az év végi hajrá előtt.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .