Nyeretlenül zárta idegenbeli túrasorozatát együttesünk. Csütörtökön javíthatunk!
 
Az eleddig meglehetősen kevés sikerélménnyel szolgáló idegenbeli túrasorozatuk utolsó állomásán ahhoz a BKG-Príma Akadémiához látogattak az SKSE kosarasai, amelyet fennállásuk során saját otthonában még egyszer sem tudtak legyőzni. S ami azt illeti, a vasárnap kora esti összecsapás sem kezdődött a legjobban a Dániel-legénység számára, hiszen pár perc játék után máris 9–3-as vezetéshez jutott a teremproblémái miatt ezúttal fővárosi „albérletbe” kényszerülő szigetszentmiklósi gárda. A folytatásban azért a piros-feketék is egyre inkább felpörögtek, olyannyira, hogy Herendic közeli góljaival, valamint Takács kettő plusz egyes játékával és remek zsákolásával a nyitó negyed második felére kiegyenlítettek, a kisszünethez közeledve pedig, Vas-Teplán révén, immár némi előnyre is szert tettek. Sokáig mindazonáltal nem örülhettek az utolsó négy akciójukat egyaránt labdaeladással záró tarjániak, akik a csapata pontjainak több mint felét szállító Nagy Botond kései triplái miatt a játékrész végére ismét kétdobásnyi hátrányban találták magukat. Mivel pedig a hazaiak gólfelelősét továbbra is képtelenek voltak „megzabolázni”, a második felvonás közepére, Nshimba és Takács néhány kósza centergólja ellenére, a mieink kezdtek még inkább lemaradni. A félidő hajrájára a vendéglátók ismét beélesítették triplavetőiket, s zsinórban négy távoli dobást értékesítve pillanatok alatt kerek húsz pontra növelték a különbséget. S bár ebből Molnárék az utolsó percben hetet még lecsippentettek, az 53–40-es állás vendégszempontból egyáltalán nem tűnt szívderítőnek.
A piros-feketék számára az életüket az első húsz percben alaposan megkeserítő labdavesztések és Nagy Botond-féle kinti dobások számának limitálása tűnt a további felzárkózás két legfontosabb feltételének, ám mivel egyelőre ezek egyikében sem jeleskedtek különösebben, Herendic sorozatos közeli találatai a harmadik periódus javarészében csupán a feleket elválasztó távolság szinten tartásához bizonyultak elegendőnek. Hazai részről a továbbra is tarthatatlan Nagy Botond mellett a mérkőzés ezen szakaszában főként Plézer ügyeskedett, míg az SKSE együttese a folytatásban leginkább Takács és Dragasevics kosaraival lépegetett. Az utolsó rövid pihenő előtt nem sokkal még mindig tizenkét pontos, 69–57-es hátrányban voltak a tarjániak, akik azonban a negyedforduló környékén, némileg váratlanul, alaposan meglódultak. A Nshimba-Dragasevics páros vezérletével egy 10–3-as etapot repesztettek, aminek köszönhetően 72–67-nél már-már lőtávolba kerültek. Csakhogy amilyen váratlan hirtelenséggel fellobbant, épp oly hamar ki is aludt a mieink számára a remény lángja: Lilaj és Halász öt-öt pontjára építve kisvártatva egy 12–2-es válaszcsapást produkált, s a hajrába fordulva ismét jócskán elhúzott a BGK gárdája (86–71). Így azután a végjátékra már nem sok csak nyitott kérdés maradt, a hátralévő időt magabiztosan lemenedzselte, s végül egy híján húsz egységgel bizonyult jobbnak a kiegyensúlyozottabb játékot bemutató, s egy kimagasló egyéni teljesítményt is felvonultató Nagy-csapat.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 12. forduló
BKG-Príma Akadémia – Salgótarjáni KSE 93–74 (25–20, 28–20, 16–22, 24–12)
MTK Kosárlabda Csarnok, 50 néző, vezette: Gaál I., dr. Oláh, Sentényi.
BKG-Príma Akadémia: NAGY BENEDEK 7, NAGY BOTOND 46/30, Plézer 7/3, Galambos, LILAJ 15/6. Csere: Spiriev 5/3, HALÁSZ 10/6, Kelenföldi 1, Szeleczki 2, Petrovics. Edző: dr. Nagy Ágoston.
Salgótarján: HERENDIC 12, Molnár M. 4, Vas-Teplán 7, Dragasevics 14/9, TAKÁCS A. 21/6. Csere: Hargitai, Nshimba 12, Monye M. 4, Geiger. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 9–3, 7. perc: 14–16, 12. perc: 32–24, 18. perc: 53–33, 24. perc: 58–48, 28. perc: 64–57, 34. perc: 74–69, 37. perc: 86–71.
Kiállítva: Nshimba (40.).
 
Dr. Nagy Ágoston: – Mindenki kivette a részét a győzelemből. Nem csak az extra egyéni teljesítménynek köszönhető a siker, hanem annak is, hogy a csapat fokozottan figyelt az ellenfél kulcsembereire. Hiába volt jó formában a Salgótarján, ma mi tudtunk dominálni.
Dániel Péter: – Azt gondolom, taktikailag nagyon fegyelmezetten kezdtük a mérkőzést, az első 6-8 percben úgy alakultak a dolgok ahogy szerettük volna. Egy ennyire szervezetten kosárlabdázó csapat ellen azonban nem fér bele az, hogy a cserepadról fél, meg kétharmad koncentrációval szálljunk be a meccsbe! Nem engedhetjük meg, hogy lendületbe jöjjön az ellenfél, pláne ha olyan jó kezű játékosok alkotják, mint a BKG együttesét. A második félidőt is fegyelmezetten kezdtük, hátrányunk nagy részét le is dolgoztuk, hiszen húszról ötpontos különbségre is visszajöttünk. Sajnos sem mentálisan, sem fizikailag nem bírtuk végig azt a terhet, ami ránk nehezedett, így nem tudtunk átbillenni a holtponton. Csütörtökön otthon folytatjuk a Fót ellen.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .