Tetemes hátrányt ledolgozva, a hosszabbításban fordított csapatunk a Kaszások ellen.
 
Lényegesen jobb rajtot vett a szombat koraesti találkozón az ezalkalommal már valamennyi, korábban hiányzó kulcsjátékosát bevető óbudai gárda: két perc elteltével 7–0, a nyitó negyed hajrájához közeledve pedig immár 18–7 volt az állás a főként Boros és Armaghani találataira építő Kaszások javára. Bár a folytatásban azért szép lassan a tarjániak is megkezdték a meccset, hiába futottak Dragasevicsék a kisszünet előtti pillanatokban egy 10–2-es etapot, a Takács-legénység hasonlóan határozott válaszcsapását követően, a második felvonás elején, már ismét több mint tíz pont választotta el egymástól a két együttest. A némi játékvezetői hátszelet is élvező házigazdák a találkozó ezen szakaszában kétségtelenül teljesen más sebességi fokozaton pörögtek, s noha, főként Nshimba és Dragasevics révén, támadásban a túloldalon is akadtak időről-időre kisebb felvillanások, harmatos védőmunkájuk miatt a piros-feketék a félidő hátralévő részében is bottal üthették a nyomát helyenként már tizenöt egységgel is előrébb járó, s a nagyszünetre végül 49–36-os vezetéssel vonuló ellenfelüknek.
Habár túlzás lenne azt állítani, hogy a térfélcserét követően azonnal komoly fordulatot vett a mérkőzés menete, az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy egy teljesen más felfogású vendéggárda futott ki a harmadik negyedre. A tarjániak haladéktalanul felszámolták a palánkjuk alatti átjáróházat, s feljavuló védőmunkájukra alapozva fokozatosan közelítették meg az ekkor már lényegesen kevésbé fickándozó vendéglátókat. A támadásban is egyre több szép megoldást bemutató SKSE Dragasevics, Herendic és Molnár találataival az utolsó rövid pihenőre egyértelműen vissza is jött a meccsbe, még ha, Nshimba és Molnár kiválásával, a felzárkózás során kénytelen volt érzékeny veszteségeket is elkönyvelni Dániel Péter együttese (60–57). A negyedik szakaszban eleinte váltott kosárszerzéssel lépegettek a csapatok, mígnem a játékrész közepén a magára találó óbudai gárda, némileg váratlanul, kilenc ponttal elhúzott. Csakhogy 74–65 után a mieink is újból megrázták magukat, s egy főként Hargitai kosaraira épített 11–0-ás futással a végjátékba fordulva nem csak hogy utolérték, de, 74–76-nál, a mérkőzés során először meg is előzték riválisukat. Eldönteniük azonban, bár több lehetőségük is adódott rá, nem sikerült a meccset, így a remek napot kifogó Armaghani kétszeri egalizálását követően hosszabbításba torkollott az ütközet.
A ráadás első két duplája Armaghanié volt, ám mezőny legjobbjának bizonyuló Dragasevics zsinórban öt ponttal válaszolt, s bár Farkas még egyszer kiegyenlített, Herendic kettő plusz egyes akciójának és Dragasevics hibátlan büntetőzésének hála végül a tarjáni gárda örülhetett.
 
NB I/B, Piros-csoport, 16. forduló
Óbudai Kaszások – Salgótarjáni KSE 86–91 (23–17, 26–19, 11–21, 19–22, 7–12) - hosszabbítás után
Kaszások-csarnok, 50 néző, vezette: Bagi, Téczely, Farkas P. Kaszások: Czura 12/6, BOROS M. 18/9, Farkas D. 9/6, Ormai 4, Láncos 1. Csere: ARMAGHANI Á. 31/6, Bartos 4, Tichov 5/3, Bodnár, Varsányi 2. Edző: Takács Máté. Salgótarján: HERENDIC 19/6, Vas-Teplán 2, DRAGASEVICS 38/21, Hargitai 8, NSHIMBA 11. Csere: Molnár M. 6, Takács A. 2, Kuttor 2, Monye M. 3/3, Geiger. Edző: Dániel Péter.
Az eredmény alakulása. 3. perc: 7–0, 8. perc: 20–10, 13. perc: 30–17, 18. perc: 38–31, 22. perc: 50–36, 28. perc: 59–55, 35. perc: 74–65, 38. perc: 74–76, 42. perc: 83–79, 44. perc: 84–84.
Kipontozódott: Czura (35.), Láncos (36.). Kiállítva: Molnár M. (30.).
 
Takács Máté: – Nagyon keményen készültünk erre a mérkőzésre, mindenképpen szerettünk volna győzni. Azt gondolom, a találkozó elején állva hagytuk ellenfelünket, a megbeszélt dolgokat meg tudtuk valósítani a pályán, ennek volt köszönhető a félidei előnyünk. A harmadik negyedben támadásban gyakorlatilag teljesen megálltunk, lelassultunk, tizenegy pontot dobtunk ebben a játékrészben. A negyedik tíz perc nagyon esemény- és érzelemdús volt, melynek végén egált mutatott az eredményjelző. A hosszabbításban nagyon sok buta hibát vétettünk, amit ellenfelünk könyörtelenül megbüntetett. Ez van, dolgozunk tovább, meg szeretnénk mutatni, hogy ennek a csapatnak nem itt a helye és sokkal többet tudunk a jelenlegi produkciónknál!
Dániel Péter: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Az, hogy idegenben meg tudtunk nyerni egy ilyen meccset, hatalmas fegyvertény. Nem kezdtük jól, álmosak, dekoncentráltak voltunk, ami a mérkőzés nagy részében jellemző is volt ránk. A második félidőben szerkezet váltottunk, amivel egy kicsit agresszívabb lett a védekezésünk, jobban működtek a kettő-kettő elleni védések, a gyenge oldali besegítések. Ennek köszönhetően tudtunk néhány könnyű kosarat szerezni és szép lassan ledolgoztuk a tizennégypontos hátrányunkat. Azt gondolom, annak ellenére, hogy találkozó nagy részében rosszul játszottunk a rendes játékidőben is lezárhattuk volna a meccset. Utólag talán még édesebb egy ilyen győzelem, hiszen megmutatta, hogy vannak olyan játékosaink, akik tudnak nyerni, akik győztes karakterek és amikor kell elő is lépnek.

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .