Nem szeretnénk megelégedni a szimpatikus vesztes szerepével a listavezető otthonában.
 
Komoly hátrányból talpra állva, hosszabbítás követően diadalmaskodott az Óbudai Kaszások vendégeként múlt szombaton Dániel Péter legénysége, melynek a Piros-csoport hét végi fordulójában a bajnoki cím egyik legfőbb várományosának számító, listavezető NKA Pécs (1., 15-1) otthonában lesz jelenése. A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Füzy Ákos Sportcsarnokában szombaton este hét órakor kezdődő összecsapás kapcsán csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk.
– Ellentétes félidőket hozott a Kaszások elleni múlt szombati meccs, melynek első húsz percében igencsak gyengélkedtek fiaink. Mi volt az oka a meglehetősen visszafogott kezdésnek?
– Nem tudtuk megfelelő ritmusban elkezdeni a mérkőzést, a Kaszások viszont nagyon szépen felkészült a játékunkból és rendkívül motiváltan, energiától duzzadva esett nekünk az első percekben. Sajnos a folytatásban sem sikerült arra a hőfokra felpörögnünk, ami ahhoz kellett volna, hogy az első félidőben ledolgozzuk a korán kialakuló, tíz-tizenkét pont körüli hátrányunkat.
– Mi hangzott el az öltözőben? Minek volt köszönhető, hogy a nagyszünet után jelentősen javult a csapat teljesítménye?
– Az öltözőben sok minden elhangzott. Ami talán a legfontosabb volt, hogy el kell dönteni, hogy továbbra is hagyjuk-e a hazaiaknak, hogy kedvükre pofozzanak minket és megelégszünk a vesztes szerepkörrel, vagy képesek leszünk felpörögni és ezáltal változtatni a játék képén a második félidőben. Szerencsére a srácok az utóbbira voksoltak. A fordulást követően jelentősen javult a hozzáállásunk, másrészt a harmadik negyed derekán végrehajtottunk egy szerkezetváltást is, ami ugyancsak hozzájárult ahhoz, hogy végül a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.
– Összességében milyen fontos tanulságai voltak az óbudai találkozónak?
– A legfőbb tanulság talán az, hogy senki ellen nem engedhetünk meg magunknak ilyen enervált, pontatlan kezdést, hiszen ebben a bajnokságban ezt minden csapat képes keményen megbüntetni. A mérleg másik serpenyőjében pedig az szerepel, hogy megmutattuk, képesek vagyunk megrázni magunkat vesztes helyzetben és tudunk nehéz körülmények között, kiélezett szituációban, idegenben is nyerni.
– Most hétvégén az eddigi tizenhat fordulót mindössze egyetlen hibaponttal abszolváló, listavezető Rátgéber Akadémia otthonában lépünk pályára. Mit vársz a pécsi találkozótól, mi lehet a reális célkitűzés szombaton?
– A hétvégi ellenfelünk roppant jó erőkből álló, nagyon szervezett csapat. Korábbi válogatott-, illetve meghatározó A-csoportos játékosok alkotják a keretüket, mindez ráadásul egy nagyon olajozottan működő rendszerrel párosul elől-hátul, valamint egy olyan háttérrel, amit itthon kevés helyen tudnak biztosítani. Ennek ellenére nem elégszünk meg a szimpatikus vesztes szerepével Pécsett, mindenképpen szeretnénk megnehezíteni a listavezető dolgát!

Következő mérkőzés

Salgótarjáni KSE

Ceglédi KE

 2024. március 31., vasárnap, 18.00 óra

Salgótarjáni KSE (2023/2024)

SKSE... több, mint kosárlabda! Mert Salgótarján megérdemli!

Legutóbbi cikkek

Kapcsolat

Cím: 3100 Salgótarján
Mártírok út 1.

Mobil: +36 70 366 9127

Email: .