Bízunk benne, hogy az újesztendő elején is kitart a lendületünk.
 
Az adventi időszakban begyűjtött két remek sikerének köszönhetően ötvenszázalékos mérleggel, rájátszást érő helyen zárta az NB I/B-s pontvadászat Piros-csoportjának 2022-es etapját együttesünk, s nem titkolt célunk, hogy legalább jelenlegi pozíciónkat az alapszakasz végéig megőrizzük. Ami azt illeti, a hét végén máris egy nagy lépéssel közelebb kerülhet tervei megvalósításához Dániel Péter alakulata, amely idei első találkozóján az élbolyban tanyázó MAFC (4., 10-4) együttesét fogadja. A Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban vasárnap este hat órakor kezdődő összecsapás előtt Dániel Tamás klubmenedzser adott rövid helyzetjelentést a gárda háza tájáról.
– Nyilván korai még ítéletet mondani, de egyelőre úgy tűnik, hogy a múlt nyáron bejelentett szakmai koncepcióváltás jótékonyan hatott az együttesre. Egyetért ezzel a megállapítással?
– Az elmúlt fél évet megpróbáltam egy bizonyos távolságból nézni, és lényegesen kevesebbet ugattam bele a dolgok menetébe, így jobban össze is állt a szakmai rendszer. Ebből azt a következtetést kell levonnom, lehet, hogy több mindentől kellene távoltartani magamat. De félre a hülyeséggel, a lényeg az, hogy, úgy vélem, jó döntés volt félig átadni a stafétabotot és fiatal, ambiciózus „külykökre” bízni a csapat szakmai vezetését. Dániel Petinek nagyon konkrét és határozott elképzelése volt a bajnoki év elején arról, hogy miként akar nekivágni ennek a nagy feladatnak, bár azért azt ő is belátta, hogy menet közben néhány ponton revideálnia kell az álláspontját. De az alap elképzelés megmaradt, a lendület megmaradt és a fiúk is hozzászoktak ahhoz, hogy marha sokat kell dolgozni és csak a minőségi edzés az elfogadható. Az egyik régebbi edzőnk mondta mindig: ahogy maszatolsz hét közben, úgy fogsz festeni a hét végén. Értett ő hozzá, csak nem volt rendes ember. Tehát az tény, hogy ennyit és ilyen minőségben már nagyon-nagyon rég nem edzettünk, nem dolgoztunk, ezért én nagyon hiszek abban, hogy előbb-utóbb megérik a gyümölcs.
– Eredményesség tekintetében mennyire elégedett az eddigi szerepléssel és mire számít a folytatásban?
– Az előbb elmondottakból adódóan a bajnokság eddigi részében sokkal kiegyensúlyozottabb volt a teljesítményünk, egy kisebb és egy nagyobb megingással, de szemmel láthatóan hétről-hétre javult a játékunk, jobb lett az állóképességünk, keményebb a védekezésünk és hatékonyabb a támadásunk. Mindez egy, legalább is a felnőttek közt, frissen debütáló edző vezetésével, akinek most is megvan az elképzelése a folytatásról. Megmondom őszintén, én sok mindent másképp gondolok néha, de egye fene, lehet, hogy most nem nekem van igazam. Visszatérve a bajnokság eddigi menetére, én igazából egy dolgot sajnálok, ez pedig a Jászberény elleni vereség, mert győzelem esetén nem csak pozícióban, hanem mentálisan is jóval előrébb lennénk. Az a kudarc, miszerint húszpontos vezetésről tudtunk meccset bukni, egy-két hétre visszavetette a társaságot, így azt mondhatom, hogy akár két-három meccs is bennünk maradt. Most hét győzelmünk van és hét vereségünk az első körben, így a hetedik helyről folytatjuk, mert ugye egy mérkőzést már letudtunk a visszavágókból is. Méghozzá nem is akárhogyan, hiszen egy nagy hal otthonában, Debrecenben sikerült diadalmaskodnunk. Ennek viszont most lendületet kell adnia és úgy kell nekiugranunk az újévnek, hogy az alapszakasz végén legalább két-három hellyel előrébb legyünk. Nem lesz egyszerű, de talán annyival jobb a helyzetünk, hogy az erősebb csapatok hozzánk jönnek és mi inkább a tabella második felében lévő együttesekhez utazunk. Persze ez nem jelet alapvetően semmit, de talán mégiscsak könnyebb itthon nyerni, mint idegenben.
– Kezdésként mindjárt egy élmezőnyhöz tartozó gárda, a MAFC látogat Salgótarjánba. Milyen várakozásokkal tekint a vasárnapi összecsapás elé?
– Nagy titkot nem árulok el azzal, hogy már a MAFC-ot is szeretnénk elkapni, de ne felejtsük el, hogy nagyon erős, masszív, sokat dolgozó társaságról van szó. Az első találkozásunkkor, bár többször megpróbáltunk visszakapaszkodni, gyakorlatilag sima volt a meccs, most viszont, azt gondolom, merőben más lesz a felállás. A tabellán egymás környékén vagyunk, de úgy érzem, hogy a lendület, az erő velünk van. Ha úgy lépünk pályára, ahogy néhányszor már megtettük, akkor egy nagyon jó összecsapást láthatnak a nézők, remélhetőleg hazai sikerrel. Hangsúlyozom, szinte végigmelóztuk a decembert, csak minimális pihenőt kaptak az ünnepekre a srácok, ezért nagyon jól kezdtük a januári felkészülést is. Én bizakodó vagyok, a befektetett energiának most az alapszakasz második felében, és remélhetőleg a rájátszásban ki kell jönnie.

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

2024. április 29., hétfő, 16.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .