Nem sikerült átmenteni az ünnepek előtti lendületet a MAFC elleni találkozóra.
 
A több mint háromhetes ünnepi leállás előtt egészen kiváló formába lendülő SKSE az újesztendő első mérkőzésén a dobogóesélyes MAFC együttesét fogadta, s a vasárnap esti összecsapás első percei alapján úgy tűnt, Dániel Péter legénysége éppen ott folytatja majd, ahol december közepén abbahagyta. A mieink nagy lendülettel, s a kettő plusz egyes akcióval nyitó Takács, a mutatós triplával beköszönő Vas-Teplán, valamint a gárdát remekül mozgató Herendic révén, pontos dobásokkal kezdtek, s rövid idő elteltével máris 10–2-re vezettek. Ám, első meglepetésükből felocsúdva, a műegyetemisták is gyorsan rendezték soraikat, szigorítottak védekezésükön, s Buzás távoli, valamint a Bordács-Komma páros közeli találatával haladéktalanul üldözőbe vették a jóval alacsonyabb sebességi fokozatra kényszerített tarjániakat. A fővárosiak az első játékrész finisében egy 6–0-ás etappal utol is érték vendéglátójukat, majd a folytatásban jó ideig fej-fej mellett, váltott vezetéssel lépegetett a két alakulat. A második periódus derekán viszont ismét ritmust váltott Lakits András együttese, s Buzás, valamint Tóth Péter tripláira alapozott 14–2-es rohamával előnyét pillantok alatt kétszámjegyűre növelte.
A második húsz percre kilencegységnyi hátránnyal forduló SKSE számára bíztatóan, zsinórban szerzett öt ponttal indult a harmadik szakasz, ám 46–50 után gyorsan visszaállította a korábbi különbséget a palánk alatti területeket védekezésben és támadásban is magabiztosan uraló, sok könnyű, közeli kosarat szerző vendégcsapat. A játékrész végén azonban az addig mindkét oldalon sok buta hibát elkövető tarjániak is újra megrázták magukat, s a belelendülő Dragasevics sorozatos találataival az utolsó rövid pihenő előtti másodpercekben egyetlen pontra csökkentették lemaradásukat (64–65). Ezzel azonban, mint hamarosan kiderült, gyakorlatilag el is lőtték minden maradék puskaporukat: a következő hat percben csupán egy-egy dupla és tripla volt a mieink össztermése, miközben gyakorlatilag képtelenek voltak megakadályozni a kosárszerzésben a remeklő Bordács-Tóth duó vezette látogatókat. A Csapai és Tóth tripláival lezárt 24–5-ös MAFC-futás a két pont sorsát végleg el is döntötte, mert bár a hazai részről talán egyedüliként maradéktalanul dicsérhető Dragasevics 69–89-et követően is nagy elánnal küzdött, erőfeszítései már csupán némi kozmetikázásra bizonyultak elegendőnek.
 
NB I/B, Piros-csoport, férfiak, 15. forduló
Salgótarjáni KSE – MAFC 84–93 (22–22, 19–28, 23–17, 20–26)
Salgótarjáni Városi Sportcsarnok, 150 néző, vezette: Földi, Domán, Marton.
Salgótarján: Herendic 9/3, Vas-Teplán 11/9, DRAGASEVICS 30/15, Hargitai 9/3, Takács A. 4. Csere: Molnár M. 16, Monye M., Geiger 3, Kuttor 2. Edző: Dániel Péter.
MAFC: TÓTH P. 25/9, BUZÁS 16/9, Maly 2, Komma 11, BORDÁCS 19. Csere: Pintér D. 4, Misek 2, Polgárdy 4, Csapai 10/6, Tóth V., Matejovics. Edző: Lakits András.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 10–2, 7. perc: 19–14, 11. perc: 22–24, 17. perc: 28–40, 21. perc: 46–50, 27. perc: 55–65, 30. perc: 64–65, 36. perc: 69–89.
Kipontozódott: Herendic (39.).
 
Dániel Péter: – Elfogadhatatlan, hogy egy MAFC elleni hazai mérkőzésen nem pörög föl mindenki arra a szintre, hogy fel tudjuk venni azt a harcias játékstílust, amit a fővárosiak képviselnek. Szintén elfogadhatatlan, hogy pontosan ezen hozzáállásbeli problémák miatt nem tudunk az élgárdákhoz közelebb kerülni. Kicsit olyan mintha nem is akarnánk többet kihozni magunkból azon együttesek ellen, amelyekhez szeretnénk felzárkózni a bajnokság hátralévő részében. Sajnos nem mindenki lép pályára úgy ezeken a találkozókon, ahogy kellene, a csapat bizonyos tagjai mintha megelégednének az egyhelyben toporgással. Azt gondolom, hogyha a játékosok a pályán ezt nem tudják maguktól orvosolni, akkor nekem kell majd mesterségesen belenyúlnom ebbe, annak érdekében, hogy mindenki közös nevezőn legyen és mindenkinek tényleg az legyen a célja, hogy a Vasashoz, a MAFC-hoz, vagy a pécsiekhez közelítsünk és ne érjük be azzal, hogy ott vagyunk a tabella hetedik-nyolcadik helyén és vannak olyan riválisok, amelyek ellen ez a játék is elég.
Lakits András: – Gratulálok a csapatnak, értékes győzelmet arattunk! Nehéz időszakon vagyunk túl, alapemberünk esett ki, mások sérülten vállalták a játékot, nagy fegyvertény, hogy ennek ellenére sikerült nyernünk egy olyan pályán, ahol sok csapat megszenvedett korábban. Úgy érzem végig kontrolláltuk a meccset, jól támadtunk, a második félidőre a védekezésünk is összeállt, s ki tudtunk építeni egy nagyobb előnyt, amivel jól gazdálkodtunk a hajrában, így, nagy örömömre, a fiatalok is lehetőséghez juthattak. Dolgozunk tovább, várjuk vissza a sérültjeinket és próbálunk minél jobb teljesítményt összerakni a következő időszakra, a Salgótarjánnak pedig sok sikert kívánok a folytatásra!

Következő mérkőzés

Debreceni EAC U23

Salgótarjáni KSE

Időpont később

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .